Zondag 23-03
’s Avonds foto’s weggegooid van harde schijf. Heb al 3407 foto’s met nieuwe camera gemaakt waarvan ik minstens 3207 rustig kan weggooien.

Maandag 24-03
Belasting-ellende samen met manlief bekeken. Dat zeg ik niet goed. Mijn rol in de aangifte is compleet te verwaarlozen. Heb alleen maar op knopje verzend en print gedrukt aan het eind. Daarna naar tuincentrum toe. Wil bloemetjes in de hanging basket voor de deur hebben. Grappig dat we het altijd hebben over ‘hanging basket’. ‘Hangmand’ klinkt toch minder. Laptop voor vader van vriendin opgeschoond. Van de 3 virusscanners 2 verwijderd, daar was laptop al erg blij mee.

Dinsdag 25-03
Naar dokter. Allergietest laten doen. Een oog is vuurrood. Ander oog traant. Bespottelijk. Dokter vindt het ook wat typisch. ‘Misschien even 2 weken zonder make-up lopen?’ stelde hij voor. Ik rilde bij de gedachte van rondlopen zonder een spoor van make-up.
‘Dat dacht ik niet’ antwoordde ik dan ook direct. ‘Ik heb bovendien al wekenlang nauwelijks tot geen oog make-up op en ik kan me niet indenken dat het wel eens de lippenstift zou kunnen zijn’. Dokter was het met me eens. Vroeg tevens of het wel normaal is dat ik tegenwoordig na 4 glazen wijn instort. Dokter keek bedenkelijk. Grote pan maaltijdsoep gemaakt. Laarzen gekocht. Net gedoucht, haar gewassen. Ga op tijd naar bed, moet morgen vroeg op.

Woensdag 26-03
Gewerkt. In de tram zat vrouw achter me hard te praten aan de telefoon. ‘Het was een grapje, dat begrijp je toch wel?’ hoorde ik haar zeggen. ‘Ik kan toch niet weten dat je ontploft en naar mijn baas belt om te vragen of ik écht opslag heb gekregen? Je lijkt wel niet goed wijs mens. Het lijkt wel alsof je jaloers bent of zo.’ Iedereen luisterde ingespannen mee. De vrouw aan de andere kant van de lijn bleef hysterisch schreeuwen en tieren. Het grapje was duidelijk verkeerd gevallen.

’s Avonds niets gedaan.

Donderdag 27-03
Gewerkt. Had om 5 uur ’s middags afscheidsreceptie van collega. Was bijzonder gezellig. Jammer genoeg had ik nog niet zoveel gegeten. Daar kwam ik pas achter na het vijfde glas wijn. Moet uitkijken. Voordat je het weet gaat mijn goede naam eraan.

Vrijdag 28-03
Naar Leeuwarden met dochterlief. Gewinkeld, bij La Place gegeten. Ben nu net klaar met fietsen op hometrainer. Vreselijk. Waarom doe ik dit mezelf toch aan? (Omdat je anders telkens hijgend de trappen op strompelt misschien?)
Ga nu even wat anders doen. Weet nog niet wat maar heb geen zin om achter pc te zitten. Ben wat… rusteloos. Moet misschien maar weer even op de hometrainer.

Zaterdag 29-03
Vanmiddag lange wandeling gemaakt. Had nieuwe laarzen aan. Was geen succes. Tenen rechtervoet waren volledig afgekneld aan het eind van de middag. Voelde aan alsof ze zonder verdoving met bot aardappelmesje langzaam afgesneden werden. Was blij toen laarzen uit konden. Had zelfs kippenvel van pure ellende. Kalfsrolletjes gegeten. Ja, zo heten die dingen, ik verzin het ook niet. Met broccoli en krieltjes.

Zondag 30-03
Heerlijk geslapen. Heb al sinds donderdag geen alcohol gedronken, begin me met de dag fitter te voelen. Ga een maand lang geen wijn (proberen te) drinken. Betrapte mezelf er zojuist op dat ik Word-documenten altijd opsla in een zo klein mogelijk lettertype. Anders ´vind ik het zo zonde van het papier´. Is toch idioot? Ga wat doen in huis nu. Straks misschien nog even naar de pier.