Zondag 18-05
Familiefeest was geweldig. Onze familie is vrij groot, heb paar nieuwe achterneven en –nichten leren kennen. Prachtig weer, hebben de hele dag buiten gezeten. Laat thuis.

Maandag 19-05
Ouders gingen ’s middags weg. Stil opeens in huis. Daarna even op kraamvisite bij vriendin M. Ze is bevallen van een prachtig jongetje, Sam. Die vingertjes, die teentjes – zo schitterend. Welkom kleine Sam! Kom maar vaak bij me logeren!

Salade gegeten met quinoa. Zag daarna op Radar dat dat spul permanent ondergedompeld wordt in bestrijdingsmiddelen. Zelfs de zogenaamde ‘biologische’ quinoa. Waar doe ik in Godsnaam zo mijn best voor? Ik maak smoothies, eet salades en ondertussen word ik vergiftigd? Vraag me soms af of het een soort complot is. ‘Hoe meer zieke mensen hoe meer de farmaceutische industrie verdient’, zoiets. Want hoe weet ik nu wat wel of niet gezond is? Ga voortaan alleen maar water drinken. En spinazie en aardappels uit eigen tuin eten.

Dinsdag 20-05
Begon de dag met een bord havermout. Heerlijk. ’s Avonds met vriendin I. bij Het Noorderke wat gedronken. Links van me aan een tafeltje zaten een moeder en een dochter. ´En toch ben ik niet boos op ze’ zei de dochter. ´Nooit geweest ook. Maar mijn gevoel voor hen is compleet stuk. Het verraad van die twee was zó groot, zó verschrikkelijk groot… Je moet een totaal verrotte inborst hebben als je kunt doen wat zij hebben gedaan, zeker als je bedenkt dat het zo kort was na het overlijden van…´
Vriendin I. kwam op dat moment terug van de wc, kon het toen niet meer volgen. Ging me te ver om tegen haar te zeggen: ‘Ga alsjeblieft weer even terug naar de plee.’

Woensdag 21-05
Gewerkt, bleef in Amsterdam slapen. Na werk op bezoek bij ex-collega S. Ken S. nu een jaar of 15. Toen we elkaar leerden kennen vertelde ik al gauw dat ik 9 broers had. ‘Nu begrijp ik waarom je je gedraagt als een verwend kreng’ antwoordde ze snibbig. Vanaf dat moment waren we vriendinnen. Heb pas maanden later verteld dat dat van die 9 broers niet waar was. Ze moest vreselijk lachen. Heerlijk als mensen bepaalde dingen niet serieus nemen. Heb ooit iemand gekend met wie ik een soortgelijke grap uithaalde. Woedend werd ze, witheet. Ze sloeg schuimbekkend tegen de vlakte, de gek.

'Als ik u raden mag: wordt schrijver'Donderdag 22-05
Flinke ochtendwandeling naar werk gemaakt. Halverwege hield ik op. Had toen al een kwartier gelopen, vond ik welletjes op de vroege ochtend. Liep langs het borstbeeld van Simon Carmiggelt. Hij staarde me welwillend aan. ‘Jij moet nog veel oefenen meisje’ hoorde ik hem denken.

Na het werk gestemd. Zalm gegeten. Met ex-schoonmoeder gebeld. Ubuntu geïnstalleerd op laptop. Mooi systeem. Jammer dat (nog) niet alle software daarop draait.

Vrijdag 23-05
Was vanochtend alweer haas in de tuin. Het stikt van die beesten momenteel. Heb geprobeerd een te vangen, lukte niet. ‘Haas in sinaasappel- of cognacsaus, mmmmm.’ Dochter keek vol walging toen ik dat zei. ‘Ik maakte een grapje hoor’ verduidelijkte ik. Dochter geloofde me niet.

Nu 13.30 uur. Gaan nu de deur uit, dochter en ik gaan samen weekendje naar Amsterdam. Ziet er bewolkt uit, dat is wel een beetje jammer.

Zaterdag 24-05
Hebben vandaag minstens 1000 km gelopen. Gingen eerst richting Cuyp, begonnen bij ‘De Taart van mijn Tante’. Is ZO leuk. Inrichting is geweldig, een en al kitsch en vrolijke kleurtjes en de taart is ook heerlijk. Cuyp bekeken, toen richting Dam, veel gelopen. Waren om half 8 ‘s avonds nog steeds op straat. Daarna rondvaart gemaakt en naar de Wallen. Wou dat dochter ook eens laten zien. Het was een gekkenhuis. Krankzinnig druk, vreselijk. Alsof het allemaal gratis was vandaag. Dochter vond het daar niet leuk. Dat zijn de Wallen uiteindelijk ook niet.

Zondag 25-05
19.45 uur. Zijn nu net thuis. Vanochtend naar Paleis op de Dam gegaan. Voelde bij het binnenkomen direct aan als mijn huis. Zou daar best wel feestje willen geven. Daarna Latte Cappuccino gedronken bij V&D. Had gisteren ook zo’n ding gehad en dacht er bij het wakker worden direct weer aan. Heb sinds gisteren minimaal 6 miljoen calorieën naar binnengewerkt. Ga nu naar de pier om het eraf te rennen. Ben van plan om de rest van de nacht te blijven rennen.