Zondag 28-06
22.21 uur. Vriendin M. belde net. ‘Het is alsof je bij mij op de afdeling hebt gewerkt’, zei ze naar aanleiding van de laatste aflevering van Julia. ‘Ik had daar ook een Wolmoed rondlopen – ik droom nog wel eens van haar weet je dat? Dat mens sarde en treiterde elke vrouw die bij haar in de buurt kwam. Goddank werd ze ontslagen, van de een op de andere dag. Dat vond ik ook weer een beetje zielig’.
‘Ach, je oogst wat je zaait moet je maar denken’ antwoordde ik filosofisch maar M. bleef het zielig vinden.

Maandag 29-06
Vreselijk ongeluk vlakbij, op de Kimswerderweg. Heb het niet gezien maar dacht de rest van de dag wel aan de betrokkenen.

Naar stadje toe met vriendin I. Hele middag op de Bredeplaats in zon gezeten, prachtig weer. Raakten in gesprek met echtpaar naast ons. ‘Wat een gedoe in dat Griekenland hè?’ zei ik. ‘Het worden wel spannende tijden’.
‘Het gaat de goede kant op’ antwoordde de man. ‘Griekenland moet er gewoon uit. En daarna moeten Spanje, Cyprus en Italië eruit want die staan te trappelen om geld. En niet te vergeten Roemenië. Wat moet een Roemenië in godsnaam bij Europa?’
Man keek me ongelovig aan. Ik bleef hem het antwoord verschuldigd, had zelf ook geen idee.

Dinsdag 30-06
Een van de slachtoffers van ongeluk van gisteren is overleden. Vreselijk. Wens de familie veel, heel veel sterkte.

Woensdag 01-07
Juli alweer. Naar diploma-uitreiking van dochter. Moest weer bijna traantje wegpinken toen ik dochter het podium zag betreden. Zat naast echtpaar, jonge vrouw en wat oudere man.
‘Ik vind het altijd zo raar als mensen geen boeken teruggeven’ zei ze. ‘Mijn collega Willeke bijvoorbeeld, was altijd zo labiel, ik zei: je moet ‘Niet Morgen Maar Nu ’ lezen, dat is wel wat voor je. We zijn nu jaren verder maar het boek heb ik nooit meer teruggekregen. Wel een pak ellende.’
Man moest lachen. Wij ook.

Lees net dat Grexit een financiële strop voor de koning zou zijn. Wat een gruwelijke gedachte. Moeten tegen die tijd dan maar iets aan crowdfunding gaan doen.

Nu precies 00.00 uur. Moet eigenlijk naar bed maar wil nog niet.

Donderdag 02-07
Bezig tent op te zetten. Hou zaterdag soort familiereünie, heb er zin in.

17.23 uur. Tent staat al, ga nu eens kijken wat ik ga maken. Mensen komen van ver dus moeten ook hap eten krijgen. Dat is wel een nadeel. Was liever meteen aan de cocktails begonnen.

19.50 uur. ‘Anders maak je toch een paar liter smoothie?’ schamperde kind. ‘Tegen mij zeg je altijd: ‘Met een smoothie krijg je voldoende groente en fruit naar binnen dus ga ik vandaag niet koken’. Ik weet zeker dat de familie dat wel zal waarderen.’ Dochter klonk bijzonder sarcastisch.
Gaf niet eens antwoord. Het kind is, denk ik, wat aan het puberen.

21.00 uur. Waar is in Godsnaam die zon gebleven????? Partytent staat, hele tuin hangt vol lampionnetjes en nu dit? Buiten hoor ik constant donder. Waarom kun je in dit land nou nooit eens iets plannen?????

Vrijdag 03-07
Net terug uit de Action. Heb halve winkel leeg gekocht, zag zoveel leuke dingen vandaag. Wil straks eigenlijk weer want ga toch dat ene leuke… Nee, kan niet. Moet mezelf beheersen.

21.37 uur. Hoor net bekende Nederlander op tv zeggen: ´Ik besefte me´. Vreemd dat je dat steeds vaker hoort. Moet eigenlijk zijn ´Ik besefte’. Of ‘Ik realiseerde me’.
‘Luister je wel naar wat ik zeg?’ zei ik tegen dochter toen ik haar daarop attendeerde. Dochter schudde geïrriteerd haar hoofd.

Zaterdag 04-07
06.40 uur. Werd uit mezelf wakker, kan nu niet meer slapen. Gebeurt nooit, alleen maar als ik een feest heb. Zie dat het wat bewolkt is. Ga naar beneden, thee zetten en buienradar bekijken. En Weeronline bekijken. En de website van de KNMI bekijken. O God, laat het alsjeblieft een beetje mooi blijven vandaag.

Zondag 05-07
Het bleef mooi weer gisteren. Feest was groot succes. Konden de hele dag buiten zitten en hebben daar gezeten tot ver na middernacht. Heerlijk. Konden de zomers in Nederland altijd maar zo zijn. Dan gaf ik elke maand een feest.
‘Zou dat niet leuk zijn?’ zei ik tegen man. ‘Elke maand zoiets houden?’
‘Nou en of’ beaamde hij. ‘Waarom niet meteen elke week? Nog beter’.
Weet niet of man serieus was of niet maar het idee is aanlokkelijk.
‘Ik zal erover nadenken’ beloofde ik.

17.30 uur. Net partytent in stromende regen naar binnen gehaald. Wou hem laten staan want morgen schijnt het mooi weer te worden maar het ging opeens hard waaien en regenen. Nu is het grijs, donker en heel nat.
Als het volgende week ook zulk weer is doe ik toch maar geen feestje. 😉

  Vind dit leuk!