Maandag 14-09
Zojuist uitzending van Radar gezien. Ging wéér over bekkenbodemmatje. Waarom blijven ze in Godsnaam vrouwen toch die dingen aansmeren en willens en wetens invalide maken? Is toch erg? Vraag me werkelijk af welke belangen hier nu mee gemoeid zijn. Radar heeft namelijk al eerder bewezen dat je bijna élk medicijn of hulpmiddel erdoor krijgt als je maar bij het goede octrooibureau aanklopt en/of flink lobbyt. Misschien kan de minister van Volksgezondheid hier eens een blik op werpen? Of zou ze het te druk hebben met ‘werkelijk belangrijke’ zaken?

Dinsdag 15-09
’s Avonds met neef H. en zijn vrouw gegeten in Leeuwarden, was gezellig. ‘Hebben jullie ook zo genoten van de Troonrede vandaag?’ wou hij weten. ‘Wat gaan we een glorieuze toekomst tegemoet volgens mij. Ik verheug me er echt op. Ik hoorde termen als ‘waardige oude dag’ en dat het ‘pensioenstelsel transparanter’ wordt. Goh, wat fantastisch toch allemaal. Kan iemand me trouwens vertellen waarom de restauratie van de gouden koets VIJF jaar zal duren? In vijf jaar tijd bouw je goddomme een hele stad’.
‘Zullen we het voor de aardigheid eens niét over politiek hebben?’ zei zijn vrouw. Neef H. keek somber naar buiten.

Woensdag 16-09
Belde vriendin M. op, kreeg man aan de telefoon.
‘Het enige dat duidelijk is geworden is dat Europa volstrekt incompetent is’ brulde hij. ‘Je kunt toch niet de ene dag lopen krijsen dat we humaan moeten zijn en de vluchtelingen op moeten vangen om vervolgens de grenzen te sluiten? Europa is stuurloos, dat is wel duidelijk.’
Vriendin M. rukte de telefoon uit zijn handen. ‘Ik gaf Katinka in het openbaar borstvoeding’ vertelde ze. ‘En ik dacht bij mezelf: wee degene die hier wat van zegt. Dan ga ik met ontbloot bovenlijf rondrennen en roep ik: ‘Borsten worden ingezet om augurken of fietsventieltjes te verkopen maar als ze gebruikt worden om een baby te zogen dan is het janken geblazen??’ Ik vond het bijna jammer dat niemand er wat van zei’. Ze klonk strijdlustig.
‘Volgens mij zit er iets in jullie drinkwater’ zei ik. M. moest lachen.

Donderdag 17-09
Gewerkt. Na het werk pizza gegeten met paar collega’s. ‘Als we nu een eigen munteenheid lanceren?’ opperde collega L. ‘Het moet toch lukken om de banken buitenspel te zetten?’
‘Dat MAG niet’ legde andere collega uit. ‘Dat hebben ze in het verleden ook al eens geprobeerd met de Wara en de Wörlg. Toen die munteenheden succesvol bleken te zijn werden ze direct verboden. De Grootgraaiers kunnen er dan namelijk niets aan verdienen’ voegde hij eraan toe.

Heb net opgezocht of het Wörglverhaal klopte, klopt inderdaad. Vreemd dat het niet mocht. Zou de uitleg over de Grootgraaiers dan toch echt kloppen? Kan me haast niet voorstellen. (Zei ze sarcastisch…)

Vrijdag 18-09
Boodschappen gedaan. Polentaschotel gemaakt met aubergines, courgette, portobello en kip. Was erg lekker, ga vaker polenta eten.

Eindelijk weer even doorgegaan met Het Verhaal van Julia. De liefde tussen Julia en Tom is sterker dan ooit en Wolmoed is razend – het feit dat ze afgewezen is vindt ze onbegrijpelijk. In een wanhoopspoging begint ze een verhouding met Reutelende Roderick. Daarnaast probeert ze Julia op alle mogelijke manieren te sarren en te treiteren en in een ultieme poging de tand des tijds te slim af te zijn heeft ze haar haar nu knalroze geverfd. Moet het hier en daar nog wat bijschaven.

Zaterdag 19-09
Overdag even naar Bolsward, heerlijk op terrasje in zonnetje gezeten. Was druk, bleek dat de Friese Kampioenschappen Ringsteken zouden beginnen. Gingen voor die tijd weg, ben niet zo dol op dat ringsteken. Is wel leuk hoor, die oudhollandse folklore, maar valt toch een beetje onder de categorie zaklopen of koekhappen. Daar ga ik ook niet telkens naar kijken.

’s Avonds kwamen E. & M. + S. & P. eten. Was gezellig. Had roti gemaakt en weer appeltaart gebakken.

Zondag 20-09
Lees net dat als de familie Rothschild zijn kapitaal zou verdelen onder de wereldbevolking IEDEREEN 70 miljoen zou krijgen. Geschatte vermogen van Rothschild is $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar). Kan toch niet? Wat moet één familie nou met zoveel geld?

18.50 uur. ‘Bijna de hele wereld is van de Rothschilds’ zei vriend P. toen ik hem belde en vroeg of hij dit verhaal kende. (P. is filosoof en verdoet veel van zijn tijd met ‘denken’).
‘Ik geloof dat de ANP en Reuters ook in handen van de Rothschilds is’ ging hij door. ‘Volgens mij is er een soort ‘onzichtbare overheid’ – ALLES wat we weten is wat de Onzichtbare Overheid wíl dat we weten’ filosofeerde hij lustig verder.

‘Ben je niet wat complottheorie-achtig bezig?’ wou ik weten.
Vriend P. zweeg even. ‘Het zou kunnen’ zei hij uiteindelijk. ‘Maar dan denk ik altijd maar aan George Orwells uitspraak:

‘In een tijd van universeel bedrog is het vertellen van de waarheid een revolutionaire daad.’

Vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar. Tssssssss…..

  Vind dit leuk!