Bron: Pixabay

Hij had geen idee hoe hij hier weg moest komen. Toen ze wegging en ‘nou doei’ had gezegd dacht hij dat ze een grapje maakte en inwendig moest hij grinniken. Dat vrouwtje van hem, om zo de spanning erin te houden! Hij sloot zijn ogen en wachtte opgewonden op wat ging komen. Na een minuut of wat begon hij zich ongemakkelijk te voelen.

‘Schatje?’ riep hij richting badkamer. ‘Gaat het goed?’
Er kwam geen antwoord.
‘Helga!’ brulde hij. ‘Wat doe je?’
Weer was er geen reactie. Opeens hoorde hij de voordeur dichtslaan. Hard, keihard. Toen volgde een oorverdovende stilte.

Het duurde luttele seconden voor het tot hem doordrong in wat voor situatie hij zich bevond.
‘Eens denken’ recapituleerde hij. ‘Hier lig ik in een huis op de hei. De naaste buren wonen een kilometer verderop. Ik kan me niet bewegen en heb geen telefoon bij de hand.’
Hij slikte. Dit was niet goed. Dit was helemaal niet goed.

Hij gaf een ferme ruk aan de ketting waarmee hij aan het bed vastgeklonken was maar het enige resultaat was een forse pijnscheut aan z’n pols.
Opeens voelde hij een ongebreidelde woede in zich opkomen. ‘Die trut’ dacht hij met een verbeten trek om zijn mond. ‘Dit zet ik haar betaald.’

Hij gaf weer een ruk aan de ketting. ‘Zinloos. Dit zal me nooit lukken.’ Zijn polsen begonnen pijn te doen en zijn armen voelden vervelend zwaar.

Vanuit de keuken hoorde hij opeens het schrille fluiten van de fluitketel en hij sperde zijn ogen wijd open van schrik.

Jankend van angst begon hij te gillen en verwilderd rukte hij aan zijn ketenen. Toen de rook onder de deur zijn kamer binnenkwam waren zijn polsen een rauwe bloederige vleesmassa, had zijn stem het begeven en was er iets in zijn hoofd definitief geknapt.
——————————————
300 WE is een schrijfopdracht van Plato. Schrijf een verhaal van 300 woorden waarin een bepaald woord – ditmaal boeien – niet voorkomt.
Meer bijzondere, mooie en ontroerende verhalen vind je op: http://platoonline.wordpress.com/