Zondag 27-07
Terwijl ik dit opschrijf zit ik in het vliegtuig. Ik zal geen poging doen om te beschrijven hoe ik me momenteel voel – daar zijn geen woorden voor. De lichtjes ‘Fasten Seatbelt’ floepen om de haverklap aan. Het vliegtuig schokt als een gek. Er wordt een film vertoond: ‘Turbo’. Schijnt te gaan over een slak. Een SLAK.

Ik onderga het gelaten. Prop een kauwgumpje in mijn mond. En nog een. Heb 2 kleine flesjes wijn gekocht zonet. Kostte me een vermogen want aan boord is alles 60x duurder maar dat moet dan maar. Snap niet dat sommige mensen om me heen gewoon liggen te slapen.

Maandag 28-07
Thuis!!! Uiteindelijk ging alles goed en lag ik tegen half 5 in de ochtend in mijn eigen bed. Heerlijk! Uitgeslapen. Daarna even naar wat supermarkten toe. Plus de Action. Had daar wel behoefte aan na een weekje Kreta.
Rest van de dag wat gerommeld. Wasjes gedaan en dat soort dingen. Later in de tuin gezeten. Was hier de hele dag droog en redelijk zonnig. Moest ’s avonds weer zelf koken. Dat was wel even slikken. Wil permanent in hotel wonen. Nooit meer koken. Altijd keurig opgemaakte bedden. O God, wat heerlijk.

Heb gisteren op het vliegveld van Heraklion leuke vrouw ontmoet. Ze vertelde een verhaal over 2 vrouwen waar ze ooit veel van hield. ‘Mensen leer je niet altijd kennen in slechte tijden’, zei ze wijs glimlachend. ‘Je leert ze soms juist kennen in goede tijden. Dan pas zie je of ze een beetje voorspoed gunnen of niet.’ Had graag nog even verder met haar gepraat, zaten jammer genoeg niet in hetzelfde vliegtuig.

Dinsdag 29-07
Redelijk zonnig nu. Ga straks het stadje in. Heb net weer was opgehangen en badkamer kleine beurt gegeven. Yannina, waarom ben je niet met me meegekomen? Toen ik het je aanbood lachte je en zei je nee.. (Yannina was kamermeisje).

Aubergine met gehakt en aardappelen in de oven gemaakt. Was de bedoeling om nog even in Griekse sferen te blijven. Het was wel eetbaar maar dat van die Griekse sferen lukte niet helemaal.

Woensdag 30-07
Naar tuincentrum toe. In tuin gezeten. Aan telefoon met nicht. Verder weet ik het even niet meer. Weer hetzelfde als gisteren gemaakt. Was dit keer niet veel beter.

Donderdag 31-07
In de tuin gewerkt. Fietstocht met man gemaakt. ’s Avonds lang buiten gezeten. Eindelijk. Dat kan hier niet vaak want het waait hier altijd. 3 flessen glaasjes rosé gedronken. Ben nu helemaal gaar. Ga douchen en naar bed.
In bed nog stukje gelezen uit ‘De Klop op de Deur’ van Ina Boudier-Bakker. Heb ik jaren geleden al eens gelezen, vond het toen erg mooi.

Vrijdag 01-08
Bijna de hele dag in de tuin gezeten met kranten van vorige week. Moet nog hele stapel doorspitten, wat een werk. Heb gewoon geen tijd om te schrijven.

23.54 uur. Ga nu naar bed. Was vergeten slaapkamerraam dicht te doen, stikt hier nu van de muggen.

Zaterdag 02-08
Op tijd op. Boodschappen gedaan, huis opgeruimd. Ouders komen straks en later komen er nog een paar vrienden. Gaan bbq-en. Met dit mooie weer is dat altijd leuk.

16.40 uur. Dit is vreselijk. Het begint helemaal te betrekken. Heb net op Buienradar gekeken. ‘Wist je niet dat ze slecht weer voorspelden?’ zeiden vrienden. ‘Nee’, snikte ik. ‘Natuurlijk wist ik dit niet. Ik ga toch geen honderden satés maken als ik dit wél wist?’ Binnen gegeten.

Zondag 03-08
Drama. Dochter was de afgelopen nacht uit en liet haar bijna spiksplinternieuwe mobiel in het water vallen. Een iPhone 5S. Ze belde om 01.30 uur op. ‘Er is iets heel ergs gebeurd’ snikte ze. Hart bonkte in keel. Was bijna opgelucht toen ik hoorde wat er aan de hand was. Heb al met al weinig geslapen.

’s Middags met ouders naar stadje toe. Daarna naar huis en alleen maar in de tuin gezeten. Mosselen gegeten. ‘Ze komen toch wel uit Nederland hè?’ grapte vader tegen de kassière. ‘Ik weet het niet’, piepte ze benauwd. ‘Ik kan het wel navragen?’ Legde gauw uit dat het een grapje was. Mosselen waren erg lekker.

22.20 uur. Zojuist vriendin M. aan de telefoon gehad. ‘We gaan morgen op vakantie’, vertelde ze. ‘We gaan 10 dagen naar Zuid-Frankrijk met het hele gezin.’
‘Je mag Sam wel bij mij laten hoor’, opperde ik. ‘Gezellig. Dan ga ik leuke dingen met hem doen en vertel iedereen dat ik zijn moeder ben. Of beter nog: zijn oudere zus.’ Vriendin M. vond dat geen goed plan. ‘Dat gelooft trouwens niemand’ zei ze. Weet eigenlijk niet precies wat ze bedoelde.
Mis Kreta.