VZTZ09-11Zondag 02-11
23.00 uur. Hangt nog steeds een aangebrande lucht in huis. Ga morgen de boel weer flink doorluchten. Begonnen met seizoen 5 van Boardwalk Empire. Prachtig.

Maandag 03-11
Bij vriendin M. gegeten. Kleine Sam was vrolijk en lief. ‘Hij is altijd blij als hij me ziet, valt dat jou ook op?’ vroeg ik. M. knikte. ‘Hij mag bij je logeren tot z’n twaalfde’, zei ze. ‘Want wat ik de afgelopen nacht met hem meegemaakt heb dat wil je niet weten’. Ze wierp Sam een verwijtende blik toe. Sammetje kraaide er lustig op los. De schat.

Aangebrande lucht is nog steeds vaag te ruiken.

Dinsdag 04-11
Weet niet wat ik had vandaag, maar stond urenlang in de keuken. Wou gezin gezonde dingen voorschotelen. Maakte gegrilde pompoen en gegrilde paprika. Deed er voor de gezondheid ook meteen een broccoli bij. Bakte aardappeltjes, maakte smoothie met boerenkool, appel en blauwe bessen. Maakte kip in rode wijnsaus. Was bekaf tegen etenstijd. Dochter belde om half zes: ‘Ik eet vandaag bij Elize’. Godsamme.

Woensdag 05-11
Gewerkt. Afgesproken met vriendin B. op Leidseplein. Was voetbal maar gelukkig zaten de supporters al in het stadion. Met laatste tram naar huis. In tramhokje stond jongen te bellen met zijn vriendin. ‘Ik kom er nu aan schatje!’ riep hij. Hoorde hem vervolgens verdedigend zeggen: ‘Ik was met de jongens en ik was vergeten te bellen. Je weet toch hoe dat gaat?’
Wat schatje antwoordde weet ik niet maar het gesprek was direct afgelopen. Jongen beende kwaad weg. Schatje zat duidelijk niet op hem te wachten.

Donderdag 06-11
Gewerkt. In de tram, op bankje voor me, zat stelletje. Vrouw moest eerder uitstappen dan man. Ze gaf hem liefdevol een kusje en liep naar de uitgang. Bij de deur keek ze nog eens om maar man keek onverschillig naar buiten. Vond het op de een of andere manier wat sneu.

Hadden weer borrel op het werk. Heb niet teveel gedronken dit keer. Na de laatste borrel moet ik iets aan mijn imago doen.

Vrijdag 07-11
16.43 uur. Ben al sinds vanochtend bezig oude laptop aan de praat te krijgen. Op zich doet hij het wel maar ding ziet geen netwerken. Vreemd.

Dochter moest naar Groningen in verband met soort oriëntatiedag. Ze wil daar volgend jaar gaan studeren. ‘Blijf alsjeblieft zitten volgend jaar’, zei ik. ‘Dat die basisschoolperiode achter de rug is heb ik nog maar ternauwernood verwerkt, moet ik nu alweer…’
Dochter keek me hoofdschuddend aan. Het enige dat ze zei was: ‘Arme mam’.

Vergeten om achter blauwe lamp te zitten vandaag. Als ik nu maar geen herfstdepressie krijg.

Zaterdag 08-11

E-mail gestuurd naar hoofdkantoor van The Sting. Had daar vorige week een jurkje gekocht. Het ding zat als gegoten. Dacht écht dat hij op 40°C gewassen mocht worden, had volgens mij het labeltje bekeken. Dat doe ik tegenwoordig altijd. Toen ik ‘m vanochtend uit de wasmachine haalde bleek hij 15 cm korter te zijn. Keek op site of ze het jurkje nog hadden en belde ook op, maar helaas. Ze hadden het jurkje niet meer. Schreef:

‘Goedendag,
Vorige week heb ik bij The Sting in Leeuwarden een jurkje in de uitverkoop gekocht. Ik was direct verliefd op het jurkje en het zat perfect. Vanochtend haalde ik hem uit de wasmachine en begon spontaan te huilen. Het jurkje is gekrompen en niet zo’n klein beetje ook.’

Hierna nog wat overige info over het jurkje en ik besluit met:
‘Kortom, mijn vraag is: is er in geen enkele winkel in Nederland zo’n jurkje meer te vinden? Ik hoef er namelijk maar één te hebben’.

Hoop echt dat het lukt. 15 cm! Waar gaat die 15 centimeter dan heen vraag je je af?

Zondag 09-11
07.15 uur. Dochter belde me om 04.10 uur wakker. ‘Ik sta voor de deur maar ik ben de sleutel vergeten’. Ze had paar mensen meegenomen en gingen tosti’s maken. Kon niet meer slapen. Had er eigenlijk bij willen gaan zitten voor de gezelligheid maar weet zeker dat dochter daar geen zin in zou hebben.

Nu 13.08 uur. Zit onder blauwe lamp. Ben wat gaar. Ga later misschien wel middagdutje doen. Dit soort gebroken nachten zijn niets meer voor mij. Voelt alsof ik een jetlag heb. En dat zonder veel alcohol.