Zondag 16-03
Kon niet slapen toen ik in bed lag. Vroeg me de hele tijd af waarom we zeggen:
museum – musea
jubileum – jubilea
datum – data
centrum – centra
maar bij album zeggen we geen alba. Waarom niet???

Maandag 17-03
Naar Leeuwarden. Veel geshopt en kilometers gewandeld. Enorme toko ontdekt –was zo blij als een kind. Gedroomd van Adriaan van Dis. ‘Wil je met me op de foto?’ vroeg ik. ‘Liever niet’, antwoordde hij. ‘Ik vraag het voor mijn moeder hoor’ snauwde ik beledigd. ‘Mijn moeder vindt jou erg leuk en het liefst zou ze je in het echt ook eens ontmoeten’. Het moeder-verhaal deed hem zwichten.

Dinsdag 18-03
Werd wakker met keelpijn. Irritant. Gisteren misschien kou gevat. Rest van de dag binnen, achter pc gezeten. Fotocompilatie gemaakt voor de verjaardag van paps – over 2 weken is hij jarig.
Me verbaasd over de schuld van 6 miljoen die vriendin Mick Jagger had.  De man zelf heeft een geschat vermogen van om en nabij 260 miljoen. Begrijp er niets van.  Zelfmoord plegen vanwege een schuld van 6 miljoen maar wel een een partner die 260 miljoen heeft? Vreemd.

Woensdag 19-03
Me ziek gemeld. Had 2 bloeddoorlopen ogen, dikke keel en hoofd dat vreemd voelde. Verkeerde in staat van algehele malaise. Wou weer naar dokter toe maar kon niet van de bank/bed komen. Veel geslapen en tussendoor blogjes gelezen.

Donderdag 20-03
Thuis. Niets gedaan, veel gehangen. Hoofd voelt nog steeds wat raar. Alsof het niet mijn hoofd is. Harde wind waait om het huis. Toen dochter thuiskwam van school kwam ze bij me op de bank zitten.
‘Hoe was het op school lieverd, wat had je vandaag?’ vroeg ik.
‘Les’ antwoordde ze.

Vrijdag 21-03
Nog steeds wat half. Ogen zijn wat minder rood. Eindelijk. Tortellini gegeten met olijfolie en kaas. Weer zelf cruesli gemaakt maar nu lekkerder. Minder ahornsiroop. De vorige partij aten we toch een beetje op onder het mom van ‘anders is het ook zo zonde’. Hiervan eten we vrijwillig.
Nu 22.20 uur. Net aflevering van Breaking Bad gezien. Begin het steeds leuker te vinden. Grote schaal zonnebloempitten gegeten en 2 glaasjes wijn gedronken.  Ga nog even achter pc en dan naar bed.

Zaterdag 22-03
Gaat goed met ogen en hoofd. Heel even met dochterlief naar stadje toe. Was lekker rustig. Binnenkort begint het toeristenseizoen weer en dan is het een drukte van jewelste. In de römertopf eten gemaakt. Rundvlees met kastanjes en pruimen en walnoten en aardappelen en wortelen en couscous en sherry en rozijnen en nog veel meer. Het resultaat was…. tja.

Weer aflevering Breaking Bad gezien. Ook heel even gezapt. Viel van de ene verbazing in de andere. Zag op bijna elke zender onbenullige quiz, niveau: wat is de hoofdstad van Nederland. Gênant.

Zondag 23-03
Vriendin S. is net weg, was hier de hele dag. Patat gegeten. Erg gelachen om flauwe Engelse mop: (ben dol op flauwe moppen, hoe flauwer hoe beter). Mop: vrouw krijgt tweeling en raakt na bevalling in coma. Na 6 maanden komt ze bij.
Doctor: you had twins, a boy and a girl, and they are both fine. Luckily your brother named them for you.
Woman: oh no, not my brother, he’s an idiot! What did he name the girl?
Doctor: Denise
Woman: Well, that isn’t so bad. And what did he name the boy?
Doctor: Denephew
Heerlijk.