Zondag 24-08
Niet te laat naar bed. Droomde dat ik in een flatgebouw woonde en er op mijn deur geklopt werd. ‘U moet even meekomen’, zei de vakkenvuller van de supermarkt waar ik wel eens boodschappen doe. Liep mee. Een gang verderop, achter een deur, stond Freek me op te wachten.
Freek had een grote snor en zag eruit alsof hij te maken had met een ernstige vorm van hondsdolheid. Werd met bonkend hart wakker. Ken geen Freek.

Maandag 25-08
Lang met moeder aan de telefoon. Moe is laatst gevallen en heeft been behoorlijk bezeerd. Arme mam. Zou het liefst willen dat ouders gauw in de buurt kwamen wonen. Deze afstand is niet leuk.

Dinsdag 26-08
Moest eigenlijk iets in huis doen, kon me er niet toe zetten. Was opeens prachtig weer, dat poetsen en boenen komt een andere keer wel. Weer naar stadje toe met vriendin I.
Pasta gemaakt. Aflevering Breaking Bad gekeken.

Nu 21.51 uur. Ga douchen, haar wassen en nog even moeder bellen.

Woensdag 27-08
Visserijdagen. Moest werken. Ouders komen dit jaar niet – voor het eerst sinds ik hier woon. Moeders been is helemaal ingezwachteld en pa wordt donderdag aan zijn staar geopereerd. Naar allemaal.

’s Avonds hele avond bezig met stamboomonderzoek. Heel leuk om te doen. Soort legpuzzel maar dan anders.

Donderdag 28-08
Gewerkt. Neef S. en echtgenote M. uit België zijn in Harlingen in verband met de Visserijdagen. Hele nacht met neef en zijn vrouw aan het Belgische bier gezeten. Strompelde Ging pas tegen 04.00 uur in bed. Had het bij één biertje moeten houden. Of twee. Maar niet… niet… O God.

Vrijdag 29-08
Werd met zwaar hoofd wakker. Wou eigenlijk de rest van de dag in bed blijven liggen maar dat was geen optie. Met de familie naar de stad. Zus van neef S. – nicht M. – voegde zich in de loop van de dag bij ons met haar man. Rest van de dag geslenterd en op terrasje gezeten. Toen met z’n allen naar huis, mosselen gegeten.

Nu 00.55 uur. Ga naar bed. Na het glaasje wijn bij het avondeten voelde ik me wat beter.

01.15 – ging net badkamer in om me klaar te maken voor de nacht. Zag spin tegen muur. Beest had formaat van opengesperde grote mannenhand. Wou GGD bellen. ‘Dit is een tarantula’, fluisterde ik. Mocht GGD niet bellen van man. Spin ontsnapte.

Zaterdag 30-08
13.15 uur. Familie is even stadje in, gaan straks de deur uit. Naar Makkum, Workum en Hindeloopen. Ook het schaatsmuseum bezocht, was erg leuk. Wist niet dat de eerste schaatsen van beenderen gemaakt waren. Wat een industrie was het toen.

03.15 uur. Ga naar bed. Hele avond in stad geweest. Vuurwerk gekeken, was spectaculair. Daarna naar optreden geweest van tributeband van The Doors en tot diep in de nacht op terras gezeten. Jammer dat het zo regende.
Weet niet hoe het kan, maar nagel van ringvinger bleef zojuist ergens achter haken. Halve nagelbed ligt nu bloot. Vreselijk.

Zondag 31-08
Vanochtend om 10 uur op. TIEN uur. Nog even met de familie in de tuin gezeten. Daarna vertrokken ze weer richting België. Het was opeens heel stil. Duwde gewonde nagel onder de neus van dochter, net toen ze begon aan haar bordje Cornflakes. ‘Kijk wat er met je arme mama is gebeurd’, snikte ik. Dochter kreeg geen hap meer door haar keel.

Naar supermarkt. Stond voor het rek met sardientjes. ‘Nou jongen’, zei ik in gedachten tegen broer, ‘jouw favoriete kostje!’ (Broer gruwde van alles wat met vis te maken had). In gedachten verzonken stond ik daar nog enkele seconden. Opeens viel een zak tomatensoep uit het rek ernaast op de grond. Geloof niet in boodschappen uit het hiernamaals maar nu stond ik toch wel even te kijken. Tomatensoep was zijn favoriete soep.