Smoothie met Ananas

smoothie_03Vriendin M. belde vanochtend. Heel blij. Ze was 1 kilo afgevallen. ‘Het heeft even geduurd, maar de eerste kilo is eraf’ juichte ze. Vriendin M. heeft enkele honderden diverse diëten uitgeprobeerd en ja, allemaal hielpen ze. Even. Na Weight Watchers was ze ervan overtuigd dat ze het nu zou redden. En dat lukte prima. Even.

‘Die kaasjes zijn zo verrukkelijk’ bromde ze terwijl ze een halve Camembert naar binnen werkte.
‘Zo schiet het niet op he?’ sprak ik vermanend. We hadden net overheerlijk gegeten want vriendin M. is een absolute keukenprinses, maar er is niets dat ze klaarmaakt zonder enkele litertjes Crème fraîche. Of roomkaas. Of blauwe kaas.
‘Ik weet het, ik weet het’ zuchtte ze. ‘Het ligt ook een beetje aan mij. Maar het is zo lekker allemaal.’ Dat was 5 weken geleden.

Uit pure narigheid begon M. met smoothies. In het begin vond ze het helemaal niets en ze vond ze ook niet lekker. ‘Het smaakt nergens naar, wat is dit nou?’ klaagde ze.
‘Gewoon even volhouden schat, probeer het 2 maanden. Daarna praten we verder.’

En nu, na de eerste 5 weken, belde ze. Juichend.
‘Voorlopig ga ik wel even door’ brulde ze. ‘De smaak neem ik wel op de koop toe maar dit is veel te leuk en je hebt gelijk: ik voel me nu al een stuk fitter!’

De volgende smoothie is vergelijkbaar met de vorige 2:

1 appel
2 kiwi’s
1 paprika
1 handvol gemengde salade (2 handenvol mag ook)
2 worteltjes
1 handvol bevroren blauwe bessen
5 schijven ananas
1 halve komkommer
1 glas bessensap
1 glas water
paar druppels citroensap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: