© Bron PixabayMaandag 02-02
’s Avonds met buurmeisje van lang, lang geleden en haar broer uit in Amsterdam. Buurmeisje ken ik al vanaf mijn 7de, hebben nog steeds veel lol samen. Had haar broer lang niet gezien, hij is even in Nederland op vakantie. Voelde allemaal als vanouds. Humor had het niveau van: ‘Wat heb je in Godsnaam om je nek hangen, is dat een badhanddoek?’ (Ik)
Buurmeisje: ‘Ach, we kunnen niet allemaal met een beddensprei rondlopen’, hierbij viezig naar mijn prachtige 🙂 sjaal kijkend. Alsof we weer 12 waren dus. Heerlijk.

Dinsdag 03-02
Naar het MCL toe, CT scan gehad. Interessant gesprek gevoerd met meneer in de wachtkamer. ‘Het wordt tijd voor een nieuw systeem’, zei hij. ‘Weg met deze zogenaamde elitaire kaste die er toch alleen maar op uit is zichzelf te verrijken om uiteindelijk in het bedrijfsleven een prachtbaantje toegeschoven te krijgen. ’ Had de rest van de dag wel met de man willen praten.

Kreeg meteen uitslag CT-scan, alles was goed. Wel fijn natuurlijk, maar de piep heb ik nog steeds.
‘Kan ook te maken hebben met de overgang’, zei vriendin M. toen ik het vertelde. ‘Veel vrouwen schijnen dan last van te hebben van oorsuizen’.
‘Overg…’  begon ik te sputteren. Bedacht me toen. Zou natuurlijk wel kunnen maar toch… Voel me nog steeds 16. Of 18. Hooguit 28 maar inderdaad, de natuur gaat wel door.

Woensdag 04-02
Broertje van dochter is geboren! Ja, eigenlijk halfbroertje natuurlijk maar daar doen we niet aan. Hij is dus gewoon broertje. Ben zo blij als een kind, heb het gevoel alsof ik zelf opnieuw moeder geworden ben. Welkom broertje van dochter, welkom op de wereld! We wensen je een fantastisch mooi, gezond, lang en zeer gelukkig leven toe. We hebben je nog niet gezien maar we houden nu al van je! Met broertje is alles goed.

Donderdag 05-02
Gewerkt. Kleding gekocht voor broertje. Wou hele winkel wel leegkopen maar leek me wat raar. Zo af en toe iets kopen is ook leuk, niet altijd dat overdrevene.

Daarna iets gedronken bij ‘Aan de Overkant’. ‘En nu is V&D aan de beurt’, sprak iemand aan de bar. ‘Snap werkelijk niet dat ze dit toestaan. Die zogenaamde hedgefondsen maken al die bedrijven kapot. Zo’n bedrijf wordt tot op het bot uitgekleed en berooid achtergelaten. Het is schandalig wat er gebeurt.’

‘Ik vergelijk het altijd met een verkrachting’, zei de vrouw naast hem. ‘Een bedrijf wordt bewusteloos geslagen, met geweld uitgekleed en gruwelijk, gruwelijk verkracht. Het zijn gewoon varkens, de mensen die hieraan meewerken’.
Man snoof. ‘Durfkapitalisten… Bah’. Hij braakte het woord bijna uit.

Vrijdag 06-02
Toch weer even verdergegaan met Julia. Om er zomaar mee te stoppen is inderdaad stom. Punt is dat ik wel wil schrijven maar niet meer zoveel achter pc wil zitten. Het begon als werken te voelen en andere blogs lezen begon OOK als werken te voelen. Dat kan niet de bedoeling zijn natuurlijk. Hou het voorlopig dus alleen maar bij schrijven, meer niet. Ik zal dus minder vaak bij jullie op bezoek komen maar dat betekent niet dat ik niet genoten heb van jullie schrijfsels! Het is alleen… dat het me te druk werd…

Zaterdag 07-02
Op bezoek bij broertje! Hij is zo lief en klein en schattig en prachtig – ben gewoon verliefd op hem! Ex-partner straalde en zag er gelukkig uit, zijn vrouw zag er werkelijk prachtig en gelukkig uit – geweldig om te zien. Dochter zat op bank en hield broertje vast. Hij sliep diep, is niet één keer wakker geweest.

Zondag 08-02
Roeitrainer gekocht. Wil definitief iets aan algehele conditie doen. Op die hometrainer ging ik steeds langzamer fietsen, stond uiteindelijk bijna stil. Sloeg nergens meer op.

’s Avonds weer House of Cards gekeken. In elke draaiende, manipulerende en konkelende politicus uit die serie herken ik een Kok of een Rutte of een, godbetert, Pechthold of een Samson of een Van Baalen of een Weekers of een Offermans of een Huffnagel of een Roosenboom of een Hemmes of een Rosenmöller of een Van Velzen of een Verkerk (NEGENZEVENTIG bijbanen!) of een Verdaas of een Van Rey of een… Zou de serie op Nederlandse politici gebaseerd zijn?