Bron: PixabayZondag 29-03
Ouders kwamen ’s avonds, gaan morgen paar dagen naar de Ardennen. Hoop dat het daar beter weer is want het was vreselijk de hele dag. Leek wel alsof ik in Siberië zat. Die wind, die regen. Is het gek dat ik nog steeds elke dag onder m’n blauwe lamp zit?

Maandag 30-03
Om een uur of 6 op en richting Ardennen. In Geldermalsen gestopt bij McDonalds voor een overheerlijke Ice Frappe.
Aan tafeltje achter ons zat echtpaar. Vrouw bekeek kop van de Telegraaf die op tafeltje lag. ‘Och gut’, zei ze tegen haar man, ‘hier lees ik dat Pechtholds huwelijk op de klippen gelopen is’.
Man snoof. ‘Heel goed. Ik hoop dat ze hem helemaal kaalplukt. Kan hij ook eens voelen hoe het voelt om tot op het bot uitgekleed te worden.’

Pa en echtgenoot hadden het de hele rit over de Belgische biefstuk waar ze zich enorm op verheugden. Bij aankomst reden we direct naar favoriete slager. Bleek tot op de grond te zijn afgebroken. Wat een deceptie.

Dinsdag 31-03
Verjaardag pa. Gefeliciteerd lieve pap! Prachtige tocht gemaakt naar Aywaille en paar kilo biefstuk voor de mannen gekocht.

Woensdag 01-04
Wat gaat het snel. Week is al bijna om. Bah. Tocht gemaakt Erezee. Daarna naar La Roche. Bij La Claire Fontaine gestopt voor kopje koffie. Deel van inrichting ademde sfeer uit van Downtown Abbey. Wil ook in zo’n soort huis wonen.
‘s Avonds genoten van de sensatie rondom ABN AMRO. Heerlijk. Weet nu al hoe dit afloopt, heb ik geleerd uit House of Cards. Zalm blijft buiten schot, Dijsselbloem blijft buiten schot en niemand praat hier straks meer over.

Gescrabbeld.

Donderdag 02-04
Naar Marche-en-Famenne toe. Was niet veel aan. Daarna door naar Rochefort. Was mooie stad maar wind was ijskoud. Kerk bezocht en toen… toen… Weet het niet meer.

Vrijdag 03-04
Vroeg op, weer naar huis. Weeehhh. (Geluid van huilende baby). Wil nog niet naar huis. Wil altijd in Ardennen blijven en tochtjes maken en leuke restaurantjes ontdekken en wandelen en glaasjes wijn drinken en genieten van de natuur.

Was toch blij om weer thuis te zijn. ‘Ben je blij om mama weer te zien?’ vroeg ik op een zo klef mogelijke manier aan dochter terwijl ik haar innig probeerde te omhelzen.
Dochter wurmde zich los. ‘Alsjeblieft zeg’, gromde ze. ‘Probeer eens een keer normaal te doen’.

Las dat topman KPN OOK al bonus heeft ingeleverd. ‘Zou er eindelijk een omslagpunt zijn bereikt?’, opperde moe.
‘Nooit’, zuchtte ik. ‘We zijn zo verschrikkelijk afgegleden – dit komt nooit meer goed.’

Zaterdag 04-04
‘Wat zit je toch de hele tijd moeilijk te doen over dat graaien?’ vroeg vriendin M. nadat ze m’n stukje van gisteren gelezen had. ‘Wat is precies je probleem? Je komt er telkens op terug. Je moet uitkijken dat je niet sneu gaat worden hoor.’

‘Ik heb een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel’, antwoordde ik ferm. ‘En wat er plaatsvindt in die bankwereld druist ZO tegen alle vormen van eerlijkheid, integriteit en oprechtheid in – het is walgelijk. Een ieder die zich hieraan schuldig maakt is gewetenloos. Dat soort mensen zijn varkens. En de mensen die ervan meeprofiteren zijn ook varkens. Het is om te kotsen, dit soort individuen. Het is… het is…’ Zocht naar het juiste woord, kon het niet vinden.

‘Het is al goed’, suste M. ‘Neem in Godsnaam een paar slokjes wijn. Dat zal je goed doen.’

Zondag 05-04
Eerste paasdag. ‘We hebben leuke daagjes gehad in de Ardennen hè?’ zei moe aan de ontbijttafel.
Pa knikte. ‘Nou en of. Ik zag trouwens aan de nummerplaten van de auto’s dat er aardig wat toeristen zaten. Ik zag Fransen, Duitsers en volgens mij heb ik zelfs Litouwers gezien’.
Moe keek verwilderd op. ‘Lee Towers? Waar heb je Lee Towers gezien?’
God o God.

  Vind dit leuk!