© Bron: Pixabay - breakfast-532735_1280

© Bron: Pixabay – breakfast-532735_1280

Maandag 28-09
Met moe naar Leeuwarden, was gezellig. ’s Avonds gescrabbeld. ‘Zouden jullie ‘Kortrokje’ goedkeuren?’ vroeg pa, daarmee refererend aan Kortjakje.
‘Ik vind het goed’, knikte echtgenoot solidair.
‘Ik ook’, knikte ik. ‘Fijngewevenrokje’ keur ik ook goed. ‘Voorzichtigwassenrokje’ ook. Bedenk maar wat, ik vind het allemaal goed.’
Kortrokje werd niet gemaakt.

Referendum gaat door. Fantastisch. Wil geen associatieverdrag met Oekraïne, ben gelukkig niet de enige. Er schijnen oud-ministers te zijn die gezegd hebben dat ‘de mensen te weinig verstand hebben van associatieverdragen om daar een oordeel over te kunnen hebben’. Tekent toch wel het semi-superioriteitsgevoel van Den Haag.

Dinsdag 29-09
Even langs bij vriendin M. ‘Vind je het niet een beetje raar dat er zoveel commotie is over die schilderijen van Rembrandt?’ vroeg ze. ‘Ik zag zojuist Dijsselbloem op tv wauwelen dat het van ‘cultuurhistorisch cruciaal belang’ is dat die twee schilderijen bij elkaar blijven. De oudjes in de verpleegtehuizen worden uit elkaar gerukt maar voor een geschilderd echtpaar strooit Vadertje Staat met geld alsof het pepernoten zijn!’

Man van M. dacht even na. ‘Wat IK vreemd vind is dat de moordenaar van Fortuyn een paar jaar heeft gekregen en de moordenaar van Van Gogh levenslang’, zei hij toen. ‘DAT vind ik raar’.

Woensdag 30-09
Vond gisteravond in vriezer nog stuk Surinaamse bloedworst. Verpakking had ik niet meer, heb ’m toch opgewarmd. Ben de rest van de nacht ziek geweest. Rest van de dag trouwens ook.

Donderdag 01-10
Weer onrustige nacht. Droomde dat Pechtold kwaakte: ‘Dit wordt weer een persoonlijk succesje jongens. Wat zal dit goed staan op mijn CV: Pechtold, de man achter de Rembrandts’. Hij omhelsde zichzelf voor de spiegel en drukte een kus op zijn spiegelbeeld.
‘Waar ben je nou mee bezig man?’, schreeuwde ik wanhopig en huilend.
Werd misselijk en zwetend wakker. Hoef voorlopig geen bloedworst meer.

Vrijdag 02-10
Beschuit met plakje kaas ging goed vanochtend. Kopje thee ook. Wat kan een mens zich ellendig voelen. Vreselijk.
Rest van de dag binnen met soep en beschuitjes.

Zaterdag 03-10
Ging vandaag een stuk beter. Begonnen met de verhuizing van dochter. Kind gaat op kamers in Groningen. Vreemd, dat het allemaal zo snel gaat. Ben hier nog niet aan toe. Stelde man voor om kindje te adopteren. ‘Daar ben IK nog niet aan toe’ zei man. ‘Sterker nog: ik weet niet of ik daar ooit aan toe zal zijn’.

’s Avonds 2 afleveringen gezien van Hell on Wheels – goede serie. Gaat over de aanleg van de spoorlijn in Amerika. Is combinatie van Little House on the Prairie en Italiaanse western.

Zondag 04-10
Weer wat dozen naar Groningen gebracht. Leuke stad, Groningen. Zijn 10 jaar geleden vanuit Amsterdam naar Harlingen verhuisd vanwege kind en kind gaat nu de deur uit. Lekker dan.

Vriendin M. belde. ‘Hoe voel je je?’ vroeg ze.
‘Goed’, zei ik.
Man van M. kwam ook even aan de telefoon. ‘Als ik je vertel dat ik een denkbeeldige vriend heb, wat zeg je dan?’ wou hij weten.
‘Dat je knettergek bent?’ antwoordde ik aarzelend.
‘Precies’ zei hij.
‘En als ik kwaad, woedend, witheet word omdat je me vertelt dat die denkbeeldige vriend niet bestaat, wat zeg je dan?’ ging hij verder.
‘Dat je knetter- knettergek bent?’ zei ik, wederom voorzichtig.
‘Juist’ zei man van M. ‘Maar toch staat de wereld in vuur en vlam vanwege een denkbeeldige vriend. Er zijn in het verleden talloze oorlogen gevoerd vanwege een ‘Denkbeeldige Vriend’ en er zullen nog vele oorlogen volgen vanwege een ‘Denkbeeldige Vriend’.

Moest het even laten bezinken. Toen drong het met een schok tot me door. De helft van de mensheid is schizofreen.

  Vind dit leuk!