Maandag 23-05
Kreeg het met man van M. over de top van de Shell die de bonussen veilig stelt. ‘Ach ja’ zei hij gelaten. ‘We hebben nu eenmaal in Nederland niet de Franse mentaliteit. Daar staken ze wel. Daar laten ze wel hun stem horen als het hun teveel wordt. Daar hoor je ze trouwens in de Nederlandse media erg weinig over, over wat zich momenteel in Frankrijk afspeelt. Ze zijn kennelijk bang dat de geest van de revolutie ook naar Nederland overwaait’.
‘Hmmm’ zuchtte vriendin M.

Dinsdag 24-05
Hoorde over vacature boswachter op Terschelling, leek me wel wat. Twijfelde even of ik zou solliciteren of niet, besloot het toch maar niet te doen. De kans dat ze mij zouden nemen is uitermate klein en bovendien: het lijkt me alleen maar leuk op hoogzomerse dagen en die zijn in Nederland op 1 hand te tellen.

Woensdag 25-05
Geweld in OV heftiger las ik. Pfff. Vraag me steeds vaker af wat er toch met ons, wij mensen, aan de hand is. Vriend P. (de filosoof) vergelijkt ons met ratten. ‘We zitten teveel op elkaars lip’ zegt hij. ‘Als je teveel ratten in een kooi zet maken ze elkaar ook af. Maar’ ging hij verder, ‘het is niet alleen dat. Mensen eten teveel suikers. Ze raken opgefokt door alle suikers die ze naar binnen krijgen’.
Laatste theorie sprak me bijzonder aan. Ga er eens goed over nadenken.

Donderdag 26-05
‘Bonnetje van Teeven’ staat weer volop in de belangstelling. ‘Natuurlijk is er sprake van een doofpot’ bromde oom H. ‘Wat denk jij? Dat we ooit horen hoe het echt zit? Het bestaat uit leugens en het dekt elkaar aan alle kanten – rara wat is het?’
‘Dat raadseltje ken ik nu wel’ antwoordde ik. Buurvrouw Annie (zijn vriendin) bekeek hem verrukt.

Verjaardag tante N. Kan haar nu niet meer bellen om te feliciteren. Wat is het leven toch akelig af en toe. Hoop dat ze toch een leuke dag heeft gehad daarboven – weet eigenlijk zeker van wel.

Vrijdag 27-05
Kwam juf B. tegen. ‘Je hebt het in je stukje altijd over stadje’ begon ze.
‘Ik weet wat je wil zeggen’ zei ik. ‘Maar in Harlingen zeggen toch ook vaak ‘stadsje’? Zo bedoel ik het ook – als stadsje’.
‘Ja, maar als je ‘stadje’ leest komt het niet zo over’ zei juf B. ‘En wij, Harlingers, vinden toch echt dat we in een STAD wonen’.
Ga proberen voortaan ‘stadsje’ te schrijven. Kan niet beloven dat het lukt.

Zaterdag 28-05
Las net dat Fred Teeven niet onder ede wil getuigen in pedozaak. Frustrerend. Zou soms graag willen dat ik in iemand hoofd kon kruipen en antwoord kreeg op dit soort prangende, zeer prangende vragen. Dan zou ik als eerst in het hoofd van Teeven kruipen en vragen: ‘Meneer Teeven – waarom???’

Man van M. is razend. ‘Sta je ’s ochtends vóór openingstijd bij de Aldi voor de deur om een tablet te kopen’ fulmineerde hij, ’blijkt dat ze maar drie hebben. Wat IS dit toch? Moeten mensen echt onder dit soort valse voorwendsels naar de winkel gelokt worden? DRIE tablets op een bevolkingsgroep van 16.000 man?’
Man van M. staarde mismoedig voor zich uit.

Zondag 29-05
Droomde van Teeven en fluisterde: ‘Waarom?’
‘DAAROM!’ was het barse antwoord. Nu weet ik dus nog niks.

Wortelmousse gegeten. Huis gedweild.

Maandag 30-05
Ontdekte dat is ’s ochtends soms net zo zwaar ben als ’s avonds en – dat is nog veel erger – vanochtend was ik ZWAARDER dan toen ik naar bed ging. Dat kan toch niet?
‘Koop een nieuwe weegschaal’ opperde vriendin M. ‘Deze is misschien niet goed’. Raar.

Oom H. had leuke woordspeling. ‘Ze hebben het vaak over ‘besteedbaar inkomen’ zei hij, ‘maar ondertussen weet ik zeker dat ze eigenlijk bedoelen: ‘besteelbaar inkomen’. Er valt namelijk niets te besteden maar geroofd wordt er des te meer. Kijk maar naar wat ze met de pensioenen doen’.

Dinsdag 31-05
Bij Gemist naar documentaire Fed Up gekeken. Is interessante docu die gaat over hoe de voedselindustrie bewust met de gezondheid van mensen speelt. Ben sowieso telkens verbijsterd als ik in sommige supermarkten kom en direct op de snoepafdeling beland. De snoepjes, chocolaatjes en koekjes vliegen je om de oren. Vooral fijn voor moeders die met jengelende peuters de winkel binnenstappen.

17.40 uur.
Net thuis, was even naar het stadje toe met ex-collega T. die hier een dagje was. T. had leuk verhaal over haar zus en zwager. ‘M’n zus ging laatst tennissen met haar man’ vertelde ze, ‘maar ze kregen weer ruzie – dat hebben ze wel vaker de laatste tijd’.
‘Ik had je toch verteld dat ik niet goed kon tennissen?’ zei mijn zus tegen haar man.
‘Dat je het niet goed deed is niet het ergste’ zei haar man. ‘Het ergste is dat je niet luistert’. Nu probeert mijn zus de hele tijd goed te luisteren.
Mevrouw achter ons moest lachen.

Woensdag 01-06
Weet niet meer wat ik gedaan heb vandaag.

Donderdag 02-06
Schandelijk hoe ik mijn blog verwaarloos, dit is echt niet leuk. Ben zo bezig met van alles en nog wat, het schrijven schiet er constant bij in. De wil is er wel maar ruggengraat, discipline, doorzettingsvermogen, volharding en karakter ontbreken bij mij. Moet dat misschien maar als minpuntjes op mijn cv zetten.

23.00 uur. O God o God o God. Zie nu dat ik een vreselijk grote fout heb staan in alle 8100 sollicitatiebrieven die ik de laatste tijd de deur uit heb gedaan. Er staat niet:Ik heb diverse functies vervuld’ zoals ik oorspronkelijk wilde zeggen maar er staat: ‘Ik heb diverse functies vervuild’. Heb hier gewoonweg geen woorden voor, zo gruwelijk is dit. Zo ontzettend afgrijselijk verschrikkelijk beschamend gruwelijk. Ga nu naar beneden om limonadeglas wijn te halen. Misschien laat ik glas wel staan en drink zo uit de fles. Voel dat ik daar opeens heel erg aan toe ben.

  Vind dit leuk!