VZTZ_WK17Zondag 20-04
’s Avonds geprobeerd iets serieus te schrijven. Wil mijn boek beslist voor mijn 90ste af hebben. Tempo dus. Ook 2 afleveringen van Breaking Bad gezien. Begin het steeds leuker te vinden.

Maandag 21-04
‘Blauw Blauw Blauw.’ Met die woorden in mijn hoofd ging ik de deur uit. Wou behangpapier met iets blauwigs. Zag het al helemaal voor me. Warmbruin laminaat, blauwig behang en witte meubeltjes. Het Nirvana lag binnen handbereik. Weet niet hoe het kan maar stond in de winkel opeens met lichtroze behang met daarop felrode klaprozen bij kassa. Pas toen ik moest pinnen bemerkte ik mijn fout. ‘Ik doe het niet’, schreeuwde ik bijkans tegen de onthutste verkoopster. Rende terug om ander behang te zoeken. Kwam thuis met beige behang.

Dinsdag 22-04
Hele dag bezig in kamer – 1 muur geschilderd, die krijgt geen behang. Dat ging goed. Manlief deed de randjes. Wordt vast wel leuk. Zelf paar kopjes Latte macchiato gemaakt, prima gelukt.

Woensdag 23-04
Hele nacht rechtop in bed gezeten. Komt door al die koffie van gisteren, ben ik niet gewend. Om half 6 besloot ik maar op te staan. Gewerkt. Had geen zin om te schrijven – wou horizon verleggen. Probeerde te schilderen maar dan op laptop. Denk dat er veel toekomst in digitale kunst zit. Heb op één avond 2 grote werken afgekregen. Zijn best goed, al zeg ik het zelf. Eén heet ‘Who’s Afraid of Black, Purple and  Pink.’ Voor andere schilderij moet ik nog een naam bedenken. Voel me intens gelukkig met al deze inspiratie. Stel dat het me lukt om schilderijen te verkopen??
‘Ook als het niet lukt is schilderen uitstekende bezigheidstherapie’, zei manlief toen ik hem belde en vertelde van toekomstplannen.

Nieuwe afdeling is trouwens leuk.

Donderdag 24-04
Als een baby geslapen, 9 uur achter elkaar. Weer gewerkt. Heb ook naam gevonden voor andere schilderij. ‘De Nacht’. Zo heet het. Wat Barnett Newman kan moet mij ook lukken.

’s Avonds naar huis. Probeerde literatuur te schrijven. Begon zo: ‘Toen hij met de laptop in bad stapte en geëlektrocuteerd werd was zijn laatste gedachte:’ Daar haakte ik af. Wist even niet wat zijn laatste gedachte zou zijn. Zou het zijn: ‘Shit, had ik de stekker er maar uitgetrokken?’

Vrijdag 25-04
Hoefde manlief niet te helpen met behangen. ‘Alsjeblieft niet’, zei hij. Ging toen maar stad in. Gewandeld, foto’s gemaakt, ijskoffie gedronken bij Hema. In römertopf Rendang gemaakt – was lekker. Gewoon kilo runderlappen in blokjes knippen, 3 pakjes Rendang boemboe erbij, scheut water et voilà. Ideaal. Rijst en sperziebonen konden helaas niet in römertopf, die moest ik apart koken. Ga nu aflevering Breaking Bed kijken. Misschien wel twee.

Zaterdag 26-04
Koningsdag. Ga meestal naar Amsterdam maar wil iets aan m’n weekend hebben. Naar A’dam gaan betekende pas morgen naar huis strompelen en de rest van de dag met zak ijs tegen voorhoofd aan op bank liggen. In plaats daarvan ’s ochtends al vroeg met manlief de stad in. Was leuk. Daarna door naar Franeker. Veel gelopen, op terrasjes gezeten en rotzooi gezien. Wat een troep hebben mensen toch. Naar huis en later met vriendin M. weer naar de stad. Lang op Noorderhaven gezeten en toen pizza ergens gegeten.

Zondag 27-04
Regen. Al klaar met eten. Om 18.00 uur zat de warme hap erin, heerlijk. Geen gedoe met keuken voor de rest van de avond, hooguit moet ik daar zijn om de kurkentrekker te pakken.
Ontdekte aardappel in vorm van hartje. ‘Wat mooi’, fluisterde ik ontroerd. Dochterlief bekeek aardappel argwanend. ‘Dit is een gehandicapte aardappel hoor’, waarschuwde ze. ‘Die kunnen we niet eten, dat ding is ziek.’ Aardappel ligt nu in vensterbank. Vind het zielig om ‘m weg te gooien maar eten kon ik ‘m niet meer.