Zondag 12-10
22.15 uur. Frits en Diesel liggen uitgeput in hun mandjes. Na zo’n 12.000 pogingen hebben ze het opgegeven. Het lukte niet en als ik ging helpen dachten ze dat ik wilde spelen. Mijn aanmoedigingen: ‘Kom op Frits – dit is de kans van je leven’ – werkten niet. Bij elk woord dat ik sprak kwam Fritsje vrolijk kwispelend op me af.

Maandag 13-10
Frits ging vandaag naar huis. Over 6 maanden gaan we het weer proberen. Hoop dat het dan lukt. Boeuf Bourguignon gemaakt in de Römertopf, in huis gerommeld en in Franeker alvast veel boodschappen gedaan voor het weekend. Vieren dan verjaardag van dochter die volgende week dinsdag jarig is.

Zojuist de voorlaatste aflevering van Breaking Bad gekeken – heftig.

23.48 uur. Ga naar bed. Zit de laatste tijd heel weinig achter pc en andere blogs lezen schiet er constant bij in. Moet hier toch enig ritme in zien te vinden.

Dinsdag 14-10
Met vriendin C. pizza gegeten. C. is de echtgenote van ex. Hebben de hele tijd over baby’s gesproken want C. en ex krijgen kindje. Dochter krijgt dus een halfbroertje of -zusje. Was heel gezellig. Verheug me op baby. Vind het ook leuk voor dochter. Alleen is maar alleen tenslotte.

Bij thuiskomst de allerlaatste aflevering van Breaking Bad gezien. Jammer dat het voorbij is. Misschien begin ik wel gewoon opnieuw. Zullen vast dingen in zitten die me ontgaan zijn.

Woensdag 15-10
Gewerkt. Was nauwelijks op het werk of spijkerbroek scheurde van onder tot boven. Ding is minstens 100 jaar oud dus dat was niet zo vreemd maar voelde me toch wel wat ongelukkig. Na het werk in Amsterdam blijven slapen. Ging vroeg naar bed, sliep voor middernacht.

Donderdag 16-10
Gewerkt. Hoorde iemand op de radio zeggen: ‘Een jaar of 25 geleden dachten we dat we in 2014 misschien wel vliegende auto’s zouden hebben. In plaats daarvan (en hierbij klonk er een zekere minachting in zijn stem) hebben we Facebook gekregen’. Heerlijk. De man heeft nog gelijk ook.

Vrijdag 17-10
Stevig ontbijt met havermout. Krant gelezen. Me enorm beetje verkneukeld over het ontslag van Camiel Eurlings bij de KLM. Nadat ik uitgelachen was naar boer verderop en veel (kleine) pompoenen gekocht. Liggen nu pompoenen op bankje bij de voordeur, op eet- en salontafel. Staat gezellig. Hopelijk blijven ze goed tot de lente.

Daarna drie-en-een-halve kilo kipfilet in stukjes geknipt (met schaar is veel handiger dan snijden) en Tika Masala gemaakt. Krijg morgen 16 mensen te eten. Logeerkamer ouders in orde gemaakt en slingers opgehangen.

21.58 uur. Dochter voelt warm. Volgens mij krijgt ze griep. Net gedoucht en haar gewassen. Ga op tijd naar bed.

Zaterdag 18-10
Weer even wat boodschappen gedaan. Moest ook naar stadje toe. Leuke jongen stapte lachend op me af, hij was een jaar of 20. Voelde me gevleid, dacht dat hij een gesprekje met me aan wou knopen. ‘Kunt u me vertellen waar dat en dat adres is?’ vroeg hij heel beleefd. U!!! Wou ‘m van pure narigheid de andere kant op sturen, besloot het niet te doen.

15.35 uur. Huis is Spic & Span, ben bekaf. ‘Huis moet je eigenlijk schoonmaken NA het feest’ zei man en dat is waar, maar toch. Ga even klein dutje doen.

02.40 uur. Laatste gasten zijn net vertrokken. Ben nu bijna emotioneel. Was geweldige avond en het is alweer voorbij. Zo jammer.

Zondag 19-10
Dochter vroeg vanochtend of ik niet altijd zo lollig wil doen. Kwam gisteren nieuw meisje over de vloer. ‘Ik ben haar zusje’, stelde ik me voor. Ik wees op dochter en verduidelijkte: ‘Maar ik ben wel iets ouder.’
Is standaardgrapje, doe ik altijd.
‘Het begint echt beschamend te worden hoor, dat flauwe grapje’, wees dochter me terecht. ‘Je maakt jezelf belachelijk en bovendien: niemand gelooft het.’
‘Volgende keer doe ik het weer’, beloofde ik plechtig.

19.34 uur. Net thuis. Hele middag met ouders op pad, daarna met z’n allen Chinees gegeten. Was erg lekker. Stortte bij 2de glas wijn beetje in maar bij het 3de glas ging het gelukkig weer goed. Pa en man kijken sport en ma is even op slaapkamer aan het rommelen.

Keek net even goed in de spiegel en zag mezelf opeens door ogen van dochter. Was verbijsterd. Geen wonder dat niemand m’n grapje gelooft. Ben nu erg ontdaan. Ga groot glas wijn inschenken. Al met al was dit een uitermate confronterend weekend.