Zondag 04-05
Sliep denk ik om 23.00 uur. Was toch wel wat gaar – teveel wijn gedronken de hele middag/avond. Moet ik niet meer doen overdag. Stom van me.

Maandag 05-05
Prachtig weer. Naar Leeuwarden, waren allemaal bandjes. Was leuk. Via omweg naar huis – reden door plekken met namen als Zweins en Peins.
’s Avonds naar Amstelconcert gekeken en met moeder aan de telefoon.

Dinsdag 06-05
Werd om 03.45 uur wakker. Kon toen niet meer slapen. Vervelend. Tuinmeubels in de beits gezet. ’s Middags naar stadje – er ligt een heus cruiseschip in de haven. Verwachtte minimaal iets te zien ter grootte van de Titanic maar wat er lag vond ik tamelijk teleurstellend. Zaten maar 158 mensen op – boot naar Terschelling herbergt ook een soortgelijk aantal. Jammer genoeg was de weg net opengebroken– dat kwam voor die mensen toch wel wat ongezellig aan denk ik.

Doos melatonine gekocht, bleek maar 1 strip in te zitten i.p.v. 2.

Woensdag 07-05
Heb als een baby geslapen. Gewerkt. Verder niets bijzonders.

Donderdag 08-05
Gewerkt. ‘Wat denk je’, zei dochterlief venijnig: ‘Denk je dat ik er blij van word als je tegen me praat alsof ik achterlijk ben?’ Ze wierp me een blik toe die ik nog niet eerder had gezien. Het enige dat ik had gezegd was: ‘Krijgt mama een kusje van kindje?’ (Dochterlief is 16, moet kunnen vind ik 😀 😀 )

In bed nog liggen lezen in ‘Met Stijgende Verbazing’ van Hans Vervoort. Leuk boek.

Vrijdag 09-05
Regen en wind. Wentelteefjes gemaakt voor dochter. Naar drogist toe met doos melatonine. Kreeg direct nieuwe mee. Besloot alle houten meubels in de babyolie te zetten. Buffet, eettafel, salontafel, zelfs antieke secretaire die manlief nog van zijn grootmoeder erfde. Bedoeling was dat het mooi ging glimmen. Glimmen doet het wel maar de boel is nu moddervet. Godsamme.

Stond collectante voor de deur. Manlief gaf grif. Het was voor de Vriendenloterij. ‘Lief van je’, prees ik hem. ‘Je hebt in elk geval een deel bijgedragen aan het salaris van de directeur.’ Man zweeg.

Sinds zondag geen wijn gedronken. Bevalt goed. Melatoninepillen helpen ook.

Zaterdag 10-05
10.18 uur. Regen en wind. Lijkt wel herfst. Ga de kerstboom maar eens van zolder halen denk ik. Kerststalletje erbij. Zo wordt het toch nog knus en gezellig. Ga  nu boodschappen doen en verse hazelnoottaart halen, ouders komen straks.

Geprobeerd de babyolie een beetje mooi uit te wrijven. Hoopte dat de olie wat ingetrokken zou zijn maar alles bleef vet. De boel werd nog vlekkerig ook. ‘Ben jij wel goed bij je hoofd?’ vroeg manlief toen hij me zo zag boenen. Gaf geen antwoord. Baal wel.

‘s Middags nog heel even stadje in met ouders. ’s Avonds verse tong gegeten – bestellen we bij de visafslag. Vanochtend zwommen ze nog, sneu. Hadden ze ook niet kunnen denken, die arme diertjes, dat ze ’s avonds in de pan zouden liggen.

Songfestival gekeken. Was leuk. Ben blij dat Conchita gewonnen heeft, prachtige stem.

Nog steeds geen druppel alcohol gedronken. Heb er ook even geen zin in. Zou ik een soort natuurlijke verzadigingsgrens hebben bereikt?

Zondag 11-05
Moederdag. ‘Lieve mam. Wat kan ik nog toevoegen aan dat wat ik vorig jaar al tegen je gezegd heb? We hebben een mooi – voor zover je van ‘mooi’ kunt spreken in onze situatie – jaar achter de rug. Een jaar waarin we samen veel over ons verdriet hebben gesproken maar ook veel mooie momenten hebben gedeeld.
Ook namens mijn broer zeg ik: we houden van je. En we zijn trots op je.’

22.15 uur. Net thuis. Vanmiddag stadje in met ouders in verband met ‘Gouden Eeuw markt’. Was erg leuk, beetje jammer van de regen en wind. Naar huis, even geborreld en toen met z’n allen uit eten. Al met al een heerlijke Moederdag. Mag wat mij betreft vaker Moederdag zijn.