Bron: Pixabay

01 februari
Om te kunnen schrijven heb ik vandaag een zolder gehuurd in het 18de arrondissement. ´Hier lukt het niet, met jou en de kinderen om me heen’ legde ik mijn vrouw uit. ´Ik heb behoefte aan een totaal isolement.´ Ze begreep het niet maar dat is niet erg. Ik heb nu de rust en ruimte die ik nodig heb.

08 februari
Zware storm teistert Parijs. ´Er zijn tientallen doden´ vertelde mevrouw Dupont, de hospita. Ik heb er niets van gezien. Voor zover dat kan leef ik in afzondering. Geen telefoon, geen televisie of internet. Alleen mijn laptop heb ik bij me. Wil verhaal schrijven van onvoorstelbaar niveau. Iets, waarvan de mensen 100 jaar later nog steeds zullen zeggen: ´Wat een klasse!´

13 februari
Op de een of andere manier lijkt het alsof ik weinig inspiratie heb. Ik voel me leeg. Mis de kinderen beetje. Wanneer zal ik ze weer zien?´
´Pas als mijn verhaal af is´, heb ik me voorgenomen.

17 februari
Ik heb ontdekt dat ik ratten op mijn kamer heb. Mevrouw Dupont verzekerde me dat dit onmogelijk is maar ik ben niet achterlijk. Ik hoor ze ´s nachts over de balken rennen en tussen de muren ritselen.

22 februari
Begin te twijfelen aan mijn talent. Ik leef op baguette en wijn en ik wandel dagelijks langs de cafés waar Hemingway vaak kwam in de hoop dat de inspiratie vanzelf komt maar er gebeurt niets.

25 december
Eerste kerstdag. Mrs. Dupont zit al wekenlang in de schommelstoel tegenover me zonder te bewegen. Ze ziet er grauw en vreemd uit. Ik zie dat ik al een poos niet geschreven heb. Raar. Heb geen idee hoe dat kan. Wat heb ik de afgelopen tijd in vredesnaam gedaan? Voel me leeg en verward en mijn verhaal is nog steeds niet af.

———-
Bij WE300 van Plato is het de bedoeling dat je een verhaal schrijft van 300 woorden waarin een bepaald woord – ditmaal ‘Kwaliteit’ – niet voorkomt.
Meer bijzondere, mooie en ontroerende verhalen vind je op: http://platoonline.wordpress.com/