Bron: PixabayZondag 05-04
Vriendin M. belde net. ‘Ik ben zo kwaad’, zei ze. Ze doelde op de keelklanken die uitgestoot werden tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Ajax:

’Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS, en samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best.’

‘Ik stel voor dat we die pummels die dat zingen zelf verbr…’, zei ze. Ze zei iets dat in relatie stond tot bovenstaande. Ze zei nog veel meer dingen die ik op mijn blog niet ga herhalen.
Kon geen argument bedenken waarom ik het niet met haar eens zou zijn, behalve dan dat het politiek niet correct is.

Maandag 06-04
Ouders gingen naar huis. In huis gerommeld en was gedaan. ’s Avonds met verbijstering gekeken naar The Queen of Versailles. Ongelooflijk dat er mensen zijn die een huis met 17 badkamers te klein vinden. ‘We barsten uit onze voegen’, aldus de rondborstige Trophy Wife Jacky Siegel. ‘Daarom hebben we nu een huis met 30 badkamers’. Tja. Moet kunnen.

Heugelijk nieuws voor Woerdense NS-machinist Sjaak Rijke. Hij is eindelijk vrij. Je zal maar 3.5 jaar gegijzeld worden, vreselijk. Blijft een raadsel waarom hij in dat gebied op vakantie ging.  Misschien had hij ‘Leef als de Toeareg’ in gedachten toen hij die kant opging.

Dinsdag 07-04
…en weer kreeg een NS conducteur het mes op de keel. Alle personeel massaal ziek melden. Enige oplossing. Staken, staken en net zolang staken totdat de spoorwegen eindelijk eens iets voor de werknemers gaan doen.

’s Avonds hoorzitting over de diefstal het gegraai de loonsverhoging bij de ABN AMRO. Ene Van Slingelandt beweerde dat ze bij de bank ‘de reactie van de samenleving op de (waanzinnige) salarisverhoging hebben onderschat’. Hebben ze werkelijk geen idee wat er zich in deze samenleving afspeelt? Zitten ze echt op een andere planeet?

Woensdag 08-04
Gewerkt. Met collega’s in zon gezeten, was warm. Daar zat ik dan met m’n met schapenwol gevoerde winterlaarzen. ‘Toen ik vanochtend van huis ging was het mistig en koud’, verdedigde ik me tegen de verbijsterde blikken van collega’s.

Me verbaasd over het plan om ‘de reiziger in te zetten tegen het geweld in de treinen’. Is het niet een veel beter idee om te zorgen voor (veel) meer blauw op straat? Om ervoor te zorgen dat bepaalde lieden (veel) langer opgesloten worden? Om te zorgen dat je alleen maar met een geldig kaartje de trein in komt? Zal wel aan mij liggen dat ik het niet snap. Net zoals ik het niet snap dat Willy een vliegtuig van 40 miljoen cadeau krijgt.

Donderdag 09-04
Gewerkt. ’s Avonds lang aan de telefoon met tante, zusje van moe. Tante is sinds augustus erg ziek en zal niet meer beter worden. Heb veel bewondering voor de manier waarop ze met haar ziekte omgaat. Ben in gedachten altijd bij je tante.

Vrijdag 10-04
Werd wakker met keelpijn, verdween in de loop van de ochtend. Hele dag in jurk rondgelopen, was rokjesdag dus moest het wel. Gelukkig was het mooi weer dus het kon 🙂
Weer bloembollen geplant en rest van de dag wat gerommeld. Gezond gegeten: gegrilde aubergine met paprika en wortelen en humus en smoothie en gerookte zalm. Heb nu vreselijk veel zin in een Ice Frappé maar dat zou zonde zijn – wil juist een beetje verstandig doen de komende tijd. Heb gisteren ook al DRIE grote Triple Chocolate Cookies gegeten. DRIE.

Zaterdag 11-04
Grijs en donker. Heel verschil met gisteren. Naar verjaardag van dochter van vriendin S. De tweelingbroertjes waren er ook, moest weer verhaal vertellen. Vertelde over Jochem, de pestkop van hun klas. ‘En dan gebruiken we Jochems hoofd als piñata’, vertelde ik. ‘En dan gaat Jochem heel hard huilen en sorry roepen en dan zeggen we: ‘hier heb je een dropje Jochem’ en dan is dat geen dropje maar een stukje kattenpoep.’ Tweeling was laaiend enthousiast. Ze bekijken Jochem voortaan met heel andere ogen, dat weet ik zeker.

Zondag 12-04
Droomde van mannetje Pechtold. Hij klapte in zijn handen en maakte een dansje. ‘Kom op’, bralde hij, ‘jullie kunnen het, dat weet ik zeker’. Rutte en Samson keken op van wat ze aan het doen waren. Beiden hadden een rood, bezweet hoofd.
‘Het lukt niet’, fluisterde Rutte.
Samson hijgde. ‘Het MOET.’
Ging kijken waar ze mee bezig waren. Ze bleken aan een dood paard te trekken.

  Vind dit leuk!