Zondag 03-08
Droomde van Rutte. ‘Is het mogelijk dat je eigenlijk wat autistisch bent?’ vroeg ik. ‘Niet dat dat erg is’, haastte ik me te zeggen, ‘maar het zou veel verklaren’.
Rutte staarde me wezenloos aan. Daarna begon hij te grijnzen. Heb geen antwoord gekregen.

Maandag 04-08
Vriendin M. is bevallen van een gezonde dochter!!! Welkom kleine Katinka! Ik hoop dat je een gelukkig en gezond leven krijgt en dat je vaak bij me komt logeren!
‘Hoe ging de bevalling?’ vroeg ik aan M.
‘Goed’, antwoordde ze. ‘Vooral toen mijn zuster tussen de persweeën door begon over de totaalruptuur van haar collega. Toen dacht ik helemaal: wat een feest is dit toch.’ M. kon er gelukkig wel om lachen.

Dinsdag 05-08
Ramp: wilden aanstaande zaterdag dagje naar Terschelling maar de boten zitten vol!!! Dit is vreselijk. Vriendin W. en haar man zouden in alle vroegte komen en dan zouden we de langzame boot nemen en nu kan dat allemaal niet. Ga straks naar bed maar ga nu eerst heel hard huilen.

Woensdag 06-08
Heerlijk op de Bredeplaats gezeten en gedaan alsof ik toerist was. Zo leuk af en toe. Zat vlak bij twee mannen in pak die aan koffie met cognac zaten. ‘Laatst al stakingen bij een grote krantenuitgever, binnenkort bij de politie – zou het volk eindelijk wakker worden?’ vroeg een van de mannen zich af.
Andere man knikte bedachtzaam. ‘Het zou heel goed kunnen. We worden ten slotte al lang genoeg getergd en getreiterd’.

Donderdag 07-08
Gewerkt. Stond vanochtend in overvolle tram vlak bij conducteurhokje, vlak bij twee vrouwen.
‘Wat is zo’n kaartje toch duur hè’, merkte een van de vrouwen op nadat ze een los kaartje had gekocht.
‘Nou en of’, bromde haar vriendin die ook een kaartje moest kopen. ‘Dit is niet leuk meer’.
As je iemand vin’ die je door heel Amsterdam rijdt voor dat geld mot je dat seker niet laten’ bemoeide de conducteur zich met het gesprek. Een ieder die het hoorde gniffelde. Was mooi begin van de dag.

Vrijdag 08-08
Mooi weer!!! Dit staat er met uitroeptekens want het is zo bijzonder, dat mooie weer – dat mág ook met vette uitroeptekens. Belde om elf uur ‘s ochtends ouders op en riep: ‘Als jullie nu in de auto stappen dan maken we er een gezellige middag van en dan gaan we vanavond barbecuen.’ Ouders vonden het een goed plan. Verwachtte dat ze een uur of vier zouden binnenstappen. Ze arriveerden om HALF ZEVEN.
‘Hoe is jullie dat in Godsnaam gelukt?’ vroeg ik verbijsterd.
‘Nou ja’ verdedigde moeder zich, ‘ik moest nog bagage pakken enzo.’
Was met stomheid geslagen.

Barbecue was lekker.

Zaterdag 08-08
Vriendin S. en man kwamen, hele middag met z’n allen in de tuin gezeten en weer gebbq-ed.
‘Hoe was het op Rhodos?’ vroeg ik.
‘Heerlijk’ zei S. ‘Ik was daar voor het eerst en ik ben helemaal om: vanaf nu ga ik nóóit meer naar Turkije of Egypte. Wat een verademing zeg, om gewoon rustig alleen te kunnen zwemmen of buiten te kunnen lopen zonder lastig gevallen te worden door die oversekste mannetjes.’
‘Als je de volgende keer nou een lange jurk aantrekt en je gezicht bedekt?’ dacht ik hardop mee. ‘Dan moet het toch te doen zijn denk ik?’ maar S. heeft toch een ander soort vakantie in gedachten zei ze.

Zondag 09-08
Zitten nu in de tuin, onder de partytent met de iPad op schoot. Heb net mailtje gestuurd naar de hele familie om afspraak in het najaar te plannen om met z’ allen dagje Walibi te doen.
Heb geschreven:

‘Lieve nichten en neven,
Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord heeft pretpark Walibi dit najaar een heuse SM-ruimte waar het enorm ruig aan toe zal gaan, althans: dat zeggen ze op hun website: ‘Zweepslagen, lak, leer en bondage…het gaat er ruig aan toe’.
Ook zeggen ze op de site: ‘Het draait hier allemaal om het machtsspel tussen strenge meesteressen en hun slaven. Laat jij je domineren?’

Nu zullen jullie misschien denken: ‘Huh? Is dit wel geschikt voor onze kleintjes?’
Maak je geen zorgen! Walibi zelf zegt hierover: ‘We weigeren niemand die te jong is.’ (‘Hier kun je niet vroeg genoeg bij zijn’ moet degene gedacht hebben die hiervoor toestemming verleende. Dit is zelf ongetwijfeld iemand die zich regelmatig laat aftuigen anders bedénk je dit niet, maar dat terzijde.)

Dus nichten en neven: hop hop. Laat ons een datum prikken. Laat ons een dagje Walibi doen om ‘jullie kindjes kennis te laten maken met dat ‘machtsspel tussen strenge meesteressen en hun slaven.’ Laat ons kijken of je kind er al rijp voor is om ‘te domineren of gedomineerd te worden.’ Ik zeg: DOEN.

Ben benieuwd wat de neven en nichten hiervan vinden. Jongste neefje is twee jaar, prima leeftijd. Wat een waanzinnig goed plan van Walibi.

  Vind dit leuk!