Zondag 2 februari
‘s Avonds met ma aan de telefoon. Laatste aflevering Mad Men gezien. Nu maar wachten op seizoen 7. Toen naar bed. In bed verder gegaan met het boek van Saskia Noort: ‘Koorts’.
Heb boek op een gegeven moment neergelegd. Ging alleen over drank en drugs. Denk niet dat ik het ga uitlezen. Is té beklemmend, kan ik niet tegen. Die unheimische sfeer – wil dat niet. Wel knap dat ze dat kan. Om te ontspannen de A van Abeltje maar ingedoken. Wellicht dat mijn zenuwstelsel daar beter tegen kan.

Maandag 3 februari
Gerrit, onze oude buurman waar we een jaar of wat geleden naast woonden, gaat scheiden.
‘Jullie zijn meer dan 50 jaar getrouwd Gerrit’, hielp ik hem herinneren.
‘Op mijn oude dag wil ik in alle rust van mijn borrel genieten’, antwoordde hij.
Naar dokter voor tranend oog. Is misschien bacteriële infectie, aldus dokter. Moet nu 4x per dag zalf in oog smeren. Wat een ellende.
In Römertopf karbonade, Merguez, aardappelen en snijbonen gekwakt. Was lekker. ’s Avonds de eerste aflevering gezien van Breaking Bad.

Dinsdag 4 februari
Dag begonnen met Black van Pearl Jam. Heb hard meegezongen vanaf minuut 3.29. Tekst is niet moeilijk – alleen maar oehoehoe, maar dan uit volle borst. Waanzinnig. Wou dat ik zanger van Pearl Jam was. Toen smoothie gemaakt, was in wasmachine gedaan en bedden verschoond. Daarna huis gestofzuigd, dingen in huis afgestoft en gedweild. Tosti gemaakt, nog een was gedaan en een was opgevouwen.
Badkamer schoongemaakt. Vuilniszak vol oude make-up weggegooid.
Laarzen gepoetst. Oude kleding naar Kringloopwinkel gebracht. Boodschappen gedaan. Voelde me aan het eind van de dag net Assepoester. Wil permanente hulp in de huishouding. Iemand die kookt, bakt, wast, schoonmaakt, haar knipt en masseert. Oog traant nog steeds.

Woensdag 5 februari
Amsterdam. Gewerkt. Stond met half Amsterdam bij open brug te wachten toen er een meeuw op uitgerekend mijn hoofd scheet. Iedereen grinnikte een beetje. Probeerde krampachtig te glimlachen. Voelde alsof gezicht verwrongen grimas was. Leek volgens mij op psychopaat. Had het idee dat iedereen angstig wegkeek. Durfde niet naar beneden te kijken, was bang dat de vogelpoep over voorhoofd zou lopen. Gruwelijk moment. Oog traande als een gek. Mensen dachten dat ik huilde met één oog. ’s Avonds met vriendin C. even wat gedronken. Niet zo laat naar bed.

Donderdag 6 februari
Weer gewerkt. ’s Avonds met tranen in ogen naar uitzending op België 1 gekeken over besnijdenis bij meisjes in Kenia. Stakkers mochten wel hun eigen scheermesje meebrengen. Begrijp het allemaal niet. Stel voor dat ze exact hetzelfde doen bij de kerels die dit willen. Maar dan niet met een nieuw scheermesje. Dat zou te gemakkelijk zijn. Ik suggereer waterpomptang. Niet snijden. Draaien. En blijven draaien. Oog traant nog steeds.

Vrijdag 7 februari
Uitgeslapen. Grijs en regenachtig dagje. Roze koptelefoon gekocht. Zit voortaan achter pc met roze koptelefoon op en luister naar oerwoudgeluiden. Of regengeluiden. Heeft wel wat. Hooikoortspil genomen. Zalf helpt niet. Misschien is het een allergie aan één oog. Lijkt me stug maar je weet maar nooit.

Zaterdag 8 februari
Was in drogist tijdens schaatsen. Had nieuwe lippenstift nodig. Bij terugkomst bleek Nederland goud, zilver en brons te hebben gewonnen. ‘Heb je een traantje weggepinkt?’, vroeg ik bij thuiskomst aan manlief. Hij haalde z’n schouders op.
Naar verjaardag van vriendin S. Was gezellig. Me prima vermaakt met de tweelingbroertjes van 4 jaar die daar ook rondliepen. Vertelde ze verhalen over poep en plas. Was groot succes. ‘En dan pakken we een hondendrol en doen er melk bij en zeggen: ‘dit is chocolademelk, drink maar lekker op’ en dan geven we het glas aan iemand die stout is.’ Moet misschien maar kinderboek gaan schrijven.

Zondag 9 februari
Zit nu met roze koptelefoon op en luister naar ‘Shooting Sounds of Crickets’. Buiten nog altijd grijs en nat. Ga nog even computeren, foto’s bekijken die ik de afgelopen dagen gemaakt heb en meteen heel wat weggooien. In één week tijd heb ik met m’n nieuwe toestel al 844 foto’s gemaakt. Moet uitkijken. Straks is ‘ie versleten. Gaat goed met oog. Doe nog steeds elke dag hooikoortspil. Zal binnenkort aan huisarts vragen of dat kan, allergisch aan één oog. Verlang naar de lente. Heb het gehad met de winter.