01 (4)Zondag 10-08
Mosselen gegeten. Waren erg lekker. ’s Avonds – eindelijk! – weer naar Breaking Bad gekeken. Ben pas begonnen met seizoen 3, heb dus nog een hele rit voor de boeg.

Maandag 11-08
Rustig dagje. ’s Middags weer even ijskoffie bij de Hema gedronken. Was aan het koken toen vader belde: moe is opgenomen in het ziekenhuis. Na bezoekje aan de cardioloog moest ze meteen een nachtje blijven. Arme mam. Vorige week was het nog zo gezellig en nu opeens dit. Hopelijk mag ze morgen weer naar huis.

Dinsdag 12-08
Moe is weer thuis, gaat gelukkig weer een stuk beter. Ontdekte in keukenkastje een blikje Cocktail Fruit dat aan het lekken was. Kwam vreemd soort vocht aan de onderkant uit. Blikje bleek houdbaar te zijn tot 2010. Bij nadere inspectie waren er nog veel meer blikjes houdbaar tot 2010, 2011, 2012 en 2013. Kwam uit op 15. Durfde ze pas onopvallend weg te gooien toen man met de honden was gaan wandelen.

Woensdag 13-08
Luie dag. Wat gecomputerd. Ga straks naar Breaking Bad kijken. Gevulde tomaat gemaakt en zalm gegeten. Met tante aan de telefoon. ‘Wat klink je hees’, zei ze.
‘Ik heb wat last van m’n keel’, verduidelijkte ik.
‘Misschien een griepje’, zei tante. ‘Wel voldoende drinken hoor kind.’
‘Maar dat doe ik al’, riep ik. ‘Minimaal 1 fles wijn per dag en dan verder ook nog eens alles wat op m’n pad komt.’ Tante lachte.

Donderdag 14-08
Vanochtend slaapkamer van dochter opgeruimd. Daar heb ik allang mijn handen vanaf getrokken maar vooruit, omdat ze een week weg was wou ik haar gezellig ontvangen. Vond zelfs verdwaalde pepernoot onder haar bed. Sjonge jonge.

Vrijdag 15-08
Was eigenlijk van plan om boodschappen te doen maar reed in plaats daarvan naar vriendin I. ‘Ik sta voor je deur’, zei ik, ‘kom je mee naar het stadje?’
‘Gezellig’, zei ze. ‘Ik doe even een andere jurk aan, ik kom zo.’
20 minuten later was ze er nog niet. Belde haar weer op. ‘Lig je in bad?’ snauwde ik lichtelijk geïrriteerd.
‘Je zei dat je voor de deur stond’, zei ze, ‘maar ik zie je niet.’
Dat klopte. Had auto 3 meter verderop geparkeerd. Als ze naar buiten was gekomen had ze me meteen gezien.

22.00 uur. Dochter is weer lekker thuis. Ligt als een baby in haar bedje te slapen, ze was bekaf. Wou slaapliedje voor haar zingen terwijl ik haar liefdevol instopte, mocht niet.

Zaterdag 16-06
22.53 uur. Komen net binnen, waren naar verjaardag toe van de zoon van vriendin S. Hij werd 17. De tweelingbroertjes waren er ook weer, inmiddels 5 jaar (zie VZTZ van 08-02). Ik moest meteen weer verhaaltjes vertellen. ‘Doe je het een beetje verantwoord?’ vroeg de bezorgde moeder.
‘Dat kun je gerust aan mij overlaten’, suste ik haar. Vertelde fantasieverhaaltje over 2 jongetjes van – hoe toevallig – ook 5 jaar die door 5 vampiers gevangen gehouden werden. (Stom dat het meervoud ‘vampiers’ is. Meervoud van mieren is toch ook geen ‘miers’?).
‘En gelukkig had het ene jongetje een katapult bij zich en een zak vol grote kiezelsteentjes en hij schoot met die katapult alle vampiers dood ’ eindigde ik. Was heel spannend verhaal. De jongetjes smulden.

Zondag 17-08
Benen geschoren. Had ik sinds Kreta niet meer gedaan, leek steeds meer op het zusje van King Kong. Ging mis bij rechterenkel, kreeg nog net geen slagaderlijke bloeding. Volgende keer eens harsen, wie weet is dat wat veiliger.

Broccoli gegeten met zalm. Als toetje aardbeien met (veel) slagroom. Binnenkort hou ik daar echt mee op. Binnenkort zijn ze er trouwens niet meer, dus dat scheelt.

19.30 uur. Net wat kranten gelezen. Moest erg lachen om Yasmina Haifi, de mevrouw die beweert dat de ISIS een zionistisch complot is. Mevrouw Haifi heeft nog een fantastische baan ook, bij de NCTV-instantie (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid). Hoe ze op die plek terecht gekomen is, is me een raadsel maar het zal wel aan mij liggen. Ik ben vast te onnozel om dat soort dingen te begrijpen.