Zondag 07-09
Vreselijk drama vannacht. Kon niet slapen. Sloop trap af om glaasje wijn aan de keukentafel te drinken. ‘Misschien helpt dat’, bedacht ik me. Liet de wijnfles uit handen glippen, ZO op de plavuizen. Man en dochter stormden naar beneden. ‘Ik wou de melk pakken’, legde ik dochter uit die me minzaam glimlachend bekeek. Durfde geen nieuwe fles wijn open te maken.

Maandag 08-09
Dochter rende om 07.00 uur de kamer in.
‘Ik voel me niet zo lekker, mag ik thuisblijven?’ Ze klonk wat mat.
‘Natuurlijk’ bromde ik en draaide me om. ‘Je mag morgen ook thuisblijven als je dat wil. Je mag zelfs de rest van de week thuisblijven als je dat wil.’ Lukte niet meer om te slapen. Ging toen maar naar de huisarts in verband met vreemd plekje op voorhoofd. Ding is 1.5 mm groot maar toch. Plekje wordt vrijdag weggehaald.

Dinsdag 09-09
Moest vandaag weer mammogram maken. ‘Wat als ik flauwval terwijl ik vastgeklemd ben?’ vroeg ik. ‘Scheurt mijn borst er dan af?’ Ik gruwde bij de gedachte. Laborante lachte. ‘Ik vang u op hoor, maakt u zich maar geen zorgen.’
‘Dat kan niet’, wou ik zeggen, ‘want u zit veilig achter dat glas en tegen de tijd dat u bij me bent dan… dan…’ maar besloot er het zwijgen toe te doen.

Woensdag 10-09
Gewerkt. Na het werk met vriendin C. even wat gedronken in de Jordaan. Veel toeristen. ‘Als ik ’s ochtends de deur uitga hoor ik alleen maar Frans, Spaans en Engels’, vertelde C. ‘Dat is soms wel een beetje vermoeiend.’
‘En hoe zit het met Portugees, Swahili, Noors en Deens?’, wou ik weten. ‘Hoor je dat dan niet?’ Vriendin keek me met hoog opgetrokken wenkbrauwen aan en zuchtte. ‘Ik vind jou trouwens ook wat vermoeiend’.

Donderdag 11-09
Gewerkt. Daarna naar huis. Boodschappen gedaan. Bij de groenteafdeling stonden twee vrouwen te praten. ‘Ach ja’, zei de een terwijl ze wat appels in een zak deed, ‘in elke familie is wel eens wat.’ De ander knikte en pakte ook wat appels. ‘Precies. Dat schijnt er soms bij te horen. Als je er maar weer uitkomt, daar gaat het om. En zolang je maar weet dat je deep down toch wel van elkaar houdt.’

Vrijdag 12-09
Zat vanochtend 40 minuten te wachten in de wachtkamer van huisarts. Hij riep de een na de ander bij zich en ik zat daar maar. Compleet voor schut ontdekte ik achteraf. Bleek dat ik een week te vroeg was. Godsamme. ‘De afspraak is volgende week hoor’, kwam de huisarts me op een gegeven moment vertellen. Hij bekeek me meewarig. Hij heeft me toch geholpen wat heel lief van hem was.
Loop nu met paar hechtingen rond. Krijg binnenkort de uitslag. Na bezoek huisarts even naar stadje toe. Dook kerk in om kaars te branden voor een ieder waar ik om geef. Had ik even behoefte aan. Kwam 35 cent tekort. Twijfelde toen. ‘Is het diefstal als ik de kaars toch brand?’, vroeg ik me bezorgd af. Hoorde opeens de stem van Onze Lieve Heer in mijn hoofd galmen. ‘Het is goed mijn kind’ zei hij. ‘Brand jij die kaars maar’. Was enigszins gerustgesteld. Neem volgende keer die 35 cent wel mee.

Zaterdag 13-09
Lange wandeling gemaakt. 2 Afleveringen Breaking Bad gekeken. Heb seizoen 4 nu uit. Blog een beetje opgeschoond. Wil uiteindelijk een lezenswaardig blog overhouden, geen blog met onzin. Zal nog een enorme klus worden.

Zondag 14-09
Als een baby geslapen (‘hoezo?’ vroeg vriendin M. cynisch laatst toen ik haar vertelde dat ik de nacht daarvoor als een baby geslapen had, ‘werd jij dan ook elk uur jankend wakker?’), havermout gegeten en krantje gelezen.
Gaan straks naar verjaardag van vriendin. Zeg de hele tijd tegen mezelf, als een soort mantra: ‘Je gaat vandaag niet teveel drinken, je gaat vandaag niet teveel drinken, je gaat vandaag niet teveel drinken’. Zelfs als ik deze zin niet wil denken, denk ik hem toch. Best triest eigenlijk.