Zondag 30-03
Rest van de dag wat gerommeld in huis en in de tuin. Nog even uitgewaaid op de pier. Het leek wel zomer. Druk in stadje.

Maandag 31-03
Lag verdomme weer een dode rat voor de deur vanochtend. Woon ik soms in een open riool of zo?

Dochterlief ontdekte ‘m ditmaal toen ze naar school ging. Ze gilde mogelijk nog harder dan ik laatst. Kind uitgezwaaid, toen met de boot naar Terschelling. Heerlijke dag gehad. Gefietst en op strand gelopen en op terrasjes gezeten.

Dit is toch geen koe???Zag tijdens het fietsen een zwarte beer in de bossen van Terschelling. Racete in paniek krijsend weg. Volgens manlief moet ik niet altijd zo achterlijk doen. Hij vindt mijn gedrag soms wat ‘zorgwekkend’.
‘Een ieder ziet toch dat dit een koe is?’ vond hij toen hij me ingehaald had. Ik niet.


Dinsdag 01-04
Neus is vuurrood na dagje gisteren. Zag er wat vreemd uit. Weer mammogram gemaakt i.v.m. extra controle. Huis opgeruimd en schoongemaakt. Waarom moet dat toch elke keer weer? Een keer per maand lijkt me meer dan voldoende. Zalm in de oven gemaakt. Had leuke 1-april grap in gedachten: toen ik van tafel opstond om iets uit de ijskast te pakken keek ik naar buiten en riep: ‘ooo, een hert in de tuin’. Man- en dochterlief knikten verveeld en zeiden: ‘wat mooi’. Dochter wierp me een terloopse medelijdende blik toe. Weet nu niet zeker of m’n 1-april grap geslaagd is of niet.

Woensdag 02-04
Gewerkt. Was nog iets om te vertellen maar weet niet meer wat.

Donderdag 03-04
Ben bezig huis schoon te maken en logeerkamer van ouders in orde te maken. Pa & ma komen straks i.v.m. bruiloft ex-partner morgen. Baalde zojuist. Hield grote bos nepbloemen onder de kraan om ze stofvrij te krijgen. Die dingen staan er al een jaar of wat en wil ze wat fris hebben. Bleek dat de takken van een soort papier-maché gemaakt zijn. Alle bloemen vielen eraf. Pfff. Wat een troep maken ze tegenwoordig.

Ouders kwamen tegen 14.00 uur. Cupcakes gebakken. Zakten allemaal in. Maakte net boodschappenlijst. Schreef cakemail in plaats van cakemeel. Lamsbout in de oven gemaakt, was erg lekker.

Vrijdag 04-04
Vroeg op, straks naar bruiloft van ex. Heb huis vol logees. Ouders maar ook paar (gemeenschappelijke) Franse vrienden (ex is Fransman) die speciaal voor de bruiloft overgekomen zijn. Heb gewoon geen tijd om te schrijven of andere blogs te lezen. Druk druk druk.

Zaterdag 05-04
‘Waarom’, dacht ik bij het openen van mijn ogen. ‘Waarom. Waarom toch elke keer?’ Werd wakker met knallende koppijn. Bruiloft gisteren was geweldig, fantastische middag en avond gehad. Bruidspaar zag er prachtig uit en keek heel gelukkig. Ga nu naar beneden, hoor allemaal gerommel in de keuken. Voor het ontbijt neem ik 12 paracetamols.

Vrienden gingen weg, ouders blijven nog paar daagjes. Naar stadje toe met pa & ma. Op terrasjes in zonnetje gezeten. Was overal feestelijk en druk. Gaandeweg verdween de hoofdpijn. ’s Avonds bij Chinees gegeten.

Zondag 06-04
Grijs en regenachtig dagje. Ouders zijn even naar jeugdvriendin van moeder toe. (Jeugdvriendin woont in Leeuwarden). Ze kennen elkaar al meer dan 60 jaar.

Kom net thuis van winkel. Ga (weer) maaltijdsoep maken. Voor me in de rij stonden een moeder en een dochter. Hoorde moeder tegen dochter zeggen: ‘Kijk uit met dat meisje hoor, want ze aapt je na.’
Dochter knikte somber. ‘Ik weet het, ik weet het. Maar wat doe ik ertegen? Ze aapte me altijd na, dat kreng.’ Moeder perste lippen grimmig op elkaar. Beide dames keken beetje gespannen. Bleek te gaan over cursus pottenbakken. ‘Jij was eerst hoor’ waarschuwde de moeder. ‘Als zij ook zo’n cursus gaat doen dan moeten we wel aan een ieder vertellen dat JIJ ermee begonnen bent.’
Hilarisch.