Zondag 29-06
Ouders kwamen. Pasta gemaakt. Om 6 uur zaten we kant en klaar voor voetbal. Bij de 87ste minuut keken we elkaar wat sip aan maar toen gebeurde het opeens twee keer: Nederland scoorde! Toch leuk, dat soort momenten. Mannen keken daarna naar andere wedstrijd, moe en ik trokken ons terug en gingen iets anders doen.

Ga nu naar bed. 01.30 uur. Regen en wind beuken tegen het dak en de ramen. Zomer in Nederland. Het zal eens een keer niet.

Maandag 30-06
Vanmiddag met ouders naar Leeuwarden toe. Gewandeld, geshopt. Bij La Place van V&D 2 overheerlijke Ice Lattes gedronken. Dat is koude koffie en een dot slagroom. Tafeltje naast ons zaten 3 meisjes te lachen en te brullen. Maar niet met elkaar. Alle drie hadden ze mobieltje tegen oor aangedrukt. Was wonderlijk gezicht. Toen naar huis. Hier weer aardbeien met slagroom gegeten. Ben nu een beetje misselijk.

Dinsdag 01-07
Droomde dat ik koffer van moeder uitpakte. Haalde 15 witte lange broeken uit koffer. Toen 15 witte topjes en vesten. ‘Leuk mam’, zei ik wat sarcastisch toen ik alle identieke setjes op had gehangen. ‘Erg origineel’. Moe lachte. ‘Ik heb er ook nog kettingen bij’, zei ze vrolijk. Uit handtas haalde ze 15 kettingen tevoorschijn. Identiek. Was helemaal in de war toen ik wakker werd.

Haar verknipt. Wou gewoon – zelf – klein stukje eraf halen. Is gruwelijk mislukt.  Raakte tijdens het knippen zo geagiteerd – knipte per ongeluk in vinger. Ringvinger is er bijna helemaal af nu.

Kleine aanvaring met dochter vanwege tijdstip van thuiskomen. ‘Hoe laat moet ik thuis zijn vannacht?’ vroeg ze terwijl ze zich klaarmaakte om op pad te gaan. ‘Ja, weet ik dat?’, antwoordde ik. ‘Doe maar wat.’
‘Geef even normaal antwoord’, verzocht ze. ‘Vijf uur?’, murmelde ik. Dochter haalde schouders op. Om half drie kwam ze thuis

Woensdag 02-07
Gewerkt. Na ’t werk… weet ik niet meer.

Donderdag 03-07
The Tall Ships zijn er!!! Eerder weg van werk, speciaal voor de bootjes. Loop rond met hele dikke duim, weet niet hoe het kan. Krijg met moeite wijnfles open, vreselijk. Lagen her en der in de stad prachtige schepen. (Niet IN de stad natuurlijk – in de wateren).
In reuzenrad geweest. Dat ding was 55 m hoog. ‘Stel dat het wagentje naar beneden stort’ dacht ik telkens. Hield ogen dicht en adem in. Vroeg elke keer aan manlief: zijn we boven of beneden? Rest van de avond gewandeld en op terrasje gezeten.

Vrijdag 04-07
‘s Ochtends naar huisarts voor duim. Hij klopte en bonkte als een gek. ‘Heb je je gestoten of geprikt?’ wou huisarts weten. Ik kon het me niet herinneren. ‘Kijk het maar even aan’, zei hij. ‘Meestal gaan dit soort dingen vanzelf over.’
‘Maar wat als mijn duim eraf moet?’ jammerde ik. Volgens hem gaat dat echt niet zo snel.

Overdag naar de nautische markt op de Zuiderhaven. Even naar huis om te eten. Weer stad in met paar vriendinnen. Naar Pink Floyd Project concert toe. Was geweldig. Soort van Woodstock aan het Wad. Genoten van vuurwerk daarna. Veel te laat naar huis. Huissleutels vergeten. Dat was nou een beetje jammer. Moest uiteindelijk aanbellen.

Zaterdag 05-07
Regen. Vreselijk. Hele Tall Ship-gebeuren val in het water. Zonde. Boodschappen gedaan, huis opgeruimd. Ouders komen straks. Weer stadje in. Poffertjes gegeten.

21.00 uur
Dochter is net de deur uit met groep vriendinnen. ‘Mag ik met jullie mee?’, bedelde ik voor de grap. Dochter bekeek me van top tot teen vol afgrijzen. ‘Dan vertellen we gewoon dat ik je oudste zus ben’, hielp ik haar over de drempel. De meewarige blik in haar ogen zal ik nooit vergeten.

21.48 uur
Iedereen zit al klaar op de bank. Zo meteen Nederland-Costa Rica. Ga nu naar beneden. Op hoop van zegen maar weer. Spannend.

02.30 uur
Wat een avond. Bloedstollend zo nu en dan maar gelukkig heeft Nederland gewonnen. Ga naar bed. Hoop dat ik kan slapen, ben klaarwakker.

Zondag 06-07
20.14 uur. Net thuis.  Hele middag met ouders & vrienden in de stad. Om 13.30 uur verlieten de schepen een voor een de haven. Werd er bijna emotioneel van, zo prachtig. Ga straks naar bed. Het was 4 dagen feest in Harlingen. Zelfs voor mij is dat een beetje teveel van het goede. Heb afgelopen dagen niets anders gezien dan bootjes, bandjes, masten en touwen. Weet zeker dat ik er vannacht van droom.