Zondag 05-10
Drie afleveringen Breaking Bad gekeken. Zitten nu op aflevering 10 van het allerlaatste seizoen. Wou eigenlijk de rest van de nacht doorkijken, zo spannend is het. Lichaam voelt wat zwaar na al dat werken van vandaag.

Maandag 06-10
Net grote bak havermout op. Doe er tegenwoordig verkruimelde walnoten doorheen, erg lekker. Suskes en Wiskes terug in de boekenkast gezet. Na alle reacties vorige week voelde ik me daar wel toe verplicht 😀 Hopelijk zijn ze op een dag een klein kapitaal waard.

Dinsdag 07-10
Shirt van dochter blijkt helemaal niet verkleurd te zijn. Hij was al lichtroze. Kwam er achter toen dochter aan me vroeg waar haar shirt was. ‘Ik heb geen idee’, loog ik. ‘Ik weet niet eens over welk shirt je het hebt.’
‘Dat lichtroze!’ krijste ze, me van top tot teen argwanend bekijkend.
Viste het ding op uit het mandje met schoenpoets. ‘Ik dacht dat het een oud shirt van mij was’ vertelde ik. Ze griste het uit m’n handen en beende kwaad weg. Nu gelooft ze me nooit meer.

Woensdag 08-10
Gewerkt. Na het werk met vriendin E. naar vriendin M. toe. Weer bijna een hele fles Lukte me redelijk om me te beheersen want de rosé was gruwelijk lekker. Ging al met al te laat naar bed.

Donderdag 09-10
Gewerkt. Stond in de lift met paar vrouwen. ‘…en daar heb ik geen zin in’, zei een van de vrouwen tegen haar twee collega’s. ‘Op die manier doe ik mee voor boter, kaas en eieren en dat is gewoon zinloos.’
‘Voor spek en bonen bedoel je’, hielp een van de vrouwen haar.
Ze keek even verbijsterd. Toen barstte ze in lachen uit. Hele lift schudde en rammelde, zo hard lachte ze.

Probeerde moeder te bellen. Lukte niet. Ze is de hele tijd aan de telefoon.

Vrijdag 10-10
Stadje in. Daarna even aan de telefoon met vriendin E. ‘Ik heb besloten een hulp in de huishouding te nemen’, vertelde ze. ‘Ik werk vijf dagen per week, Peter werkt 5 dagen per week en het huishouden groeit me boven het hoofd. Nu kom ik net thuis van het werk en wat denk je?’ Ze klonk verbijsterd.
‘Nou?’ vroeg ik.
‘Heeft Peter vanmiddag de ramen gelapt. Hij is nu bezig de plintjes vast te zetten – daar vraag ik al vijf jaar om – en toen ik ’m zojuist vroeg waar hij mee bezig was zei hij: ‘ja, als die vrouw morgen komt moet het hier toch een beetje netjes zijn, anders schaam ik me dood’. Als ik dit wist had ik al JAREN geleden een werkster genomen.’

Zaterdag 11-10

Zag vanmiddag prachtig hondje lopen in de stad, bruin-beige boomertje. Rende naar de mensen toe en vroeg ze met me mee wilden in verband met ons hondje Diesel, dat nu loops is. Nestje lijkt ons wel leuk. Mensen kwamen mee en de hondjes wilden ook wel, maar Diesel stond net te hoog op de poten, Frits kwam er niet bij. Nu is Diesel met hun mee naar huis. Zou leuk zijn als het lukt

Met vriendin M. pizza gegeten, was gezellig.

Zondag 12-10
Vanmiddag Diesel opgehaald. Was niet gelukt met Frits. Ze wilden beiden graag maar Frits is paar centimeter te klein. Nu mag hij nachtje bij ons logeren. Probeer ze steeds te helpen door Frits op een kussen te zetten maar dan druipen ze af. Sneu.

Ontdekte zojuist 2 potten mayonaise in koelkast. In een hoekje, achter de augurken, op de onderste plank. Ze waren nog dicht, plastic zat er nog omheen. Het rare is: niemand weet hoe die potten in huis gekomen zijn. Ik heb ze niet gekocht. Man en dochter ook niet. Dit is echt heel vreemd.

Net klaar met eten. Zijn laat vandaag, waren op bezoek bij vriendin B. en haar man H. Was heel gezellig. Ga nu naar beneden. De hondjes helpen. Wie weet heb ik rond kerstmis allemaal puppy’s hier rondlopen. Verheug me er nu al op.