Maandag 29-02
’s Middags even naar oom H. Op 3 naast elkaar geplakte A4-tjes had hij met koeienletters 3.700.000.000.000 geschreven.
‘Wat is dat in Godsnaam?’ vroeg ik terwijl ik ernaar wees.
‘DAT is 3.7 BILJOEN euro’ zei oom H. ‘En DAT zit er op dit moment in de pensioenpot’. Oom H. klonk zeldzaam grimmig. ‘Dat is geld dat ze van de oudjes af hebben gepakt door middel van List & Bedrog. De overheid zit hier met ingehouden adem op te azen. Als het aan hen ligt komen ze ons hoogstpersoonlijk zélf dat spuitje geven zodat het graaien kan beginnen’.
Oom H. was kwaad. Heel kwaad. Zo kwaad had ik hem nog nooit gezien.

23.50 uur. Ga slapen. Net stukje Pauw gekeken. Halbe Zijlstra was een van de gasten. Ik kan niet anders zeggen: het klonk allemaal goed, wat de man zei. Hij zei dingen als: ‘We tolereren intolerantie en dat moeten we niet doen’. Sjonge jonge. Als ik niet wist dat de verkiezingstijd eraan kwam zou ik hem nog geloven ook.

Dinsdag 01-03
Nieuwe combimagnetron gekocht. Wilde eentje hebben die ook kon stomen. ‘Dat is gezonder dan die microwavegolfjes’ legde ik uit aan man toen hij opwierp dat onze oude combi nog maar 6 jaar oud is en het prima doet.

Woensdag 02-03
Beetje nagedacht over mijn toekomst. CEO bij een groot bedrijf worden lijkt me wel wat. Veel dure etentjes, reizen, feestjes, champagne en geld. Ga eens op vacaturesites kijken of er CEO’s gevraagd worden.

15.34 uur. Hm. Heb nog geen enkele vacature gezien waar ze het hebben over dure etentjes, reizen en feestjes.

22.03 uur. Heeft er dan echt niemand een CEO nodig die wil reizen en feesten?

Donderdag 03-03
O God. O God o God o God. De nieuwe combimagnetronstoomoven blijkt geen maaltijden te stomen – de stoomfunctie van dat ding beperkt zich tot STOOMREINIGING. Hij stoomt wel maaltijden, maar dan gewoon via de magnetronfunctie en dat wilde ik nu juist NIET. Godverdegodver. Hij is al helemaal geïnstalleerd en de oude is net verkocht via Marktplaats. Durf dit haast niet tegen man te zeggen.

Vrijdag 04-03
Dacht bij wakker worden direct aan nieuwe magnetron. Wil deze miskoop verdringen – denk niet dat ik ooit in mijn leven zo een grote – en dure – vergissing begaan heb.

104 uur. Oom H. belde. ‘Ik heb me vergist’ zei hij. Hij klonk heel timide.
‘Waarin heb je je vergist?’ vroeg ik. Op de achtergrond hoorde ik buurvrouw Annie schaterlachen.
‘In het bedrag dat ik laatst noemde, met al die nullen. Dat is niet het bedrag dat er in de pensioenpot zit. Het zijn een stuk minder nullen. Annie kwam erachter’.
‘Dus die A4-tjes heb je van de ijskast gehaald?’ wilde ik weten.
‘Beslist niet’ zei hij. Hij klonk opeens een stuk fermer. ‘Alleen: ik heb een paar nullen verwijderd. De rest van het verhaal blijft hetzelfde’.

Zaterdag 05-03
Heb besloten toch blij te zijn met nieuwe combimagnetron. Zal best handig zijn om hem schoon te kunnen stomen.

Dochter uit Groningen gehaald, ze was behoorlijk grieperig. Wilde haar wat opvrolijken, pakte 2 muntstukken van 50 cent en hield beiden tegen een oor.
‘Wat doe je in Godsnaam?’ vroeg dochter met hoog opgetrokken wenkbrauwen.
‘Zo kun je ook luisteren naar 50 Cent’ grijnsde ik.
Dochter lachte niet. Ze glimlachte niet eens. Enige dat ze zei was: ‘Wat ben jij toch ontzettend zielig’.

Zondag 06-03
Met verbazing gekeken naar Buitenhof. Thierry Baudet was er, samen met ene Rob Riemen. Was vreemdste discussie die ik in lange tijd gezien heb.
Meneer Riemen bleek een compleet op hol geslagen neo-liberaal te zijn die ervan overtuigd was dat de EU stond voor De Enige Ware & Pure Democratie. Ook zei hij dingen als: ‘Als je anders denkt, ben je een antidemocraat’.

Later kwam hij in de discussie telkens op hetzelfde terug: ‘Als je tegen de EU bent, ben je eigenlijk een fascist’. Zo letterlijk zei hij het niet, maar tegen de EU zijn betekende feitelijk dat je een nationalist was en ja: als je een nationalist bent, ben je in de optiek van de heer Riemen automatisch een fascist.

Kortom: als je niet in hetzelfde gelooft als meneer Riemen en consorten ben je gevaarlijk. Als je anders dénkt bent je gevaarlijk. Zó democratisch is dus de EU van de heer Riemen.

Bedankt voor deze duidelijke uitleg meneer Riemen. Ik weet meer dan genoeg.

  Vind dit leuk!