VZTZ - wk07Zondag 16-02
Weer 2 afleveringen Breaking Bad gezien. Begint nu eindelijk leuk te worden. Meer weet ik niet over deze zondagavond, ben ik vergeten.

Maandag 17-02
Werd wakker met enorme verticale kreukel in gezicht. Leek op Scarface. IJskoud water hielp niet. Na paar uur zat dat ding er nog. Wasjes gedaan. Karbonade gemaakt met kastanje, pruimen en mix van pompoen- en zonnebloempitten. Halve liter sherry eroverheen. Was erg lekker. Verhaaltje geschreven. Laat naar bed. Kon geen afscheid nemen van pc.

Dinsdag 18-02
Dochter is boos. Haar nieuwe trui kwam tien maten te klein uit de droger. ‘Koop die rotzooi dan ook wat groter’, mopperde ik. Ze vond dit ‘het meest stompzinnige’ dat ik ooit gezegd had. Moet nu nieuwe trui kopen. ‘En een reserve, voor het geval dat’, beet ze me toe.

Weer huis bezichtigd voor pa & ma. Ze kunnen onmogelijk elke keer even vanaf Rotterdam naar Friesland komen alleen om een huis te bekijken. Was niks, het huis. Jammer. Zuurkoolschotel met gehakt en rozijnen gemaakt. Was lekker.

Woensdag 19-02
Gewerkt. Na het werk met vriendin E. naar vriendin M. toe. Een hele fles Net iets teveel overheerlijke rosé gedronken. Hoe ik morgen op moet staan is me een raadsel. Gelukkig hoef ik niet zo idioot vroeg te beginnen, dat scheelt. Kon niet slapen vanwege de hik. Hield maar niet op. Hele systeem leek wel ontregeld. Net toen ik de EHBO wou bellen viel ik in onrustige slaap. Had gruwelijke nachtmerrie over ex-collega. Hij zat met arm in zijn neus te graven en siste me kwaadaardig toe: ‘Je bent te sloom, te langzaam en je stelt teveel vragen. Aan het werk jij, tempo.’
‘Jij leidt me teveel af met dat gegraaf van je’, mompelde ik. Voor straf moest ik de rest van de dag toekijken hoe hij met beide handen in zijn neus aan het wroeten was. Zijn vrouw zat naast hem en klapte uitbundig in haar handen. Werd gillend en zwetend wakker.

Donderdag 20-02
Ging toch nog redelijk goed vanochtend toen ik opstond. Weer gewerkt. Regenachtige, grijze dag. Meer niet. Keel voelt wat vervelend. Misschien moet ik geen kiwi met schil en al in smoothie doen?

Vrijdag 21-02
Uitgeslapen. Stad in, het leek wel lente! Lange wandeling gemaakt. Bij ‘Aan de Overkant’ heerlijke latte macchiato gedronken en kennis gemaakt met de nieuwe uitbater. Weer paar 100 foto’s gemaakt met nieuwe toestel.

Zaterdag 22-02
Weer uitgeslapen maar kreeg ogen niet open. Te lang geslapen denk ik. 9.5 uur achter elkaar is vrij fors. Smoothie gemaakt. Havermout geroosterd. Heb vroeger zo vreselijk ongezond geleefd, dit doe ik ter compensatie. En uit schuldgevoel. Zo van: sorry lichaam, voor al die flessen wijn en duizenden, duizenden sigaretten. God, wat was dat een heerlijke periode. Boodschappen gedaan en toen, om half 3, zweterig naar pijn. Hele lichaam deed pijn. Geslapen tot 18.00 uur. Daarna op de bank onder dekbed met manlief naar Mr. Selfridge gekeken en geweldige uitzending over The Beatles gezien. Tussendoor viel ik soms in slaap.

Zondag 23-02
Onrustige nacht gehad. Werd steeds wakker als ik me omdraaide, alles deed pijn. Toch geslapen tot half 10. Toen opgestaan, smoothie gemaakt. Zit nu achter pc. Zojuist gezellig telefoongesprek met  moeder gehad. Strompel zometeen weer naar de bank, met dekbed. Heb zin in aflevering ‘Mr. Selfridge’. Breaking Bad laat ik heel even liggen, ben nu in de mood voor mooie jurken en pracht en praal. Past net iets beter bij de gemoedstoestand waarin ik nu verkeer. Harde wind. De lente van eergisteren is ver te zoeken op dit moment.