Maandag 04-04
Onthulling Panama Papers. Vraag me steeds vaker af hoe het toch kan dat juist de onbetrouwbare figuren op de beste/hoogste posities komen. Moet vaak denken aan de stelling van oudoom G.: ‘Als je nergens voor deugt en kunt ouwehoeren als Brugman kun je altijd nog de politiek in.’
Zeldzaam wijze woorden.’

Dinsdag 05-04
Paar vriendinnen uit Amsterdam kwamen dagje langs. Zaten aan de eettafel en hadden het over huid, haar, voeding en politiek – eigenlijk over alles. Vooral de politieke discussie was spannend, want E. en C. stonden soms lijnrecht tegenover elkaar.
‘Ik kan er niets aan doen – ik ben nou eenmaal een pacifist’ zei E. aan het eind van de discussie.
C. glimlachte semi-treurig. ‘Je weet dat pacifist van passief komt hè?’
Kregen direct nieuwe discussie. Aan het eind van de dag ging iedereen vrolijk en tevreden naar huis.

Woensdag 06-04
Referendum Oekraïne.

Ben sprookje aan het schrijven. Sprookje gaat zo:
…toen spraken de Grote Leiders: ‘Willen jullie 11 miljard schenken aan Griekenland?’
‘NEE!’, riep Het Volk in koor. ‘We hebben al genoeg weggegeven’.De Grote Leiders glimlachten stilletjes.‘Willen jullie misschien wel 11 miljard aan de Oekraïne schenken?’ zeiden ze vervolgens. ‘Als jullie dat willen wordt Europa namelijk het enige echte Ware Paradijs. Geloof ons. We weten precies wat we doen. En de Russische Vloot die daar ligt, daar hebben we het gewoon niet over. Denk aan Het Paradijs dat jullie te wachten staat’.
Het Volk knikte zwijgend. Wat moest het doen? Dit aanbod klonk zó ontzettend verleidelijk – hier moesten heel veel mensen werkelijk eens goed over nadenken…

Het is ‘Nee’ geworden.

Donderdag 07-04
14.35 uur. Ga naar stad, moet bij de Hema wattenschijfjes halen en dat soort dingen. Misschien neem ik en passant ook een warme choco met slagroom bij Wally, heb ik zin in. Politiek debat dat nu bezig is i.v.m. het (niet)functioneren van Van der Steur ga ik niet afkijken, weet toch al hoe het afloopt. Hij zal weer een Laatste Kans krijgen. Met nadruk op WEER. En er zullen nog veel meer Laatste Kansen volgen. Laat dat maar aan Van der Steur over.

Vrijdag 07-04
Nieuwe messen bij Action gekocht. Zijn ZO scherp dat ik er niet mee durf te lopen – als ik dat wel doe denk ik namelijk steeds: ‘Als ik nu maar niet struikel (en dan iemand anders of mezelf wat aandoe)’. Is toch idioot??

Zaterdag 08-04
11.15 uur. Leg net de telefoon neer, neef G. belde. Neef woont in het buitenland en spreekt daar veel Engels. Kregen het over z’n collega’s. ‘Het zijn hele ordinaire mensen’ zei hij. ‘Gewoon mensen zoals jij en ik’.
Moest er even over nadenken. Toen begreep ik het. Hij bedoelde natuurlijk ‘ordinary people’ – gewone mensen.

13.20 uur. Ga straks met vriendin M. (andere M.) stad in, is Vlootdag.

00.35 uur. Net thuis. Had vanavond etentje met de buurt, was gezellig. Leer elke keer weer andere mensen (beter) kennen, is leuk.

Zondag 09-04
Ben zo duf als een konijn, ga naar bed. Vandaag tocht met man gemaakt naar Noord-Holland. Zaten in Hippolytushoef op terrasje en hoorde naast me iemand bijzonder leuke opmerking maken: ‘Vrouwen besteden meer tijd aan het zich afvragen waar hun man aan denkt dan de tijd die hun man überhaupt aan denken besteedt’.
Knikte naar echtgenoot die opmerking ook hoorde. ‘Wij zijn diepzinnige wezens’ lachte ik hem toe. ‘Zelfs hierover denken we na’.
Man haalde schouders op en bestelde nog een biertje. Daarna reden we naar huis. In harmonieuze stilte. En ik vroeg me niet af waar hij aan dacht. Geen seconde.

  Vind dit leuk!