Bron: PixabayZondag 19-04
Was de rest van de avond beetje gaar. Had vanmiddag misschien net iets teveel port gedronken op verjaardag van oom. ‘Dat jij nog hersencellen hebt is knap’, vond dochter toen ze me met wanhopig gebaar paar paracetamolletjes zag wegklokken. Sliep om half elf als een baby.

Maandag 20-04
Voelde me als herboren bij het opstaan. Wil voortaan eerder naar bed. Als ik voor middernacht slaap voel ik me de volgende dag altijd geweldig.

Heel Europa in rep en roep vanwege de scheepsramp met de vluchtelingen het afgelopen weekend. De ramp is natuurlijk verschrikkelijk, een nachtmerrie voor die arme mensen, maar hoor vreemd genoeg geen enkele kritische noot naar de landen die deze boten laten vertrekken. Apart

‘s Middags naar de crematie van moeder van vriendin M. (andere vriendin M., niet de moeder van Sammetje). Vaarwel lieve, leuke en vrolijke Jâne. Je was een bijzondere vrouw en we zullen je nooit vergeten.

Dinsdag 21-04
Met vriendin M. naar Amsterdam. ‘Binnenkort zit ik voorlopig weer thuis’, zei ze. ‘Nu kan het nog even’. Liepen paar bedelaars op straat, was triest gezicht. ‘Ik hoor constant over ’bed, bad en brood voor asielzoekers’, merkte M. op, ‘maar iedereen zwijgt over déze groep mensen. Iedereen zwijgt over de grote groep die hun baan en huis kwijt is door de crisis. Telt dat ‘bed, bad en brood’ niet voor hen?’

Woensdag 22-04
Droomde dat ik aan de bar zat met Mark Rutte. ‘Het is niet eerlijk wat we met de pensioenen aan het doen zijn’, zei Rutte. ‘We zijn op een verschrikkelijke manier met z’n allen in de pensioenpot aan het graaien. Misschien moeten we het geld toch maar eens geven aan de mensen die het écht toekomt.’
‘Vanwaar deze ommezwaai?’ vroeg ik verheugd.
‘Mijn geweten’, grinnikte hij. ‘Deze vorm van diefstal gaat zelf mij te ver.’
Het was zo mooi – het was eigenlijk te mooi om waar te zijn. Net toen ik geloof in hem begon te krijgen ging de wekker.

Donderdag 23-04
‘Onze overdreven tolerantie heeft hiertoe geleid’ zei ex-buurman P. Hij was met vrouw en kinderen – twee drukke jongetjes van 6 en 8 jaar – even op bezoek. Hadden de kinderen opgesloten in de garage om rustig te kunnen praten, werkte prima. ‘Echt, geloof me. Teveel tolerantie is nooit goed.’ Vrouw van P. knikte bedachtzaam. We bespraken het feit dat Nederland de kraamkamer schijnt te zijn van de Jihadi’s.
‘Onze Grote Leiders zullen wel weten wat ze doen’, relativeerde ik monter. ‘Aangezien de politiek hier bewust op aanstuurt kan dat haast niet anders. Toch? En bovendien: elk volk krijgt wat het verdient. Als het mis gaat komt het alleen maar omdat we ons als kikkers hebben gedragen.’ Sinds ik dat van die kikkers geleerd heb gebruik ik het te pas en te onpas.

Vrijdag 24-04
Staatslot gekocht. Je weet maar nooit. Zelfs met 10.000 euro ben ik al blij. Wat zeg ik: zelfs met 1000 euro ben ik al blij. ‘Welke eindcijfers?’ vroeg verkoper. ‘Zes en zeven’, zei ik. Was even verwarring omdat hij dacht dat ik zesenzeventig bedoelde. Dacht er later over na. Is eigenlijk vreemd dat we tot en met het getal 99 het tiental als laatst benoemen. In Frans en Engels en Spaans en Deens en Portugees en God weet wat voor talen nog meer is het juist andersom.

Zaterdag 25-04
Grijze en sombere dag. Was op de een of andere manier beetje van slag. Ben in gedachten constant bij zieke tante, zusje van moe. Zelfs als ik blij ben, voel ik toch ook nog grote droefheid.

Zondag 26-04
Dag begon goed toen ik open brief van ene Jesse van Paridon las. Ging om het feit dat er een programma schijnt te zijn van RTL dat ‘Weet Ik Veel’ heet en waarbij het er toch niet helemaal eerlijk aan toegaat. Niet dat dat me nou werkelijk verbaast of überhaupt interesseert maar het is toch leuk als je mensen kunt betrappen.
Ga nu kijken in welke andere talen ze de tientallen ook als laatst gebruiken, gewoon voor de lol. Daarna Mr. Selfridge kijken. Met groot glas port. Ben ik wel even aan toe.

—-

P.s.
Dat van die kinderen in de garage opsluiten was niet waar natuurlijk. Dat doen we misschien een volgende keer. 😀 😀

  Vind dit leuk!