Zondag 02-03
Begonnen aan stukje voor krant. Kwam niet veel uit de pen (kun je dat nog zeggen eigenlijk? We schrijven toch nauwelijks meer? Maar om te zeggen: kwam niet veel uit het toetsenbord klinkt ook zo idioot vind ik). Weer aflevering gezien van Mr. Selfridge.

Maandag 03-03
Weer opgeruimd en stapel lp’s apart gelegd voor de Kringloop. Ze staan bij de deur, breng ze morgen weg. Heb niet eens een platenspeler meer in huis. Natuurlijk gaan niet alle lp’s weg. De afdeling jeugdsentiment hou ik.

Naar huisarts voor oog. Morgen worden foto’s van hoofd gemaakt. Heb jaren geleden een Pansinusitis gehad waarbij letterlijk alle holtes in hoofd (ook oogholtes) ontstoken waren. Het werd per toeval ontdekt dankzij rode en tranende ogen want van het hele pan-gebeuren had ik niets gevoeld.
Weer spruitjes en gegrilde zalm gegeten. Is makkelijk recept en ook nog gezond.

Dinsdag 04-03
Me vanochtend met ogen dicht opgemaakt. In verband met ernstige vorm van hypochondrie bereid ik me altijd op het ergste voor. Stel dat het niet goed is met ogen, hoe maak ik me in de toekomst dan op? Resultaat was bijzonder afschrikwekkend.

Schrok heel erg van het bericht dat de zoon van huisarts Tromp (Tuitjenhorn) nu ook overleden is. Koolmonoxidevergiftiging. Weduwe Tromp verliest dus binnen enkele maanden haar man en kind. Hoe veel leed kan een mens verdragen? Waarom zit het leven soms zo gruwelijk wreed in elkaar?

’s Middags naar de stad. Bij thuiskomst badkamer weer grondig schoongemaakt. Sinds ik hoorde dat deze bezigheid gelijk staat met een uur fietsen is badkamer tegenwoordig spic & span.

Woensdag 05-03
Gewerkt. Toen ik ’s ochtends de deur uitging kreeg ik bijna een hartverzakking. Kat had namelijk dode rat voor de deur neergelegd. Rat had formaat reuzenmiereneter. Stapte er bijna op. Zeldzaam hard gegild. Manlief schrok zich wezenloos. De rest van de buurt waarschijnlijk ook. ’s Avonds in A’dam blijven slapen en met drie vriendinnen pizza gegeten. Vooral A. en ik genoten intens van de witte wijn.

Uitslag van foto’s is goed. Ga allergietest doen denk ik.

Donderdag 06-03
Weer gewerkt. Zat in tram en realiseerde me dat ik de enige was die niet met mobieltje speelde.
‘Vroeger verscholen mensen zich achter de krant’ – was antwoord later van dochterlief toen ik haar vertelde dat het ‘vroeger’ anders was. Probeerde gevat en snel antwoord te geven maar lukte niet.

Vrijdag 07-03
Lichaam voelt alsof ik van de trap gevallen ben. Ben sinds vanochtend met huis bezig. Boenen, poetsen en schrobben. Ouders komen morgen paar dagen logeren, wil huis dus schoon, fris en gezellig hebben. Overwoog zelfs de gordijnen nog te wassen. Ook met dochter naar kapper. Dochter was daarna verdrietig – er is teveel vanaf gehaald zegt ze. Zie het verschil niet. In plaats van 70 cm is haar nu 60 cm. Zojuist even naar aflevering Mr. Selfridge gekeken. Ga straks douchen en op tijd naar bed.

Zaterdag 08-03
Had idiote droom. Droomde dat ik in Parijs liep en dat handtas gestolen was. Vond handtas terug in portiek. De inhoud lag op de grond. Droomde dat ik op handen en knieën de inhoud terug propte in handtas. Alles was er: portemonnee, paspoort, zelfs snoertje van mobieltje. Merkte dat ik onrustig werd toen ik vervolgens bezig was een legging, laarzen en winterjas in handtas te proppen. ’Had ik dat allemaal bij me?’ vroeg ik me verwilderd af. Toen ik afwasborstel zag liggen schudde ik mezelf wakker.

Ouders kwamen op tijd. Even stadje in en gezellig kopje koffie op Noorderhaven gedronken. ’s Avonds tong gebakken, vers afgehaald bij de visafslag. De arme beestjes zwommen vanochtend nog. Wil daar niet teveel bij stilstaan.

Zondag 09-03
Was bijna vergeten dit stukje te posten, zo druk heb ik het. Vanochtend gebakken eieren met spek gemaakt. Toen met pa, ma & manlief naar Workum en Hindeloopen. Vond het laatst zo leuk, wou dat zij het ook zagen. Was veel drukker dan vorige keer door dat mooie weer. Overal op terrasjes gezeten – leek wel zomer! Naar huis, zijn net klaar met eten. Vond en passant pak melk in aanrechtkastje. Was het gisteren al kwijt, dacht dat ik het in de winkel had laten liggen. Ga nu naar beneden, scrabbelen. Mannen kijken nog even naar sport geloof ik. Hoop dat het morgen weer zulk weer is!