Zondag 23-02
Rest van de avond onder dekbed op de bank gelegen. Weer twee afleveringen van Mr. Selfridge gezien, leuk. Droge pannenkoek gebakken, had verder weinig trek. Nog steeds veel wind.

Maandag 24-02
Even naar vriendin M. toe, verderop in de straat. Zouden eigenlijk stad in maar zo fit was ik nog niet. Van half 2 tot half 6 gebabbeld en thee gedronken. De fles wijn lieten we dicht. Dat zou nog niet goed voor me zijn. Spruitjes gemaakt. Vind ik pas sinds 2 jaar lekker. Daarvoor at ik ze niet. In koekenpan met een klein beetje boter en bodempje water worden ze het lekkerst. Stuk gegrilde zalm erbij. Dat was de maaltijd. Dronk bij het eten ook geen wijn. Wil echt even gezond doen de komende tijd.

Durf het haast niet tegen manlief te zeggen, maar ben niet tevreden over nieuwe matras. Is veel te hard. Wat een ellende. Zie er bijna tegenop om naar bed te gaan.

Dinsdag 25-02
Met aanstaande echtgenote van O. gezellig pizza gegeten. O. is ex-partner en tevens biologische papa van dochterlief. We zijn al heel lang uit elkaar maar zijn altijd goede vrienden gebleven. Enkele jaren geleden heeft O. C. leren kennen en volgende maand gaan ze trouwen. Hoop dat O. en C. altijd gelukkig zullen zijn. Pizza was heerlijk.

Woensdag 26-02
Gewerkt. Was mooi weer. In de pauze even naar buiten, wandelingetje gemaakt. Was gezellig op het werk. Hangt op de een of andere manier de laatste tijd een opgeruimde, opgewekte sfeer op de afdeling, weet niet hoe dat komt. Lente misschien? ’s Avonds thuis en op tijd naar bed.

Donderdag 27-02
Weer gewerkt. Na het werk naar huis en toen… Weet ik niet meer.

Vrijdag 28-02
Huis opgeruimd. Krat vol spullen naar de Kringloopwinkel gebracht. Staat veel te veel troep in huis, word er gek van. Had echt zin om dingen weg te doen. Zelfs fruitschaal uit Spanje weggebracht. Ding stond maar in de kast en ik gebruikte ‘m nooit.

Zaterdag 01-03
Dacht bij wakker worden direct aan fruitschaal. Wil ‘m terug. Heb 2.500 kilometer met dat ding in de auto afgelegd, heeft emotionele waarde. Naar Kringloopwinkel toe, schaal is al weg. ‘Weet u nog aan wie jullie hem verkocht hebben?’ vroeg ik. Mevrouw achter de kassa keek me vreemd aan. Volgende keer minder impulsief spullen wegdoen. Weer boodschappen in Franeker gedaan en Latte gedronken bij Planetarium Café. Bruine bonen op zijn Surinaams gemaakt (bonen in pan kiepen en opwarmen maar (nee, dat is een grapje)). Gezellig met moeder aan de telefoon gehangen, even ouderwets gelachen. ’s Avonds even op bezoek bij vrienden. Paar glaasjes wijn gedronken (kleine glaasjes).

Kanon op het dakZondag 02-03
Vanochtend naar Leeuwarden met manlief, kijken voor nieuw matras. Dacht dat het koopzondag was vandaag. Bleek niet het geval te zijn. Toen heerlijke wandeling gemaakt bij het strand en even bij ‘de boot’ gekeken. Huisje ontdekt met kanon op dak. Nooit eerder gezien. Was heel zonnig maar toch stond veel wind. Bij de boot wat gedronken en gegeten.

Nu net thuis. Beide ogen zijn rood. Vooral rechter. Dit kan toch niet? Voor de zekerheid zojuist maar weer hooikoortspil genomen. Krijg hier wat van. Ga nu aan verhaaltje beginnen voor de krant van vrijdag.