Donderdag 17-03
Is irritant: heb de hele tijd liedje in hoofd: ‘They’re coming to take me away’. Zie constant een gezicht opdoemen als ik aan liedje denk maar gezicht blijft wat vaag, beetje blur. Vermoeiend.

Dagje Amsterdam met vriendinnen R. en P.
R. had de vorige avond fikse ruzie met vriend gehad. ‘Ik heb allemaal dingen gezegd waar ik nu spijt van heb’ mompelde ze.
‘Maak je niet druk’ stelden we haar gerust. ‘Hij weet heus wel dat je het niet meende’.
R. veerde op. ‘O nee – ik meende het wel. Ik had het alleen niet moeten zeggen’.

Vrijdag 18-03
R. belde. ‘Het is weer goed tussen ons’.
‘Zei ik je toch’ gaapte ik.
R. lachte. ‘Toen ik thuis kwam gisteravond gingen we nog even door met ruzie maken. Op een gegeven moment zei hij: ‘Als je denkt dat je ergens anders gelukkig wordt moet je vooral gaan’. Ik antwoordde: ‘Ik wíl niet gelukkig worden. Ik wil bij jou blijven’. Nu is het dus weer goed’.

Terrorist/lafbek Abdeslam opgepakt in Molenbeek. Weet het niet hoor, denk dat ik daar voorlopig toch maar niet ga wonen.

Denk nog steeds aan liedje.

Zaterdag 19-03
Naar verjaardag van nicht S. Ze werd 45 – feest was geweldig. Eerder op de avond waren de grootouders van S. er ook – beiden een jaar of 90 en bijzonder helder, vrolijk en levenslustig
Zaten op een gegeven moment alleen met oma van S. te praten. ‘Doen jullie het nog wel eens oma?’ vroeg S.
‘Zeker’ antwoordde oma.
‘Wanneer was dan de laatste keer?’ ging S. brutaal verder.
‘Gisteren’ antwoordde oma met een stalen gezicht.

Zondag 20-03
10.29 uur. S. belde. ‘Dat meisje gisteren op mijn feest dat zich op een gegeven moment zo irritant gedroeg – dat zo luidruchtig lachte en aan het eind van de avond bijna een striptease wou opvoeren – dat meisje was ik hè?’
‘Yep’ zei ik.
S. huilde nog net niet. Ga ‘r zo bellen om te vertellen dat het best wel meeviel.

15.34 uur. Heb weer liedje in hoofd. Hele dag al, echt verschrikkelijk. Zie in gedachten constant mannengezicht dat lacht en grijnst en roept:
‘They’re coming to take me away hihihaha
To the funny farm
Where life is beautiful all the time’

20.58 uur. Zo stom. Had het kunnen weten. Man die bij dit liedje hoort is natuurlijk Rutte. Logisch. Hoe heb ik hem over het hoofd kunnen zien???

  Vind dit leuk!