Zondag 11-05
Nog gescrabbeld. Wonder boven wonder geen discussie over woorden gekregen. Laat naar bed.

Maandag 12-05
Naar groencentrum toe met ouders. Veel bloemen en plantjes gekocht voor in de tuin. Ma vroeg aan diverse heren die daar gewoon losliepen of ze wisten waar de azalea’s stonden. Ze dacht dat een ieder daar werkte.

Daarna naar stadje. Ouders keken naar huisje dat te koop staat. Pa klom op het bordes en trok aan de bel. ‘Wat doe je nou?’ siste ik geschrokken. ‘Ik kijk of de bel het doet’ antwoordde hij doodgemoedereerd. Had me ondertussen onder dashboard verstopt.

Dinsdag 13-05
Ouders gingen samen op pad. Ging even naar stadje toe. Weet nog steeds niet hoe het kon gebeuren maar handtas floepte open terwijl ik trap afliep. Ding hing aan één hengsel over schouder en tas was kennelijk niet goed dicht. Hele inhoud rolde de trap af. Kleingeld, 36 lippenstiften, kauwgum. Flesje parfum, elastiekjes, sleutel, maagtabletten. Vervelendste vond ik dat de eetlepel ook naar beneden kletterde. Had ‘m laatst in tas gestopt toen ik bakje Cruesli mee naar ’t werk nam. Kroop op handen en knieën de winkel door. Als laatst vond ik de eetlepel.

Roti gemaakt. Is Indiaas gerecht. Soort grote pannenkoek met daarop masalakip, -boontjes en -aardappelen. Erg lekker.

Woensdag 14-05
Gewerkt. Ouders terug naar Rotterdam. ’s Avonds in Amsterdam. Bij Heinekenhoek wat gedronken maar volgens vriendin P. werd de wodka daar verdund. Toen naar café Eijlders toe. Heerlijk ouderwets bruin café. Niet zo laat naar bed. Ook niet zoveel gedronken.

Donderdag 15-05
Het was een klein krantenknipsel in de krant: ‘Nederlands echtpaar komt om in België.’ ‘Wat verschrikkelijk’ dacht ik toen ik het las. Ontdekte iets later dat het onze patatboer en zijn vrouw zijn. Hardwerkende, vriendelijke mensen die heerlijke patat verkochten en een mooi verzorgde snackbar hadden op een prachtlocatie. Het is TE verschrikkelijk. Kon de rest van de dag nauwelijks normaal functioneren. Was erg ontdaan. Kon later niet slapen. Dacht de hele tijd aan het echtpaar. En ook aan hun kinderen. Dit had nooit mogen gebeuren. Nooit.

Vrijdag 16-05
Werd wakker en dacht direct aan onze patatboer en zijn vrouw. Bloemetje bij de snackbar neergelegd. Je krijgt ze er niet mee terug nee, maar toch.

Mooi weer. In de tuin gewerkt. Vriend J. kwam op bezoek. Zijn ouders en mijn ouders waren vrienden – ken J. al vanaf zijn geboorte. Was gezellig. Gevulde courgette met gehakt en tomaat en quinoa gemaakt. Was niet super maar wel… ach, het was wel te doen.

Kwam stapel oude Flintstones stripboeken tegen achter in een kast. Wil ze eigenlijk niet wegdoen maar weet eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moet. Wat als ze op een dag geld waard zijn? Het zijn nog originele uit de jaren ’60. Ze liggen wel helemaal uit elkaar, dat wel.

Zaterdag 17-05
Werd om 9 uur wakker – heb precies 9 uur non-stop achter elkaar geslapen, heerlijk. Bootje van stal gehaald (klein rubberbootje hoor, geen jacht) en met manlief stuk gevaren, was prachtig weer. ’s Middags kwamen ouders. Hebben morgen familiefeest in de buurt. Gebarbecued. Met ouders naar snackbar toe, samen weer bloemetje neergelegd.

Zondag 18-05
10.10 uur. Moeder zit met manlief in tuin, drinken koffie. Pa maakt een kleine wandeling in de buurt en we gaan straks de deur uit. Mooi weer, het lijkt wel zomer. Heerlijk.

12.30 uur. Ga nu pc uitzetten. Op naar het familiefeest. Gezellig. Zullen weer heel wat ooms, tantes, neven en nichten zijn. Haar is nog beetje nat, heb het net gewassen, maar dat droogt onderweg wel. Neus is vuurrood – had ‘m gisteren op het water niet ingesmeerd. Zie eruit als verlopen alcoholist. Vind ik zelf althans. Overige familieleden vinden het wel ‘aandoenlijk’. Aandoenlijk. Hm.

————————

R.I.P. Daan & Ingrid. Bedankt voor de heerlijke patat. Harlingen zal nooit meer hetzelfde zijn.