DSC08341

Zondag 01-06
Aflevering Breaking Bad gezien. Weer zak zonnebloempitten weggewerkt. Wou dat ik die dingen de hele dag kon eten maar heb daar geen tijd voor en gepeld is niet zo lekker.
‘Het Aapje’ uitgelezen. Is wel leuk maar vond ‘Het Victoriaanse Huis’ dat ik laatst gelezen heb veel en veel leuker.

Maandag 02-06
Afgepeigerd. Heb bureau opgeruimd. Dat was op zich al een klus waar 10 man dagenlang zoet mee zouden kunnen zijn. Was niet normaal, weet niet hoe dat kan. Overal papieren, krantenknipsels, aantekeningen, pennen, scharen, paperclips, telefoonsnoertjes, lege cd-hoesjes, 3 nietmachines, 2 pakken nietjes, flesjes, elastiekjes, haarklemmen – het was niet leuk meer. Bed verschoond – dat doe ik elke week natuurlijk – maar dit keer ook het dekbed zelf gewassen. Ligt nu weer schoon en droog op bed, heerlijk. Verheug me erop om vanavond naar bed te gaan.

Dinsdag 03-06
Naar Terschelling. Was mooi weer voorspeld, daar ging ik dan ook van uit. De tocht op de boot was in elk geval mooi, dus dat klopte wel. Jammer genoeg betrok het al vrij gauw. Dat was nou weer een beetje jammer, vooral omdat we toen al een flink eind van de boot verwijderd waren. In de stromende regen terug gefietst.

Woensdag 04-06
Avonds heel even met vriendin M. aan de telefoon. Kleine Sam was op de achtergrond aan het gillen. ‘Al die zwangerschapsboeken gaan maar over bevallingen’, mopperde ze. ‘Maar dat kind komt er heus wel uit. Ze moesten het eens hebben over de periode NA de bevalling. Dit hebben ze me niet verteld.’ (Sem schijnt veel te huilen).
‘Dit is nog maar het begin’, troostte ik. ‘Het kan nog veel erger worden, echt.’

Donderdag 05-06
Gewerkt. Stukje rauwe zalm gegeten plus salade met avocado. ’s Avonds met ma aan de telefoon.

Vrijdag 06-06
Ga nu toch maar eens een begin met was opvouwen. Ouders komen morgen en het logeerbed is niet meer zichtbaar. Komt alleen maar meer en meer was bij want de machine draait nu weer. Wou dat ze wegwerpkleding hadden. Een, twee keer dragen en dan hop, weg ermee. God, wat zou dat makkelijk zijn.

Naar stadje toe. Zag leuk topje hangen, holde er direct op af. 69 euro was dat ding. ‘Zitten er diamantjes in de zoom?’ vroeg ik aan de verkoopster. Ze keek me onverschillig aan. ‘Dat ding komt uit India’, verduidelijkte ik. ‘In het maakloon zit het hem dus niet. Bovendien is het geen pure zijde en het aantal vierkante centimeters is ook te verwaarlozen. Dus ik vraag me af: waar zit het hem DAN in?’ Hier had verkoopster geen antwoord op. Ze holde gauw naar andere klant. Heb topje niet gekocht.

Heb per ongeluk opkomende bloemetjes verwijderd toen ik onkruid wiedde. Kwam er te laat achter. Kon wel janken.

Zaterdag 07-06
Zojuist alvast grote pan bami gemaakt. Ouders komen straks. Ga ook weer Griekse salade erbij maken, lekker.

———
Bijna hele middag en avond buiten gezeten. Nog gescrabbeld. Was irritante vlieg in slaapkamer. Tegen de tijd dat ik ‘m te pakken had werd het al bijna licht.

Zondag 08-06
Op tijd op, moesten nog boodschappen doen in verband met barbecue die we vandaag zouden houden. Vlees, stokbrood: alles moest ik nog in huis halen. Pas toen we de deur uitgingen realiseerde ik me dat het vandaag EERSTE PINKSTERDAG was en dat alle winkels dicht waren. Dacht dat ik een hartinfarct kreeg, zó schrok ik. Wou direct aan de rosé om te kalmeren, besloot het niet te doen. God zij dank bleek er een grote Jumbo in Bolsward open te zijn. Ondertussen was bloeddruk al skyhigh. Uiteindelijk kwam alles goed. Heerlijk in tuin gezeten met ouders en vrienden. Het zonnetje scheen en de lucht was blauw. Wat wil een mens nog meer? Rosé smaakte overheerlijk.