Van zondag tot zondag
Heb een nieuwe categorie in het leven geroepen. Categorie heet Van Zondag Tot Zondag – VZTZ.
Zal per definitie nergens over gaan.

Zondag 12-01
3 wassen gedaan. In de wasmand lag nog steeds het knalroze tafelkleed dat ik met kerst gebruikte. Dacht dat het synthetisch was en deed het bij de witte was. Nu is alles roze.
Nadat ik klaar was met huilen even naar Workum toe. Was prachtige dag, het leek wel lente. Voelde me opeens heel blij.

Maandag 13-01
‘s Ochtends in huis gerommeld. Stapel kranten gelezen, administratie gedaan. s Middags met manlief naar de stad. Lange wandeling gemaakt en bij de Hema ijskoffie gedronken. Is soort milkshake maar dan met koffiesmaak. Lust elke dag wel zo’n ding.

Dinsdag 14-01
Tijdens het avondeten stelde ik voor elkaars goede en slechte eigenschappen op te noemen. Dochter antwoordde: ‘jouw goede eigenschap – en dat meen ik mam, ik vind het echt heel knap – is dat je beseft dat er zo ontzettend veel mensen een hekel aan je hebben omdat je zo arrogant bent.’
Manlief knikte serieus. Niemand lachte.

Woensdag 15-01
Gewerkt in Amsterdam. Daar ook blijven slapen. In de buurt van het Leidseplein uit eten met wat vrienden, toen nog wat gecomputerd en uiteindelijk veel te laat naar bed.

Donderdag 16-01
Weer gewerkt. ’s Avonds terug naar Friesland. Eieren gebakken en daarna even achter de pc. Jeugdvriendin Ellen belde. 2 uur lang kinderachtig gegiecheld om helemaal niets. Heerlijk.

Vrijdag 17-01
Nieuw matras gekocht. Paar honderd euro betaald voor een stuk schuimrubber want dat is feitelijk waar het op neerkomt. Schandalig zoals we constant worden genaaid. Voor de logeerkamer ook nieuw bed gekocht. Is altijd handig voor vriendinnen en tantes.

Zaterdag 18-01
Naar Franeker toe. Koffie gedronken bij het Planetariumcafé. Alles daar is in Art Nouveau-stijl, prachtig. Waarom kunnen ze niet meer zo bouwen? De architectuur van Rem Koolhaas ken ik zo langzamerhand wel. Word er tamelijk chagrijnig van.
Toen naar huis. De Römertopf heeft weer goed werk gedaan. Heb ijskast en keukenkastjes leeggehaald en alles erin gegooid:
Quinoa-Sperziebonen-Spitskool-Knoflook-Kipfilet-Dadels en pruimen
Toen nog een halve liter Port en veel kruiden
Man- en dochterlief waren niet zo enthousiast. Ik wel.
Drie afleveringen Mad Man achter elkaar gezien.

Zondag 19-01
Uitgeslapen. Smoothie gemaakt. Weer kranten gelezen. Me verbaasd over de discrepantie tussen wat de staat verdient aan Groningen en bereid is te compenseren aan datzelfde Groningen: 12 miljard tegenover 1.2 miljard.
Goede titel voor een boek: ‘Zo Behandelen Wij Onze Burgers’. Het zal wel aan mij liggen.

Ook nog wat in huis gedaan. Manlief stelde voor om uit eten te gaan. ‘Liever een andere keer’, zei ik. ‘We hebben immers nog eten van gisteren.’ Zijn gezicht betrok.
Gaan straks de deur uit. Nu eerst even dit stukje posten. Erg verheffend allemaal. Zal ongekend succes worden denk ik.