Zondag 13-07
Rest van de zondag beetje nerveus door huis heen en weer gerend. ‘Doe toch eens kalm’ zeiden man en dochter. Lukte niet.

Maandag 14-07

Naar stadje. Bij de bieb wat boeken gehuurd voor de vakantie. Naar Dio toe voor nieuwe lippenstift. Kwam per ongeluk thuis met wéér dezelfde kleur. Ging er juist heen voor een andere. Zonde. Moet toch wat beter opletten.

Dinsdag 15-07

’s Ochtends richting Bolsward. Bedoeling was om leuk tochtje te maken. Was donker, leek wel herfst. Viel zelfs regen. ’s Middags lange wandeling in stadje gemaakt. Lichaam voelt nu alsof er een stoomwals overheen gegaan is. IJskoffie bij Hema gedronken, saucijzenbroodje gegeten. Weet niet meer wat ik gekookt heb, vergeten.

Woensdag 16 juli
Gewerkt. Was mooi weer. Knoeide koffie op witte broek. Tuurlijk. Knoei nooit op zwarte kleding, wonderlijk.
Ben nu echt zenuwachtig. Overmorgen om deze tijd zweef ik in de lucht. Kan ik niet onder complete narcose vervoerd worden? Ga yogalerares bellen. Misschien wil ze me wel telefonisch door de hele vlucht heen loodsen. Het zijn tenslotte maar vier uurtjes. Weet zeker dat ze me wel kalm krijgt.

Donderdag 17-07
Gewerkt. Probeerde kalm te blijven toen ik las over deze horrorvlucht. ‘Vreselijk, vreselijk’, dacht ik. Ik dacht nog veel meer teneinde mezelf mee te sleuren in een poel van angst en geladenheid maar toen was daar het verschrikkelijke nieuws van de neergeschoten MH17 en wat ik dacht was opeens helemaal niet belangrijk meer. Wat is dit verschrikkelijk. Mijn gedachten zijn constant bij de slachtoffers en hun nabestaanden. Wat is er toch aan de hand in de wereld? Maak me er regelmatig zorgen over.

Vrijdag 18-07
15.45 uur. Daar stond ik dan op Schiphol in de kiosk om wat tijdschriften te kopen. De krantenkoppen krijsten me om de beurt het verschrikkelijke nieuws van gisteren tegemoet. Een ieder had het over de vliegramp.
‘We moeten naar de gate’ zei dochterlief ongeduldig.
Ik keek haar aan als een koe die naar het slachthuis vervoerd wordt. ‘Straks’, antwoordde ik. ‘Ik ga eerst nog een wijntje drinken.’

Zaterdag 19-07
Eerste dag op zonnig en warm Kreta zit erop! Is allemaal goed gegaan gisteren hoewel ik toch volgens mij een lichte hartbeschadiging opgelopen heb. Dat was tijdens de landing. Ik zag alleen maar water terwijl we al heel laag waren. Raakte beetje in paniek. ‘Waar is de LANDINGSBAAN?’ wou ik roepen en ook wou ik gillen: ‘OPTREKKEN’ maar net toen ik dat dacht raakten we de grond en landden we.
Dochter grijnsde. ‘Vliegtuigen kunnen ook op water een noodlanding maken hoor’ zei ze alsof ze m’n gedachten raadde. Was niet in staat antwoord te geven. Hijgde als een molenpaard en had moeite met loslaten van de stoelleuningen.

Ga nu naar bed. Vandaag veel gelopen, veel gezwommen en heel veel gegeten. Afgezien van het feit dat ik per ongeluk zonnebrandspray in oog spoot was het een heerlijke dag.

Zondag 20-07
Weer veel gelopen vandaag. En gezwommen. Erg warm, weet niet hoeveel graden het is. Vijftig, zestig? Zou makkelijk kunnen.

Ga nu in de schaduw boekje lezen, milkshake drinken en genieten, vooral eindeloos genieten. Heb ook al grote zak zonnebloempitten gekocht. Kan voorlopig mijn geluk niet op.