Toen Harry het winkeltje binnenstapte en de antieke klok zag wist hij het meteen: deze klok wilde hij hebben. ‘U weet dat de prijs die u hiervoor wilt geven ver onder de maat is hè?’ fluisterde de verkoper toen Harry vertelde wat hij ervoor wou betalen.

Harry grijnsde. ‘Het is graag of niet.’
Zwijgend pakte de verkoper de klok in. ‘Korting krijgen op de tijd brengt weinig geluk’, mompelde hij toen hij de deur met een stuurs gezicht openhield voor Harry.

Even later stond de klok bij Harry thuis op de schoorsteenmantel. Harry keek tevreden. Wat een zeldzaam mooi object had hij op de kop weten te tikken! Hij boog voorover om de wijzerplaat van dichtbij  te bekijken en fronste. Dit was raar. De secondewijzer liep terug in plaats van vooruit.
‘Hij moet misschien even op gang komen’, hield hij zichzelf voor. ‘Over een uur loopt hij goed.’

Een uur later was er niets veranderd. ‘Wat idioot’, mompelde Harry terwijl hij zich weer voorover boog. Hij staarde gefascineerd naar de  secondewijzer die compleet op hol geslagen leek te zijn.

Harry werd opeens een beetje misselijk. Hij hield zich vast aan de schouw en negeerde de wilde paniek die hij voelde opkomen. ‘Er is iets mis met die klok’, dacht hij. ‘Zet dat ding in de tuin en ga naar voetbal kijken. Morgen breng je hem terug naar de winkel.’

Hij probeerde de klok op te pakken maar zijn armen waren verlamd. Het klamme zweet brak Harry uit. ‘Korting krijgen op de tijd brengt weinig geluk’ hoorde hij de stem van de verkoper echoën en opeens begreep hij het. ‘Die klok gaat terug in de tijd’, dacht hij. ‘IK ga terug in de tijd totdat… totdat…’ Harry wilde schreeuwen maar het lukte niet.

Een paar uur later was hij compleet verdwenen.

————————————

Bij WE300 van Plato is het de bedoeling dat je een verhaal schrijft van 300 woorden waarin een bepaald woord – ditmaal ‘Afdingen’ – niet voorkomt.
Meer bijzondere, mooie en ontroerende verhalen vind je op: http://platoonline.wordpress.com/