Zondag 30-11
23.21 uur. Net gedoucht, ga slapen. Zag zojuist dat ik puntige ellebogen heb. Hoe kan ik dit nooit gezien hebben? Is dit nieuw of had ik dit altijd al? Wil mooie elegante vrouwelijke ronde ellebogen hebben. Ga kijken of er gymoefeningen voor ellebogen bestaan.

Maandag 01-12
1 december alweer. Vind dat het steeds sneller gaat, de tijd. Beangstigend. Even bij vriendin M. op bezoek. M. was beetje bedrukt. ‘Natuurlijk vind ik het heerlijk om weer in verwachting te zijn’, vertelde ze, ‘maar het is gewoon zo vlug gegaan. Dat had ik niet verwacht. Ik had Sammetje zo graag nog een tijdje alleen gegund en nu moet hij ons binnenkort al delen.’
‘Sammetje komt niets tekort’, troostte ik haar terwijl ik Sam knuffelde. ‘Bovendien heeft hij altijd mij nog dus die jongen is een gezegend mens.’

Dinsdag 02-12
Las artikel over de vermeende meineed, gepleegd door de heer Mõllenkamp van Rochdale. Moest denken aan vroeger, toen ik nog een klein meisje was. Dacht toen altijd dat mannen in pak keurig, eerlijk en integer waren. Heb ondertussen geleerd dat dat juist vaak het ergste tuig de grootste boeven zijn. Eigenlijk zitten we gewoon nog in het Wilde Westen – verschil is dat de rovende en graaiende cowboys van toen nu een pak aan hebben.

Woensdag 03-12
Droomde over het pensioen en de bonus van Van Rompuy.
‘Meneer Van Rompuy’, stamelde ik, ‘u viert – JULLIE vieren – feest van ons geld. Er zijn zoveel mensen die het écht slecht hebben in Europa – dit kan toch niet? Bovendien,’ vervolgde ik, ‘hebt u niets toegevoegd aan Europa. Hoe zit het in Godsnaam met de normen, waarden en principes?’
‘Die hebben we niet!’ kraaide hij en staarde me met zijn kleine loerende oogjes boosaardig aan. ‘Die hebben niet, hahaha!’ Hij kwijlde van genot.
‘U weet dat het niet goed gaat hè?’ Nu snikte ik werkelijk. ‘Dat het ene bedrijf na het andere failliet gaat? We zouden het beter moeten krijgen maar in plaats daarvan gaat het steeds…’
‘Slechter!’ hinnikte hij, me nog steeds boosaardig tegemoet grijnzend. ‘En het wordt nog véél slechter! Jullie zijn er nog lang niet, hahaha!’
Als een soort Repelsteeltje huppelde hij weg, zakken vol geld achter zich aanslepend. Werd huilend wakker.

Donderdag 04-12
‘Goed nieuws’, zei ik tegen dochter. ‘Je kunt je voortaan volgieten. Alcohol is toch niet zo slecht voor het puberende brein als tot nu toe werd aangenomen.’
Dochter bekeek me meewarig. ‘Dat volgieten laat ik aan jou over. Ik kan niet zeggen dat je echt een voorbeeld voor me bent. De meeste andere moeders die ik tegenkom gedragen zich toch iets anders.’ Weet nog steeds niet of ze een grapje maakte. Ga ik zo toch even vragen.

Vrijdag 05-12
Tomatenmaaltijdsoep gemaakt. Huid trekt en jeukt nog steeds als een gek. Bovenarmen voelden gisteravond weer gespannen en hele lichaam ziet rood. Alsof ik verbrand ben. Misschien ben ik intern aan het verbranden. Zou dat kunnen? Ga ik toch even opzoeken.

Zaterdag 06-12
Vroeg op, lekker gewandeld met de honden. Huid is nog steeds rood en begint beetje te schilferen, heel vreemd.
‘Misschien heb je schurft’, opperde dochter opgewekt. Gaf geen antwoord.
Gelukkig is gezicht niet rood, dat scheelt. Alleen armen, benen, rug en buik. Maandag even naar de dokter. Wil nu echt weten wat hier aan de hand is.

Las net dat een Nigeriaanse hulpverlener met Ebola naar Nederland gehaald wordt. Begrijp hier niet zo goed het nut van. Moet daar ook verpleegd kunnen worden denk ik maar nee, kennelijk niet. Beetje oneerlijk tegenover al die andere besmette mensen. Haal die dan ook gelijk maar op.

Zondag 07-12
Ben nog steeds verbijsterd. Snap niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Snap het echt niet. Ging vanochtend douchen en wou me daarna insmeren. Zag dat huid nog altijd flink rood was en werd gek van de jeuk. ‘Toch eens kijken of er misschien iets aan de ingrediënten van de bodylotion veranderd is’, dacht ik. Deed greep naar fles. Had vorige week nieuwe fles gekocht – die van de Hema, ruikt lekker.

Pakte oude fles en bekeek voor- en achterkant. Pakte nieuwe fles en bekeek voor- en achterkant. Opeens begreep ik het. Adem stokte in keel van totale ontzetting. Moest zelfs op rand van badkuip gaan zitten, zo verbijsterd was ik.
Bodylotion bleek geen bodylotion te zijn. Bodylotion bleek douchecrème te zijn. Flessen zijn precies hetzelfde, heb steeds verkeerde fles gepakt. Smeer mezelf na het douchen dus al week lang in met zeep. Ben gelukkig niet van binnenuit aan het verbranden. Altijd fijn om te weten.

  Vind dit leuk!