Zondag 14-09
Verjaardag was gezellig. Hield me ook in qua alcoholgebruik dus de mantra hielp wel. Niet al te laat thuis, nog een aflevering Breaking Bad gezien. Het wordt steeds spannender.

Maandag 15-09
Prachtig weer. Hele dag binnen, laptop van ex-partner vertoonde wat kuren en hij had het ding dringend nodig voor z’n werk. Was ’s avonds pas klaar.
Morgen uitslag mammo halen. Telkens weer die spanning, bah. Zalm en spruitjes gegeten.

21.30 uur. Hoor constant het lawaai van F16’s. De hele dag al. Er is voor tonnen vervlogen vandaag. Letterlijk. Blijkt dat er op Vlieland geoefend wordt. Arme eilanders.

Dinsdag 16-09
Mammo is goed. Wat een opluchting. Ging er vrij gespannen heen dit keer, weet niet waarom. ‘Alles is goed hoor’, lachte de arts. Wou haar hand pakken en kussen maar het zou misschien wat raar staan. Moet over 6 maanden weer, nog steeds in verband met de extra controles.
Experimentele bloemkool gegeten. Bloemkool beetgaar gekookt, in schaal gedaan en er mengsel van room en eieren en kaas overheen. Daarna in de oven. Het resultaat was… Mwah. We gaan het in elk geval niet elke week eten.

Las zojuist dat Willem en Max een paar duizend loonsverhoging krijgen. Goddank. ‘De hogere uitkering houdt onder meer verband met de stijging van de lonen en prijzen in Nederland’ stond er. Ben bijzonder opgelucht. Vroeg me al af hoe ze in Godsnaam rond moesten komen van een paar miljoen. (Wanneer mijn salaris verhoogd wordt ‘in verband met de stijging van de lonen en prijzen in Nederland‘ werd me overigens niet helemaal duidelijk maar dat ligt misschien aan mij).

Woensdag 17-09
Gewerkt. Zulk mooi weer en dan de hele dag binnen zitten. Wat een narigheid.
Hoorde iemand in drogist vragen om een tekenpen. ‘Tekenpen’, grijnsde ik in mezelf. ‘Vraag toch gewoon om een pen. Of een potlood. Doe toch niet zo ingewikkeld.’ Pas later begreep ik dat het om een TEKENpen ging.
Thaise groene kerrie met garnalen gegeten. Uit een pakje, hoefde alleen maar water toe te voegen (en de garnalen natuurlijk). Smaakte prima. Daarna half pak Romeokoeken naar binnen gepropt.

Donderdag 18-09
Gewerkt. Ging zojuist voor de aardigheid even op de weegschaal. Was voor het eerst sinds lange tijd – laatste keer was denk ik ergens in april. Hart bonkt nu nog in m’n keel. Geen aardbeien met slagroom meer. Geen Romeokoeken meer. Geen Franse kaasjes, flesjes glaasjes wijn of die overheerlijke ijskoffies van de Hema. Heb me de afgelopen zomer ZO laten gaan, wist dat er iets bijgekomen was maar DIT… Nee, dit had ik niet verwacht.

Vrijdag 19-09
Moest eigenlijk weer naar huisarts i.v.m. hechtingen op voorhoofd maar wou liever naar Terschelling. Afspraak is nu maandag. Was prachtig weer, leek wel zomer. Was druk op de boot. Me wederom verbaasd over het eindeloze strand. Kilometers strand, praktisch leeg. Prachtig.

Zaterdag 20-09
Stond gisteravond op bed met vliegenmepper te springen en te zwaaien naar irritante mug. Had het beest bijna te pakken toen ik door lattenbodem zakte. Weet nog niet hoe het kan – bleek dat er een paar latjes los waren geschoten. Mug heb ik niet meer kunnen vinden.

Naar McDonalds toe – zag de laatste tijd overal van die reclame met Iced Frappé, wou het eens proberen. Kreeg tranen in ogen, zo lekker vond ik het. Wil nu weer zo’n ding.

Roti gemaakt, was goed gelukt.

Zondag 21-09
Lang met nichtje M. aan de telefoon. Was fijn. Hadden elkaar al veel te lang niet gesproken. Daarna dochter opgehaald bij vriendinnetje in Franeker. Daar was ze blijven logeren na een avond stappen. ‘Nog gekotst?’ informeerde ik losjesweg. Dochter keek verveeld naar buiten. ‘Natuurlijk niet’, mompelde ze geïrriteerd, ‘ik ben niet zoals jij’.

Op weg naar huis weer een Iced Frappé bij McDonalds gehaald. Moet uitkijken dat ik niet weer een nieuwe verslaving erbij ontwikkel. Dat kan ik nu echt niet gebruiken.