Zondag 03-01
21.09 uur. Ben wat doelloos aan het surfen, ga ik vaker doen. Is echt ontspannend, soort yoga for the brains, doe ik veel te weinig. Lees net dat iemand 3 jaar geleden 1.9 miljoen dollar heeft betaald voor een portret van Bea Arthur, ‘Dorothy’ uit Golden Girls. Dan heb je toch echt teveel geld. Geef dat geld maar aan mij, dan poseer ik wel een half uurtje in dezelfde houding.

Maandag 04-01
Volgens vriendin M. moet ik wat meer zinvolle dingen schrijven. ‘Schrijf eens iets over de geschiedenis van Harlingen bijvoorbeeld’, zei ze. ‘Dat vinden de mensen leuk om te lezen’.
Gaat ‘ie dan M.: ‘Omstreeks 1157 stichtte Eilwardus Ludinga het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum. De monniken groeven grachten om de handelsvaart beter mogelijk te maken.’ (Bron Wikipedia).
M., bedoel je dit ongeveer? Doe ik volgende keer weer een paar regels! 😀 😀

Was nog restant Polentaschotel, hoefde dus niet te koken.

Dinsdag 05-01
Ben geschokt door het nieuws uit Duitsland dat er tijdens de jaarwisseling vrouwen op straat massaal aangerand zijn. We gaan terug naar de middeleeuwen, dat is duidelijk.

Het komt helemaal goed, niks aan de hand! Hoorde net dat bondskanselier Merkel gezegd heeft dat ‘de daders zwaar bestraft zullen worden’.
‘Wir schaffen das!’ schijnt ze er enthousiast bij geschreeuwd te hebben maar dat weet ik niet zeker.

Woensdag 06-01
Werd rillerig wakker met waterige ogen en pijnlijke keel. Slikken was martelgang. Thuisgebleven en op de bank gehangen met kruikje.

Donderdag 07-01
Thuis. Keel voelt iets beter. Leek wel soort angina-aanval, vreemd. Moet ik even in de gaten houden.

12.53 uur. Lees net dat België cursussen gaat geven aan migranten: ‘Hoe er met respect met vrouwen moet worden omgegaan’. Dat dit soort cursussen überhaupt nodig zijn is toch echt dieptriest. De wereld wordt steeds krankzinniger.

Vrijdag 08-01
Scapino ook failliet. Gaat goed – wat heet: steeds beter – in Nederland. En maar kwaken dat de economie zo aantrekt. Binnenkort zal de Hema ongetwijfeld ook failliet gaan – Hema is immers ook in handen gevallen van rovers dieven tuig boeven graaiers durfkapitalisten en tja, dan houdt het wel zo’n beetje op eigenlijk.

Stapte binnen bij vriendin M., man van M. las net m’n stukje in de krant (deel dagboek staat elke vrijdag ook in de Harlinger Courant maar dan van donderdag tot donderdag). ‘Het is inderdaad dieptriest dat er cursussen gegeven gaan worden’ beaamde hij. ‘En het ergste vind ik: je wordt in dit land direct in de extreemrechtse hoek gezet als je daar wat van durft te zeggen. Dat is toch TE schandalig voor woorden? Als je voor normen en waarden durft te staan krijg je meteen een etiket opgeplakt. We zijn niet tolerant meer – we zijn slaafs, op het beschamende af’.

Zaterdag 09-01
Ze liggen nu al in de winkel, de paaseieren en –hazen en god weet wat nog meer! Dit kan toch niet??? Dit is toch gewoon ziek??? Action, waarom doe je dit nou? Ben je bang dat je te weinig verkoopt? Dat de omzetcijfers wat tegen zullen vallen? Hoeft niet! Ik kom toch wel!

’s Avonds E. & E. op bezoek. Was gezellig. Had grote schaal gevulde eieren gemaakt en eindelijk weer eens bijgepraat.

Zondag 10-01
Zag stukje WNL vanochtend met Monique van de Ven. Monique probeerde ons, de simpele, eenvoudige, achterlijke kijker, duidelijk te maken dat er een complot achter de gebeurtenissen in Keulen schuilt: ‘Ik denk: het is allemaal vooropgezet doel om het asielbeleid van Merkel naar beneden te halen’.

Arme, arme Monique. Je moet geestelijk wel een behoorlijke optater gehad hebben voordat je zoiets met een serieus gezicht in het openbaar durft te zeggen. Hoop dat het ooit nog goed met haar komt maar na deze uitlating heb ik ernstige twijfels.

17.29 uur. Hoef vandaag niet te koken, man gaat andijviestamppot maken. ‘Als jij dat maakt vind ik het nooit zo lekker’ bekende hij vanochtend. Daar kan ik inkomen – ik vind het zelf ook niks als ik het maak.

19.08 uur. Eten was lekker. Ga nu op hometrainer zitten. Heb de afgelopen weken niets aan conditie gedaan, wil fit blijven. En het is ook afgelopen met de kersenbonbons. De extra dozen die ik nog over heb bewaar ik voor volgend jaar. Pffff. Gedoe altijd.

  Vind dit leuk!