Bron: PixabayZondag 10-05
‘Het was een leuke Moederdag’, verzuchtte moeder tevreden aan het eind van de dag.
‘Dat vond ik ook’, antwoordde ik. Keken elkaar aan en wisten waar we aan dachten. Aan tante die nu zo ziek is.
‘Konden we maar iets doen hè mam?’ zei ik.
Moe glimlachte weemoedig en pakte de kaart die ze vandaag – via mij – van broertje had gekregen.
‘Ja’, knikte ze zachtjes. ‘Kon dat maar’.

Maandag 11-05
Naar stadje toe, nam bij Wally’s weer warme chocolademelk met extra slagroom. Ga dit voorlopig niet meer doen, dit wordt te gek. Ben bijna slagroomverslaafd, kan toch niet?

Kregen ‘s avonds bij het scrabbelen gesprek over woord ‘slijterij’.
‘Eigenlijk is elke winkel een slijterij’, vond ik. ‘Waarom noemen we dus alleen de drankwinkel een slijterij? En waarom niet de drogist of de snoepjeswinkel? Of de bakker of de slager? Iedereen die verkoopt is toch aan het slijten?’
Niemand wist hierop antwoord.

Dinsdag 12-05
‘Dat Bed, Bad & Brood gaat niet voor een ieder op hè?’ merkte vriendin M. op. We hadden het over de uitzetting van de 86-jarige Dorothy.
‘Hoogstwaarschijnlijk kost ze de gemeenschap te weinig’, verklaarde ik. ‘Dat is niet de bedoeling van de Staat’. Vriendin M. kneep lippen op elkaar van kwaadheid. Ik ook.

’s Middags naar ex-partner toe om broertje te bewonderen, ouders hadden de kleine man nog steeds niet gezien.
‘Waar zijn je eega en mijn kleine vriendje?’ vroeg ik aan ex toen ik vrouw en kind bij binnenkomst niet kon ontwaren.
‘Ze zijn aan het borstelen’, zei ex-man.
Ik knikte begrijpend. ‘Borstvoeding aan het geven’, verduidelijkte ik aan moe die niet-begrijpend keek.

Woensdag 13-05
Vreselijke nacht. Paar keer eruit, was zo ziek als een hond. Misschien voedselvergiftiging? Had bij smoezelige snackbar gisteren nog milkshake genomen, misschien dat het ‘m daaraan lag. Was rest van de dag brak. Zelfs nu, 18.30 uur, wil ik nog niet aan vette dingen denken. ‘Heb je geen trek in een speklapje?’ vroeg dochter medelevend. ‘Of aardbeien met slagroom?’ Bij de gedachte alleen al werd ik weer bleek om de neus.

Donderdag 14-05
Gaa fanav fandaach nied mer lette op hoe ik sgreif. Spelvoute worde bei einteksame nied meer gekontroleert wand de redenering is: bei begreipent lese gaad het om wat je te segge heb over een tekst, de ferpakking is nied belangreik.

Seldsaam agterlijk fint ik dit, maar ja, wie ben ik? Als Nederlant so graag wil ferloedere draag ik wel een steentje bei, is egt nied so moejlek.

© Foto van internetVrijdag 15-05
Zag Trijntje in De Jurk. Keek er goed naar en zag dat er wit stukje stof tussen zit – navel is onzichtbaar. In werkelijkheid is jurk dus niet zo bloot. Is stom. Als je toch ruig wil, doe het dan goed.

Zaterdag 16-05
Gebakken bloemkool gemaakt, smaakte best lekker. Ook smoothie gemaakt met bloemkool, ananas, rucola, kiwi, banaan en blauwe bessen. Ga echt weer gezond eten voorlopig. ’s Avonds gekeken naar documentaire over Bob Marley, was leuk. ‘Rastafari komt van Ras Tafari’, legde ik uit aan dochter die even beneden kwam. ‘Dat was de echte naam van Haile Selassie’. Dochter rende gauw naar boven.

Zondag 17-05
Wind, wind en nog eens wind. Houdt het dan nooit op? Ik zie op Facebook foto’s voorbij komen van Griekenland en de mensen daar lopen goddomme al in hun zwemkleding terwijl we hier nog truien en laarzen aan hebben. Bah.

21.10 uur. Net toen ik dit stukje wilde posten ging de telefoon. Het was vriendin T. ‘Peter is kwaad omdat ik in bad lag’, zei ze. ‘Daar lig ik nu trouwens nog in.’
‘Wat is daar mis mee?’ vroeg ik. ‘Ik lig ook wel eens in bad’.
‘Ja, maar ik was in bad aan het skypen met Bas en dat vond hij niet zo leuk’.
‘Daar kan ik inkomen’, antwoordde ik meevoelend. ‘Dat is ook wel wat vreemd, vind je zelf niet?’ Bas is namelijk ex-vriendje van vriendin T. van lang, lang geleden. T. zag het zelf heel anders. Ingewikkeld allemaal.