Maandag 06-07
Grieken hebben ‘Nee’ gestemd. ‘Ik hoop dat de Grieken uit de eurozone verdwijnen’ zei ik. ‘Dat is beter voor ons en beter voor hen’.
‘Dat zou mooi zijn’ beaamde man van vriendin M.
‘En dan heeft de vieze oude man het nakijken’ voegde vriendin M. eraan toe. We noemen Brussel tegenwoordig allemaal ‘De Vieze Oude Man’.

Dinsdag 07-07
Ouders zijn lichtelijk geschokt door stukje in de krant van vorige week, waarin ik melding doe van mijn tafeldansen. ‘Wil je een beetje rekening houden met onze goede naam?’ verzochten ze.
‘Ik doe niks anders!’ haastte ik me te zeggen. ‘De écht schokkende dingen vermeld ik niet.’
Ouders wisselden bezorgde blik met elkaar.

Woensdag 08-07
Het nieuws gaat alleen maar over Griekenland. Het is me allang duidelijk: zelfs nú wil Europa van geen Grexit weten. ‘Europa’ moet de geschiedenis ingaan als een groot succes – niemand wil toegeven dat het niet het gedroomde Utopia is.
‘Ik hoor ze nog roepen: ‘Het licht gaat uit als we niet meedoen’ bromde oom C. die ik aan de telefoon had. ‘God, wat zijn we in de maling genomen door dat stelletje…’
Kan woord hier werkelijk niet herhalen.

NoflikMet ouders ritje gemaakt door Friesland en bij Noflik wat gedronken. Wat is het daar toch mooi.
’s Avonds gegeten bij Xin Hua. Was weer heerlijk. Pa maakte op straat praatje met wildvreemde mevrouw. ‘Ik zie zoveel koewe hier in Friesland’ zei hij. (Pa maakt graag aparte grapjes met vreemde mensen).
Koewe?’ herhaalde mevrouw verbaasd.
‘Ja, die grote beesten met zwart-witte vlekken. Ze grazen in de wei’.
Heb pa gauw weggescheurd bij mevrouw.

Donderdag 09-07
Ouders terug naar Rotterdam. Lees net dat dat webcam seksreclames in het openbaar voortaan verboden zijn. Wat een verlies voor de maatschappij. Kon me niets productievers en opbouwenders voor Nederland voorstellen dan overal webcam seksreclames. Sjonge jonge. Wat is Nederland toch aan het verloederen.

15.10 uur. Ben wéér erg laat met het insturen van mijn stukje naar de krant. Sorry hoofdredacteur en vormgever. Ga het stukje even nalezen, binnen vijf minuten hebben jullie het.

17.35 uur. M’n nieuwe mobieltje kwam binnen. Het is toch geen wonder dat ik stukje vergat in te sturen? Als het morgen nog maar in de krant komt. Anders heb ik dit allemaal voor niks zitten tikken.

Vrijdag 10-07
Dochter is woedend. Haar nieuwe blouse is in de was tientallen maten gekrompen. Probeerde haar te helpen door aan het stofje te trekken. ‘Dit is krinkelstof’ probeerde ik haar te kalmeren. ‘Met een beetje rekken en trekken komt het wel weer goed.’
Trok wanhopig aan mouw ter hoogte van schouderaanzet. Hoorde opeens een ernstige krak. Zag tot grote verbijstering en afgrijzen een scheur van zo’n vijf centimeter. Ben heel hard kamer uitgerend.

Zaterdag 11-07
Prachtige dag. Naar stadje toe en bij Wally’s wat gedronken. Dochter zag leuke kamer te huur in oud klooster. Van het altaar schijnt een bierpomp gemaakt te zijn. Was meteen enthousiast maar dochter net iets minder.
‘Waarom ga je daar niet op af?’ vroeg ik. Zou zelfs NU nog wel willen wonen in oud klooster met bierpomp op altaar. Dochter gaf geen antwoord.

’s Avonds bezoek van E. en E. Hebben heerlijk in de tuin gezeten onder de partytent.

Zondag 12-07
14.38 uur. Kom net terug van de supermarkt. Bij de groenteafdeling stonden twee vrouwen te praten.
‘Hij is wel van gedachten veranderd hoor’, zei vrouw nummer 1.
‘Nou en of’, antwoordde nummer 2. ‘Hij is 360 graden omgeslagen’.
Vrouw 1 keek even bedenkelijk. ‘Misschien nog wel meer!’ riep ze toen enthousiast uit.

‘Aan hoeveel graden meer had u ongeveer gedacht?’ wou ik venijnig vragen maar deed dat natuurlijk niet. Zou idioot zijn en bovendien: zwijgen is meestal vele malen beter.