Zondag 18-01
Weer aflevering House of Cards gekeken. Begin er een klein beetje in te komen. Mag ook wel, zit bijna aan het eind van seizoen 1. Er is nog steeds veel dat me ontgaat – eigenlijk alles. Dat het om manipulerende en liegende politici gaat, dat snap ik maar zou dat nu alles zijn? Dan kan ik gewoon het dagelijkse nieuws blijven volgen.

Maandag 19-01
Lange wandeling gemaakt in stadje, was mooi weer. Daarna aan man gevraagd wat hij van emigreren denkt. Ben op de een of andere manier bang dat het er in Europa niet leuker op zal worden in de toekomst, wil graag weg voordat het escaleert. Man gaat erover nadenken beloofde hij.

Was opgevouwen en pannenkoeken gegeten. Ook groene smoothie gemaakt dus de gezonde dingen hebben we wel naar binnengekregen.

Dinsdag 20-01
De moeder van vriendin M. is woedend. ‘Ik dacht: ik ga ook eens op Facebook. Gezellig. Dus ik meld me aan. En toen… ik weet niet wat ik deed. Maar ik ben er wel klaar mee. Want Facebook ging direct uitnodigingen versturen aan al mijn contacten. De huisarts, de apotheek, de garage – allemaal hebben ze een uitnodigen ontvangen of ze vriendjes met me willen worden. Ik schaam me kapot.’  Kleine Sam staarde z’n oma meewarig aan.

Woensdag 21-01
Vandaag is de verjaardag van broer. Heb gebeld op zijn oude nummer, weet niet waarom. Hoopte het antwoordapparaat met zijn stem te horen. Natuurlijk was nummer afgesloten, dat wist ik wel, maar toch…
Gewerkt, daarna afgesproken met vriendinnen A. en C. Geen pizza dit keer maar Bier & Bitterballen. ‘Hoe bevalt de nieuwe chef?’ vroeg ik aan A. Ze keek somber. ‘Ik heb hem al een paar keer betrapt met zijn vinger in zijn neus. Ik weet niet wat hij er dan uit haalt, maar hij is er intensief mee bezig. Dat kan toch niet? Zo iemand moet je toch levenslang opsluiten?’
C. en ik leefden erg met haar mee.

Donderdag 22-01
Gewerkt. Aan dochter gevraagd wat ze van mijn emigratieplannen vindt. ‘Als je maar niet denkt dat ik naar Nieuw-Zeeland ga’ zei ze. Ze moet het even laten bezinken denk ik. Ga alvast googelen naar huizen. Heb zin om plannen te maken.

Vrijdag 23-01
Naar KNO-arts in verband met piep in oor. Heb ik nog steeds last van. Wil dit echt niet. Begin meer en meer in paniek te raken. Word ik nu gestraft voor mijn vroegere uitgaansleven? Voor de periode dat ik naar alle optredens ging van rockbandjes in Paradiso en De Melkweg en haast in de boxen kroop in plaats van op veilige en verantwoorde afstand te luisteren? Voor het feit dat ‘Child in Time’ mijn lievelingslied is en ik dit nog steeds bijna wekelijks loeihard draai? Moet er niet aan denken.

Net terug van KNO-arts. Krijg volgende week CT-scan. Wat een gedoe.

Zaterdag 24-01

Naar Bolsward, was prachtig weer. Code oranje was weer eens voor niets afgegeven hoewel het voor de spoorwegen natuurlijk weer een grote lijdensweg was. Het zal eens niet. Flinke wandeling gemaakt.

’s Avonds aan de telefoon met vriendin L. ‘Ik ben gestopt met Facebook’ zei ze. ‘Sindsdien is mijn leven een stuk rustiger. God, wat werd ik er nerveus van. ’s Ochtends bij het wakker worden keek ik direct naar Facebook en tussendoor tientallen keren. Het werd echt obsessief’.
Dat is al de zoveelste die met FB gestopt is. Denk dat ik er ook mee ga stoppen. Zoveel voegt het nou ook weer niet toe.

Zondag 25-01
Weet niet wat ik heb, maar heb de laatste tijd geen zin meer om te schrijven. Heb zin in andere dingen momenteel – leren breien, onder een deken op de bank een goed boek lezen, sokken stoppen – andere dingen in elk geval. (Dat van die sokken stoppen is niet waar). Ga dus even een break van mijn blog nemen. Misschien denk ik er over een paar dagen anders over, dat kan natuurlijk, hoewel ik dat betwijfel. Zal zo af en toe heus nog wel wat posten, maar minder frequent. Wil niet dat het verplichtend gaat worden, dat is zonde. Hoe dan ook, voorlopig geen regelmaat meer. Lang leve de onregelmatigheid.