© Bron PixabayZondag 22-02
’s Avonds 3 afleveringen House of Cards gekeken. Heb seizoen 2 bijna uit. Blijf het goede serie vinden, ondanks het feit dat de ene helft me ontgaat en de andere helft geen verrassing voor me is. ‘Als je integer bent ga je de politiek namelijk niet in’ legde ik deze stelling uit aan dochter die een stukje meekeek. ‘Alleen als je een verrotte mentaliteit hebt dan…’ Dochter maande me met een geïrriteerd handgebaar tot stilte.

Maandag 23-02
Vriendin A. belde vanaf haar werk.  ‘Ik zit nu tegen mijn chef aan te kijken’, fluisterde ze. ‘Ik zie hem zitten in zijn kantoor. Hij heeft niet in de gaten dat we allemaal naar hem kijken maar wat we nu zien is VRE-SE-LIJK. Nog nooit heeft die man zo in zijn neus lopen graven als vandaag. We zijn bang dat hij zometeen verdwijnt in zijn eigen neusgat’.
Hoorde haar collega’s op de achtergrond grinniken. ‘En het ergste is’, vervolgde A., ‘dat ik NU al weet dat hij straks achter me staat en even zijn hand op m’n schouder zal leggen.’
‘Waarom maken jullie niet stiekem een foto en hangen die op in de gangen?’ adviseerde ik. A. zou het idee aan haar collega’s voorleggen.

Dinsdag 24-02
Met moeder aan de telefoon. ‘Ik wilde een film-on-demand op mijn tv proberen’, vertelde ze. ‘En dan moet je een pincode op je afstandsbediening invoeren. Ik heb wel honderd keer mijn pincode ingevoerd maar er gebeurde niets.’ Vermoedde direct nattigheid. ‘Wat voor pincode heb je ingevoerd mam?’ vroeg ik.
Moe bleek constant pincode van bank in te voeren.

Woensdag 25-02
Deed gruwelijke, gruwelijke ontdekking vanochtend. Was banaan in handtas vergeten. Had dat ding  10 dagen geleden, toen ik met moeder op familiebezoek ging,  in tas had gepropt en er niet meer aan gedacht. Kan tas nu wel weggooien. Dit is TE onsmakelijk.
Gewerkt. ’s Avonds gegeten bij ex-partner en zijn vrouw en broertje. Gaat goed met broertje. Hij groeit en slaapt en huilt en ik weet zeker dat hij even naar me gelachen heeft.

Weer een aardbeving in provincie Groningen. Misschien kunnen ze nog wat meer naar gas boren? Dan weten we zeker dat heel Groningen binnenkort van de kaart geveegd wordt. En als het te laat is gewoon erkennen dat er ‘met de kennis van nu in het verleden wellicht andere beslissingen genomen zouden worden’.

Donderdag 26-02
Gewerkt. Stond in de lift met paar vrouwen. ‘Dat had ik ook’, zei een van de vrouwen tegen haar collega. ‘Ik heb wel eens het nagelschaartje van mijn nachtkastje opgeborgen omdat ik bang was dat ik mezelf misschien per ongeluk wat aan zou doen. Het hoort allemaal bij die schommelende hormonen, gaat over’. Collega keek bedrukt. ‘Ik herken mezelf niet meer soms’, fluisterde ze. ‘Ik heb dit soort toestanden vroeger nooit gehad’.
Wou haar hand pakken en zeggen: ‘Houd moed, het komt goed’ maar dat leek me wat overdreven.

Weer in Amsterdam geslapen.

Vrijdag 27-02
’s Middags lange wandeling in Amsterdam gemaakt en onverwacht langsgegaan bij goede vrienden. Gingen direct aan de wijn.  Wijn kwam veel en veel en veel te hard aan. Had alleen bakje kwark met cruesli op, hoegenaamd geen bodem dus. Man bekeek me misprijzend toen hij me ophaalde en dochter mopperde: ‘Als ik teveel gedronken heb tijdens het uitgaan doe ik alles om het te verbergen terwijl jij je totaal niet schaamt, integendeel.’ Ook dochter bekeek me misprijzend. Kreeg nog net geen huisarrest.
Spock overleden. Weer een stukje jeugdsentiment verdwenen.

Zaterdag 28-02
’s Ochtends lang met nicht aan de telefoon. Daarna met vriendin M. naar Franeker en gefilosofeerd over de toekomst. ‘We kunnen samen een tekstschrijverbureau beginnen’ zei M. ’Dan citeer ik en jij schrijft op.’ Vond het idee in deze vorm niet zo geweldig maar daar komen we nog wel uit.

Derde seizoen van House of Cards is begonnen!

Zondag 01-03
Rustig dagje. Huis wat opgeruimd en wandeling met man gemaakt. Ook even met zus van moe gebeld, met tante dus. Zou willen dat ik al mijn familieleden dichter bij me had wonen. Die afstanden blijven verschrikkelijk.

17.05 uur. Lig op de bank en las net prachtige uitspraak van Oscar Wilde:

‘Every saint has a past, and every sinner has a future’

Voel me opeens weer hoopvol. Wie weet klopt dit wel. Dan hoef ik me niet al teveel zorgen te maken.