Zondag 21-09
Rest van de avond wat gecomputerd en foto’s uitgezocht. Aflevering Breaking Bad gekeken. Daarna weer met stamboom bezig, wat is dat toch tijdrovend.

Maandag 22-09
Herfst lijkt nu echt begonnen. Net terug van Doe-Het-Zelf winkel. Wil houten jaloezie hebben voor keukenraam. Nu hangen er gordijnen die ik een tijd geleden in een vlaag van verstandsverbijstering (voor veel teveel geld) heb laten maken. Het lijken kerstgordijnen. Rondom een kerstboom doen ze het prima maar de grens is nu bereikt. Oog viel op mooie crèmekleurige houten brede jaloezie. DRIEHONDERDVIJFENTACHTIG EURO!!!  Zijn ze knettergek geworden? Voor een paar houten latjes bijna duizend gulden??

14.40 uur. Dochter komt net thuis van school. ‘Wat een leuke blouse’ zei ik toen ik haar outfit zag.
‘Dank je mam’, zei ze terwijl ze haar tas in een hoekje smeet. ‘Die heb ik al drie jaar.’

Dinsdag 23-09
Vroeg op. Huis opgeruimd en schoongemaakt, donderdag komen ouders weer een paar daagjes logeren. Ergens anders houten jaloezie gekocht. Deze was wél betaalbaar. Probleem is dat keukenraam 119.5 cm is en de jaloezie 120 cm. Van alle latjes moet dus een klein stukje af. Wat een klus.

Ook even naar de Action. Voor me in de rij stonden twee vrouwen. ‘De toestand met ISIS wordt steeds enger’ zei een van de vrouwen. De ander schudde het hoofd en keek zorgelijk. ‘Het is te laat. Dit komt niet goed. Dit komt echt niet goed.’

Woensdag 24-09
Gewerkt. Las ergens een uitsprak van Confucius: ‘Fouten hebben, en die niet verbeteren, dat is pas fouten hebben.’ Heb nog een lange weg te bewandelen realiseerde ik me. Om al mijn fouten te verbeteren heb ik minstens 200 jaar nodig.

Donderdag 25-09
Vroeg op, wou perse jaloezie opgehangen hebben voordat ouders arriveerden. Ging allemaal goed, alleen jammer dat er iets misging bij het inkorten. Ding hangt nu 10 cm boven de vensterbank. Eerst half uur gehuild, toen verder aan de slag in huis. Bloemen en gebak gehaald voor ouders – ze zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Hebben het klein gevierd, gaan binnenkort weekje met elkaar naar de Ardennen. Miste broer vandaag extra. ’s Avonds met z’n allen uit eten, was gezellig.

Vrijdag 26-09
Had idiote droom. ‘Ik hou van jou als van een dierbare ex’, zei man in m’n droom om er in één ruk achteraan te zeggen: ‘Hebben we nog genoeg bier in huis voor je vader?’
Was zelfs in mijn droom verbijsterd. ‘Je bedoelt: het gevoel zoals het zou moeten zijn is weg. Ik ben nu een dierbare ex?’, vroeg ik.
Slaagde erin mezelf wakker te schudden.
Maakte man wakker. ‘Ik droomde dat je zei dat je van me hield als van een dierbare ex en je vroeg meteen of we ook genoeg bier in huis hebben. Hoe zit dat eigenlijk?’ Ik klonk scherper dan de bedoeling was.
Man draaide zich zuchtend om.
‘Niks aan de hand’, mompelde hij. ‘We hebben genoeg bier in huis.’

Zaterdag 27-09
Bij de visafslag verse sliptong gehaald. Mooi weer. Hele ochtend in de tuin gezeten. ’s Middags weer naar stadje met pa en ma, lange wandeling gemaakt en op terrasje gezeten. Daarna aan de vis.

Gescrabbeld. Pa vond dat ‘Ennen’ ook wel mocht. ‘Dat is het meervoud van het woord ‘en’, verklaarde hij. ‘Zoals Jan en Piet en Kees en Klaas – dat zijn allemaal ‘ennen’.
‘Dan mag ‘toenen’ ook vond ik. ‘Toen Jan en toen Piet en toen Kees en toen Klaas – dat zijn allemaal toenen’. Woord werd niet gemaakt.

Zondag 28-09
Tijdje met moe in de tuin. Daarna met ouders naar Franeker toe. Boodschappen gedaan.
Weer even op terrasje gezeten. Naast ons zaten twee oudere dames aan de witte wijn. ‘Ik vind het wel krankzinnig hoor, met die Heleen van Royen en die tamponfoto’, zei de een. De ander haalde onverschillig haar schouders op. ‘Ik sta nergens meer van te kijken. Als je voeger zoiets deed belandde je in het gesticht maar tegenwoordig…’ Ze nam een flinke slok van haar wijn.

Ga naar beneden. Het scrabblebord wacht. Ben benieuwd welke woorden vanavond weer bedacht worden.