Maandag 08-02
ABNORMAAL – heb geen ander woord voor droom van afgelopen nacht. Droomde dat ik dringend politie nodig had – er was indringer in m’n huis. Belde 112.
‘U moet een ander nummer bellen’, zei stem aan andere kant van de lijn.
‘Maar ik ben ik gevaar!!!’ fluisterde ik.
Andere kant was even stil. Toen zei stem: ‘Veel sterkte. Ik kan u ook alvast het nummer van slachtofferhulp geven.’
Dit is toch de waanzin ten top? Dit is toch krankzinnig? Werd geschokt, kwaad en bovenal en ver-bij-sterd wakker.

Dinsdag 09-02
Las dat ‘De huisartsen in noordwest Friesland het onacceptabel vinden dat hun patiënten aan gezondheidsrisico’s zijn blootgesteld in oktober vorig jaar’ (toen er een storing was waardoor er meer dioxine gestoten werd dan in een HEEL JAAR is toegestaan).
Het is ook zorgwekkend. Binnenkort maar gasmaskers in huis halen? Voor het geval er zich weer een calamiteit voordoet die de Omrin niet meldt? Bericht aan Omrin: ik heb een neefje van 16 dat… Pffff.

Woensdag 10-02
Liep gisteravond de trap af. Een van de hondjes lag op de trap, zag ik niet in het donker. Stapte op hondje en donderde pardoes de trap af. Schouder voelt nu vreselijk en ook rest van lichaam voelt aan alsof er 66 paarden overheen gedenderd zijn.
‘Tijd voor een traplift’, volgens vriendin M. Hmm.

22.30 uur. Net naar Rutte gekeken in ‘Correspondents’ Dinner’ – was nog leuk ook. Is misschien wel het beste dat hij in zijn hele carrière gedaan heeft. Moet telkens lachen als ik denk aan het zure gezicht van Jan Slagter die op de hak genomen werd.

Donderdag 11-02
Volgens oom H. was vroeger niet alles beter, maar sommige dingen wel. ‘Neem nou de lange verlovingen’ zei hij. ‘Dat was ideaal. Op die manier had je een gewillige verloofde en was je bovendien minder lang getrouwd’.

Vrijdag 12-02
Utrechtse serieverkrachter heeft 16 jaar gekregen. ‘Van mij had ‘ie op de brandstapel gemogen’ brulde man van M.
‘Nou en of’ knikte ik. ‘En als dat niet kan had ‘ie 60 jaar moeten krijgen en in een cel moeten zitten vol uitgehongerde ratten’.
We fantaseerden nog even wat er nog meer met de man had moeten gebeuren. M. hoorde het hoofdschuddend aan.

16.25 uur – schattig, had zojuist jongetje aan de deur dat grapjes verkocht. Heb ‘m voor 3 euro grapjes laten vertellen, de laatste euro was om hem z’n mond te laten houden. Eerlijk is eerlijk: hij deed het verdomd leuk – hij leek Rutte wel.

Zaterdag 13-02
Schouder voelt nog steeds vreselijk – aan- en uitkleden is een crime, vooral als ik iets over m’n hoofd moet trekken.
’s Avonds gegeten met Franse (ex)schoonfamilie – ze zijn in het land vanwege de verjaardag van broertje vorige week en hebben weekje vakantie eraan vastgekoppeld. Was heel gezellig – ouderwets gelachen en gebabbeld, lang getafeld en veel wijn gedronken.

Zondag 14-02
Zou dit weekend met vriendin M. naar emigratiebeurs toe maar had niet zoveel zin – was nog niet toe aan al dat lopen. Lag in plaats daarvan heerlijk op de bank met boekjes en kranten. Word trouwens knettergek van de stamppotreclame. Het is duidelijk dat Lidl vette winst maakt – volgens mij wordt reclame elke vier minuten uitgezonden. Hoor althans niet anders dan:
‘Wat eten jullie vanavond?’
‘Stam-pót!’
Zelfs als ik naar MTV kijk, Led Zeppelin draai, stofzuig, hard liedje zing, met de drilboor bezig ben of met moeder bel hoor ik dit nog steeds echoën ergens in mijn hoofd: stam-pót. De rest van het jaar voor mij dus geen stam-pót meer, dat weet ik wel.

  Vind dit leuk!