Maandag 28-12
Naar stad toe, op Noorderhaven wat gedronken. Kwam puberzoon van buren verderop tegen. ‘De eerste kerst met je vriendinnetje erbij!’ glimlachte ik vertederd. ‘Wat romantisch!’
Puberzoon haalde z’n schouders op. ‘Nah. Kweet niet. Ze gaf een ingelijste foto van ons samen aan me moeder, zat ik niet bepaald op te wachten’.

Dinsdag 29-12
Google cardboard voor mezelf gekocht, geweldig. Het is ZO echt – betrapte mezelf erop dat ik naar het plafond wees toen ik dochter iets wilde verduidelijken: ‘Moet je die haai boven mijn hoofd zien, hij komt steeds dichterbij’.

Met ouders naar Leeuwarden, ook even naar V&D. Blijf het verschrikkelijk vinden dat die winkel gaat verdwijnen. Blijf het schandalig vinden dat een bedrijf door een stel aasgieren zo verkracht mag worden. Waarom vindt de politiek dit goed? Waarom moedigen ze dit aan? Het gaat toch om mensen? Om gezinnen? En het tuig op het pluche maar janken dat het zo goed gaat met de economie. Waarom protesteren we… ach, laat ook maar.

’s Avonds bij Xin Hua gegeten en gesmuld van de grote garnalen in zwarte bonensaus.

Woensdag 30-12
Liep met ouders door stadje, kwam kennis tegen. ‘Wie is toch de filosoof waar je het wel eens over hebt?’ vroeg kennis.
‘Ze verzint de helft hoor’ brulde pa voordat ik antwoord kon geven. Staarde pa verwilderd aan. ‘Waarom deed je dat nou?’ vroeg ik toen we wegliepen. ‘Je weet dat dat niet waar is’.
‘Om je tegen jezelf te beschermen’ mompelde pa. ‘Het gaat mij iets te vaak over alcohol en hoofdpijn. Bovendien denken steeds meer mensen dat IK oom C. ben en daar heb ik geen zin in’.

Half Staatslot gekocht. Voel dat ik ga winnen.

Donderdag 31-12
13.35 uur. Oudejaarsdag! Ben bezig appelflappen te bakken en ga zo even met ouders naar de kerk, kaarsje branden voor broer.

15.29 uur. Waarom laten sommige ouders hun 6-jarige kindjes met volle boodschappenkar altijd precies achter me lopen? Kwam geen eind aan het tegen me opbotsen. Was bijna verlamd toen ik winkel uitliep.

21.01 uur. Vind het op de een of andere manier altijd spannend, oudejaarsavond. Net even vriendin M. gebeld. ‘Hoop dat 2016 een mooi en goed jaar voor jullie wordt’ zei ik.
Man van M. hoopte het ook. ‘En dat dit kabinet maar gauw mag opstappen’ zei hij. ‘En dat Europa gauw uit elkaar mag vallen’ voegde hij eraan toe. ‘En dat…’
‘Ja ja ja, geef me nu je vrouw maar’ onderbrak ik hem.

04.30 uur. Ga naar bed. Was super- superleuke avond. Waren om 24.00 uur met z’n vijftienen en wou dat er geen eind aan kwam, aan de avond. Heb net het laatste restje champagne opgedronken, stond nog een halfvolle fles. Vond het zonde om ‘m te laten staan.

Vrijdag 01-01
Welkom 2016!!! Wens iedereen nogmaals een heel mooi en goed jaar.
Was wel beetje brak vanochtend. Rest van de champagne was misschien net iets teveel van het goede. ‘Dat bedoel ik dus’ zei pa licht verwijtend toen ik asgrauw de trap afstrompelde. ‘Ga je dit ook weer in je stukje zetten?’
‘Ik denk erover na’ beloofde ik.

19.05 uur. Herman Finkers bekeken, was leuk. En ook een stuk beschaafder. Dat geschreeuw altijd kennen we nou wel.

NIETS gewonnen. Treurig.

Zaterdag 02-1
Stil in huis – ouders zijn weer terug naar Rotterdam. Waren 2 leuke weekjes, is veel te snel voorbij gegaan.
In huis gerommeld, was gedaan en Polentaschotel gemaakt. Man vond er niks aan. ‘Als ik hoopte op fatsoenlijke maaltijden binnen m’n huwelijk had ik toch raar opgekeken’ mompelde hij.

12.34 uur. Oom H. gebeld om gelukkig Nieuwjaar te wensen, had ik nog niet gedaan.
‘Ik heb een raadsel’ zei hij. ‘Wat is de overeenkomst tussen een crimineel en het koningshuis?’
Hoorde bepaalde grimmigheid in zijn stem. Bedacht veel antwoorden maar geen enkel was juist.
‘Beiden hoeven geen belasting te betalen’ brieste oom H. uiteindelijk.

’s Avonds op de bank en 2 afleveringen gekeken van Hell on Wheels.

Zondag 03-01
14.20 uur. Ga straks naar beneden. Computer doet raar en traag, erger me kapot. Ga er de komende week eens naar kijken. Niets is zo irritant als een langzame pc.

Screenshot0115.30 uur. Had bijzonder interessante Whatsapp-conversatie met vriendin M.
‘M’n moeder had laatst een krankzinnig verhaal’ vertelde M. ‘Ze had van de dokter druppeltjes gekregen tegen oorpijn en nu vertelde ze dat het goed ging – de oorpijn was verdwenen’.
‘Is dít nu het krankzinnige verhaal????’ vroeg ik verbaasd.
‘Nee’, zei M. ‘Ze vertelde ook dat de druppeltjes verschrikkelijk vies smaakten. OORDRUPPELS!!!’
Hoop dat ik de rest van het jaar zo ga lachen.

  Vind dit leuk!