Zondag 21-12
Vanavond hele tijd met ex-schoonmoeder aan de telefoon, ze is weer in Nederland. Ga nu naar bed, 00.13 uur. Heb al paar dagen irritante piep in oor, weet niet hoe dat kan. Kon er gisteren niet van slapen. Ga morgen maar weer even naar huisarts.

03.14 uur. God o God o God. Lag in bed maar kon niet slapen vanwege piep. Alsof miljarden overspannen krekels in oor aan het blazen waren, zo klonk het. Zit op dit moment aan keukentafel met iPad en groot glas Baileys. Fles is nu leeg. Wat zit er toch weinig in zo’n fles.

03.50 uur. Ben lichtelijk in paniek. Volgens internet heb ik Tinnitus.

Maandag 22-12
Naar huisarts. Wil geen piep in oor, is vreselijk. Heb antibiotica gekregen, is misschien keel- neus- of oor ellende. Hoop echt dat dit gauw over is.
Daarna alvast een begin gemaakt met kamer van ouders, ze komen donderdag.

Dinsdag 23-12
Met vriendin M. mee naar de kapster. We moesten tijdje wachten, was druk.  M. zat de hele tijd in boeken met kapsels te bladeren. ‘Weet u wat u wilt?’ vroeg de kapster toen M. eindelijk aan de beurt was. ‘Ja, ik ben eruit’ zei M. fier. Ze pakte stapel boeken en begon kapsels aan te wijzen. ‘Dit vind ik een leuk kapsel, zo wil ik het wel hebben. Of zo’ – hierbij pakte ze een ander boek – ‘of zo.’
Na het vijfde kapsel keek kapster kwaad. ‘Dat kan toch niet bij jouw haar? Dit zijn allemaal kapsels voor lang haar en jij hebt kort haar.’
‘Precies’, knikte M. ‘Dat is het probleem. Ik wil ook lang haar. Zoals op die foto’s’. Kapster perste lippen op elkaar en keek misprijzend.

Woensdag 24-12
Wat een nacht. Kon niet slapen vanwege piep en toen begon het ZO hard te regenen en te stormen – weet niet wat ik erger vond, de piep of het weer. Was om half vier nog wakker en luisterde naar al het natuurgeweld dat aan alle kanten op me afkwam. Ging uiteindelijk beneden op de bank liggen, viel wonderwel direct in slaap.

Donderdag 25-12
Zat, in afwachting van ouders, met half oog naar Sissi te kijken. ‘Ik moet altijd aan mezelf denken als ik Sissi zie’, zei ik tegen man die de krant las. Man keek me vanachter zijn krant verwilderd aan. Net toen ik wou uitleggen wat ik bedoelde arriveerden ouders.

Heerlijke dag gehad en veel over broer gesproken. Alweer een kerstmis zonder hem. Het zal nooit wennen. We missen je broertje. Zeker als we samen zijn missen we je zo gruwelijk veel dat het gewoon niet te bevatten is. Wou dat je erbij geweest was. Dat je gezien had hoe ik met scrabbelen het woord ‘inferieur’ maakte. Je zou me goedkeurend op de schouder geslagen hebben, dat weet ik zeker. En je zou met een knipoog gezegd hebben: ‘Dit was echt puur geluk, normaal gesproken kom je niet verder dan ui of ei.’

Vrijdag 26-12
2de kerstdag. Rustig dagje. ’s Middags nog even tochtje gemaakt, was prachtig weer. ’s Avonds gescrabbeld.

Zaterdag 27-12
Kerst 2014 is weer achter de rug, op naar het gewone leven. Met ouders stad in, was waterkoud. Wou iets kopen maar kon niets vinden. Kocht uiteindelijk maar een hemdje, wou absoluut niet met lege handen thuiskomen. Wat gedronken, nam warme chocolademelk met extra slagroom. Kreeg apart schoteltje met enorme berg.

Piep in oor is zo goed als verdwenen. Goddank.

Zondag 28-12
16.50 uur. Net thuis. Met moe naar stadje toe, alle winkels waren open. Bij ‘Aan de Overkant’ wat gedronken en zak olie- en krentenbollen mee naar huis genomen.
Kwam in de stad vriendin J. tegen.
‘Ik heb een nieuwe lippenstift’ zei ze. ‘Hoe vind je hem me staan?’
Ze keek me stralend aan en eerlijk is eerlijk, ze zag er geweldig uit.
‘Mwah’, zei ik. ‘Gaat wel. Heb je misschien slecht geslapen vannacht?’
Vriendin J. stompte me en liep lachend door.

Heb ondertussen al dagenlang niet achter pc gezeten, ben constant druk. Ouders blijven logeren tot na Oud & Nieuw, we zijn veel op pad en er is veel aanloop.

Al met al is dit de laatste VZTZ van het jaar. (Wat is zo’n jaar toch snel om). Wens iedereen die hier komt – een ook de mensen die hier niet komen – (behalve écht slechte mensen natuurlijk) – een heel mooi, goed, gelukkig en vooral gezond 2015 toe.
Dat 2015 maar een inspirerend jaar mag worden waarin veel mooie blogs zullen verschijnen en we met z’n allen flink mogen feesten fuiven lachen!

 

  Vind dit leuk!