Zondag 25-05
’s Avonds nog kopje thee bij vriendin in de buurt gedronken. Rennen ging niet door. Was gezellig. Niet te laat naar bed. Nog tijdje gelezen in ‘Het Aapje’ van Stephen King. Durfde daarna niet in het donker te slapen.

Maandag 26-05
Droomde dat ik op station Amstel liep en dorst had. Liep snackbar binnen. ‘Doe mij maar een rode Fernandes’ vroeg ik. Verkoper zette blikje neer op glazen vitrine. ‘5 Euro’, bromde hij.
‘Voor dat BLIKJE?’, vroeg ik vol ongeloof. ‘Laat maar zitten. Dat is meer dan 11 gulden man.’
Draaide me om en liep weg. Verkoper rende me achterna. Was blij dat ik me niet had laten oplichten. Bekeek de man minzaam vanuit grote hoogte. Verkoper glimlachte vilein en hield blikje omhoog. ‘Voor jou is het 7 euro’ grijnsde hij kwaadaardig. Hij liet me vol ongeloof staan. Werd kwaad wakker.

Dinsdag 27-05
Spierpijn. Heb gisteravond veel rek- en strekoefeningen gedaan. Kon nauwelijks lopen vanochtend, strompelde m’n bed uit. ’s Middags even naar stadje, met manlief op terrasje wat gedronken. Gebakken schol gekocht, dat als avondeten gegeten samen met gekookte worteltjes. Vrij basic allemaal. Scheelt weer tijd in de keuken.

Woensdag 28-05
Nog meer pijn. Heb toch gisteravond wéér wat oefeningen gedaan, ben nu praktisch kreupel. Lopen lukt niet meer, ben aan het marcheren. Zet het ene been gestrekt voor het andere. Benen normaal strekken en buigen is onmogelijk. Het lastigste is het zitten. Kan me niet langzaam laten zakken. Laat me daarom maar gewoon vallen.

Hoefde gelukkig niet te werken vandaag. Hele ochtend en middag geprobeerd iPhone van dochter aan de praat te krijgen, lukte niet. Apple gebeld. Is waarschijnlijk hardware fout. Ze komen het toestel aan de deur halen maandag en dan houden ze het ding minstens 10 dagen. Dochter weet dit nog niet. Ben me aan het voorbereiden nu om dit zo omslachtig mogelijk te vertellen. Wat een ramp.

SlotenDonderdag 29-05
Moesten van dochter de deur uit. Ze had een ‘Voorzitmiddag’. Dat betekende met 12 meiden hier chips eten, cola drinken (denk/hoop ik) en urenlang make-up opdoen voor festival in Leeuwarden. Manlief en ik gingen op pad. Hebben veel dorpjes bezocht – Koudum, Parrega en Harich bijvoorbeeld. Ook weer naar Balk en Sloten, blijft mooi. Was koud, bewolkt en winderig. Pas toen we naar huis gingen brak de zon door. Toen hoefde het voor mij niet meer. Onderweg samen gezellig ergens gegeten.

Vrijdag 30-05
Uitgeslapen. Was gedaan. Heb serieus 3 kwartier gezocht naar huissleutels. Net toen ik dacht: ‘Dit is zinloos – ik vind ze nooit meer terug’ – vond ik ze. Ze lagen gewoon op de keukentafel onder een krant. Pijnlijk.

Coq au vin gemaakt – zag er wel vreemd uit vond ik. Zo donker, bijna zwart. Leek helemaal niet op de plaatjes die ik op internet zag. Was gelukkig wel te eten. Ex-schoonmoeder kwam ’s middags langs. Hele middag in de tuin gezeten.

Zaterdag 31-05
In de tuin gewerkt. Ontdekte dat tuinpad veel breder was dan in mijn herinnering. Bleek allemaal gras overheen gegroeid te zijn.
Later met manlief naar het stadje. Op terrasje gezeten, gebakken visje gegeten. Thuis nog een Griekse salade gemaakt, was lekker. Geen alcohol vandaag. Weer gymoefeningen gedaan op matje.

Zondag 01-06
Toch weer spierpijn vanochtend. Dit is echt idioot. Kan toch niet? Die oefeningen stellen niets voor, zijn oefeningen voor kinderen vanaf 1 jaar.
Moet was opvouwen maar kan mezelf daar niet toe zetten. De berg is gigantisch. Als ik ’t gewoon laat liggen slinkt het vanzelf wel denk ik. Dat lijkt me veel handiger. Ga zo weer even de tuin in. Haasje zit elke dag in het hoekje. Grappig.